MS сертификати

• Креатор на темата Креатор на темата ole
  • Време на започнување Време на започнување

ole

Член од
22 јануари 2006
Мислења
5
Поени од реакции
0
me interesira dali nekoj na forumov ima MCSA,MCSE ili pak nekoj drug MS sertifikat ili pak CISCO sertifikati.Dali so ovie sertifikati polesno e da se najde rabota,dali moze da gi polozi nekoj bez nikakvo predznaenje?

Вакви сертификати, иако не се тешки за добивање (барем MS сертификатите), сепак претпоставуваат релативно добро предзнаење. Cisco сертификатите се ригорозни и бараат големи ниво на стручност, и ниеден со Cisco сертификат што ги знам не останал без работа, и тоа добро платена.

Нормално дека е полесно да се најде работа со сертификати..

da bidam iskren rutevi switchevi pojma nemam ama mnogu me interesira :D
a okolu MS znam nesto :)
10x spooky

Во принцип, „знам нешто” не е доволно, сепак зависи за која категорија на сертификати се спремаш. Од „Certified Technician” до „Solution Provider” има огромна разлика - едното е обичен Windows maintenance и troubleshooting, а другото е проектирање на цели enterprise системи на Windows основа што не е ни малку лесно.

А Cisco претставува наука сама за себе. Од она што го имам видено (а имам видено доста, иако не многу), Cisco спрема Windows е како хумана генетика спрема биологија за четврто одделение.

poleka poleka me predomisluvas :( zaradi moeto neznaenje :) a stvarno mnogu sum zainteresiran da polagam za ovie sert.

ТОгаш земи си курсеви, ама тие се малку поскапи (на MS мислам, CIsco нема курсеви - има Cisco Networking Academy).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom