Индијски лаптопи за 10 илјади рупии ($200 US)

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.248
Поени од реакции
12.465
2005051103002201.jpg

Dr. R.A. Mashelkar, генерален директор на Научно-Индустриско истражувачкиот борд, изјави дека проектот Mobilis, линукс базиран мобилен систем со 7.4 инчи течен кристал и доаѓа достапен во две варијанти, Mobilis Wireless и SoftComp, ултра-компактен десктоп. Интересно е што овие лап топи немаат хард диск, меморијата е built in. Креаторите сметаат дека овие лаптопи ќе можат да се користат за читање електронски книги, а причината која ги одвела на ваков проект велат дека денешната примена на сегашните компјутери и нејзиниот сооднос цена/брзина не се пропорционално искористени.

2005051103002202.jpg

Батеријата трае околу 6 часови, а достапоноста на овие компјутери се очекува за 3 месеци. Повеќе инфо имате овде.

Лееее ..

а бе у ствари мислим дека не е тоа тоа .. овие лаптопи максимално би поддржале некое старо кернелче или пак виндоус од постарите .. за перформанси нема место :lol: :lol:

Pa dobro odime napred kolku sto razbrav prvenstveno sluzi za citanje na knigi...mozebi deluva interesno,no golema dilema ima pomegu pisatelite,knigite i onie koi gi citaat istite:Dali voopsto vakvata masina moze da go zameni filingot kon i so knigata !Onoj moment dodeka ja citas i ja listas strana po strana cuvstvuvas deka ti e najdobar prijatel...E sega tuka ima edna kontradiktornost...mene kompjuterot mi e najdobar prijatel...pa Vie odlucete!Dali moze ovoj navistina dobar izum da ni ja zameni knigata?! :wink:

sto bea toa knigi?

ima znam edno ebook za citanje e

covece kniga ne sum procital od koznae od koga

duri i kletnici za vo skolo ja citav na angliski na pda

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom