Вештачки трепки

• Креатор на темата Креатор на темата plaslivka
  • Време на започнување Време на започнување

plaslivka

the princess of virginity
Член од
5 февруари 2009
Мислења
170
Поени од реакции
7
se dvoumam devojki , dajte nekoe iskustvo
mnogu ubavo izgledaat ama neznam dali imaat nekoja losa strana , ima li nekoj sto probal ,sakam da savam ,fala vi

немам лично искуство на темава но бидејки јас бев многу заинтересирана за ова можам да ти кажам вака од луѓе што сум се информирала. Се распрашував и за оние трепки кои се целосни и за оние кои се снопче по снопче (мислам дека во едно има 3 влакненца така нешто) и за ниту едни не добив коментари кои... ме убедија да ставам. За оние целосните слушнав искуства каде лепакот бил незнам каков па иритација на очи, воспаленија незнам што.. сепак е индивидуално колку ти се осетливи очите каков е лепакот и слично. А за овие вториве имав другарка која ги стави и јес да изгледаа одлично првата вечер после неколку дена почнаа да и пагаат снопчињата заедно со нејзините вистински трепки.. и изгледаше ружно.. мислам и едно само да ти падне имаш дупка и неможеш така да шеташ. она мислам дека отиде во салонот за да и ги извадат бидејки се исплаши дека ако остави сама ке остане без трепки. Е сега трепките се регенерираат ама дали сакаш да поминеш низ тоа или не е твое. Има и такви со добро искуство кои би ти рекле слободно стави и би ставиле пак.. но и нив ако ги прашаш ке ти кажат дека изгубиле од своите трепки кога ја ваделе (или им пагала) надградбата.. Битно е да биде во некој добар салон каде што некој имал добро искуство, барем јас кога би се одлучила најпрво за тоа би се распрашала :)

vcera slucajno edna devojka vidov i epten mi se bendisa :) ne deka nemam moi trepki ama ovie bea prekrasni :) neznam so da praam a i uopste ne e skapo

vcera slucajno edna devojka vidov i epten mi se bendisa :) ne deka nemam moi trepki ama ovie bea prekrasni :) neznam so da praam a i uopste ne e skapo

епа еве ти неколку мали нешта на кои треба да си спремна,
-не треба да ги миеш очите, односно треба да се миеш со прсти околу трепките.
-кога ке ставиш маскара нема вадење. па зависно колку ке ги носиш трепките секој нов слој ке ги прави повештачки, мада мислам дека нема ни да има потреба од маскара ама сепак да си кажам
-има многу луге кои неможат да ги поднесат па после 2-3 дена ги вадат, а според козметичариве надградбата може да стои до месец и нешто па ако успееш да издржиш толку после треба да ја извадиш дури и ако ништо не ти падне.
-ако се ставени од професионалец како што треба не би требало да изгубиш многу од природните, мислам дека треба да бидат поставени под твоите не помеѓу.

па пиши ако ставиш баш ме интересира какво искуство ке имаш :)

A да си ги направиш природните подолги? Влакно како влакно, колку повеќе го сечиш, повеќе расти. Па земи скрати ги и чекај да ти пораснат. Гарант ке бидат погусти и побројни.

hahahaa,mnogu los sovet znaci matura mi se blizi helloy , bez trepki vo najlosiot son!!

vaka .. najubo e da si ojs na kozmeticar da si stavis od tie so se vo snopce posto se meki i nemat da ti smetaat ic.. jas takvi stavam najcesto i traat.. a drugi ima celosni.. ne se nesto naj naj i moze da ti se odlepat skros pa ke morat da gi vagas... :)

Сум немала таков проблем зошто имам прилично долги трепки,а една другарка имаше ставено вештачки(на козметичар, не оние од 30 ден :))
eве како изгледаја
142vmtk.jpg

а и траеја две-три недели, и после и било интересно сама да си ги тргат и така ги истаде, а иначе имаат долг рок на траење

Имам ставано вештачки трепки и се преееееубави.
Ако ставаш шминка, ќе ја вадиш со влажни марамици и нема да ти се оштетат, ама стај ги ден пред матура зашто се виткаат.
Од маскара нема да имаш многу потреба, зашто само ќе ти тежи а и трепките и онака се црни,така да...
Сеа за вадење на трепките-со тек на време ќе почнат да ти паѓаат снопчињата,дали у спиење, дали ус вадење шминка или нешо, некои може да ти останат па да ги вадиш сама и рачунај дека тие сама шо ќе ги вадиш може да ти се извадат заедно со твоите трепки, т.е. да ги оштетиш малце, ама немај гајле, растат трепките после пак..
Јас да бев на твое место ич немаше да се мислам и ќе си ставев.
Не знам каде сакаш да ги ставаш, вои кое студио, јас ги ставав кај мене у Ѓорче, 300 денари зема девојчето.
За оние шо се лепат и се целосни не знам да ти кажам зашо не сум имала.

Нормално дека изгледа многу убаво.
Ама јас сум против вештачки трепки зашто постојано слушам негативни коментари зашто често предизвикуваат црвенило, чешање на окото, паѓање на сопствените трепки, не траат долго, често ги вадат за ден два и сл. Во глобала трепките се ставаат за некоја свеченост и веднаш е препорачливо да се вадат. Холивудскиве звезди носат трепки само за црвените килими или фотографирања и веднаш ги вадат зашто се штетни и не се препорачуваат од козметичарите да се носат долго.
Можеби би ставила некогаш за некој битен настан колку да видам како е, ама одма би ги извадила после тоа.

paola.jpg

lash%20out%20eyelashes.jpg

xtremelashes.jpg

А може да видите и слики со компликации и црвенила на интернет од трепкиве.

не, не, не...Се, само вештачко НЕ :pov:

Па,моите се природни вакви кога ставам маскара,долги се и густи:pipi:
Ако сакате ставете си-да ви помине меракот,после извадете ги,вештачко си е вештачко и не чини,потрудете се да направите нешто повеке со маскара:smir:

Ubavo izgledaat ali ne mozis da se mies oci so voda, treba so vlazni maramici samo da se brisis. Inaku edna drugarka stavi ja cesaa mn ocite od niv, posle koa gi izvadi i padnaa i nejzinite trepki, ne e kaj site taka ali kaj nekoi se slucuva i toa.

Не бре..зошто да ставам вештачки,кога имам природни?Какви се..такви:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom