Македонија урна светски рекорд на СП во куглање!

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е тоа. Има ли некој информации кое место го држи Македонија како највискоко. Сум слушнал нешто 4 место на европско или светско?

Викторгг ај одговори на прашањево? :)

Junkie напиша:
Тоа е тоа. Има ли некој информации кое место го држи Македонија како највискоко. Сум слушнал нешто 4 место на европско или светско?
Викторгг ај одговори на прашањево? :)

Македонија освои четврто место во Кошице 2007. Минатата година, 2009, во Детенхајм, Германија бевме седми. Мислам дека овој состав кој допрва доаѓа има неверојатна перспектива, иако она четврто место се смета за неверојатно.
Следното екипно првенство, на ниво на репрезентација е во 2011 во Сараево, мислам дека таму Македонија ќе растури. По четвртото место, 2009 беше година на прилагодување на ново раководство, зреење на млади играчи, мислам дека во 2011 ќе експлодираме и ќе бидеме кадарни за медал... ама да сме живи и здрави... :)

Мило ми е што е така. Па уште ако успеете да бидете 3ти тоа би било фантастично.
И новата куглана се надевам ќе придонесе за подобри резултати.

Секоја чест..браво за сите момци..ретко се дешаваат вакви работи у Мк..

Четврта победа по ред победена и Австрија. Македонија во полуфинале ќе се бори за медал на светсково првенство. Нека им е со среќа фантастичен успех!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom