hronoloski ovaa sostojba mora da se objasni tokmu taka kako sto e ,za da nema zabuna
so samoto doaganje na vlast na ovaa garnitura ,za da im se oddolzat na partiskite vojnici dpmne vraboti svoi kadri vo drzavnata administracija so dogovor na delo (ova se slucuvase vo 2006 godina)
od 2006 do 2008 godina im vetuvaa deka ke gi vrabotat na neopredeleno vreme samo malku da pocekaat za da im trgne na vlasta.
vo 2008 god. pobaraa da gi glasaat pak i im vetia deka po izborite 2008 vednas ke gi vrabotat(transformiraat od dogovor na delo vo vrabotuvanje na neopredeleno vreme)
od 2008 do 2009 do lokalnite izbori pak istite vetuvanja
vednas po zavrsuvanjeto na lokalnite izbori 2009 god izleze cela vlada na tv i grujo javno im soopsti citiram "poradi ekonomskata kriza nema novi vrabotuvanja ,(samo ke se vrabotuvaat LICA OD RAMKOVNIOT DOGOVOR )"e sega sto e interesno na site televizii vo koi ima vlijanie grujo,nebese emituvana izjavata na grujo vo CELOST.onoj del kade sto vika grujo deka ke se vrabotuvaat samo po ramkoven nebese emituvano.
otkako pocnaa komentarite za ovaa CELOSNA IZJAVA na grujo,povtorno dobivme izjava deka ke se kastri administracijata (30 000 dogovor na delo ke se otpustat poradi krizata ) i povtorno naglasia deka ova nema da se odnesuva na licata od ramkoven dogovor(znaci tie nema da se otpustaat)
pa spored ova izleguva deka PORADI SVETSKATA FINANSISKA KRIZA KE SE OTPUSTAAT OD ADMINISTRACIJA MAKEDONCI ,A KE SE VRABOTUVAAT ALBANCI (ONI SE OD RAMKOVEN DOGOVOR ) pa ne mi e jasno sto ke zastedime,ako edni otpustame ,a na nivno mesto vrabotuvame po ramkoven ????????????????
mene ne mi e logicki,no na ovie od dpmne na celo so baba dulic (od zakonodavno pravna komisija ) im e em logicno em super ANTIKRIZNA MERKA ......bravo za niv,a bogami bravo i za tie sto glasaat za niv i sto gi podrzuvaat vo prerodbata