Пушењето - зависност или навика?

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Зависност е и тоа многу штетна....и по џеб и по здравје и по губење време и по правење жолто по ѕидови и т.н. Тешко е човек да се откаже, ја сум го јадел стапот, знам. Ама не му забранувам на никој, би им помогнал на сите со совети, дури и оние што се закоравени.
Една работа е дефинитивно така....нема ни една позитивна работа во цигарите, апсолутно. Оставање на цигарите е голема битка добиена во самоконтрола, а да не збориме за здравствени бенефити.

Втор пат ги оставам цигарите, првиот пат на година ипол, сега сум на една година.

Веќе ја заминав 30та година од животот, и почна да ме јаде јанза да живеам поздрав живот. Зголемив физичка активност, паднав килограми, сменав исхрана, редовен во теретана веќе година ипол...

Во секој момент можам да истрчам 5км, да возам точак 50км без да се заморам... нешто што изгледаше незамисливо пред година дена.

Но најголема промена осетив на сетилото за мирис. Ми се гади од мирисот на цигарите, по гаден мирис мислам дека нема. Сега сфаќам каква се тортура сум им правел на сите не пушачи изминативе години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom