Трајна шминка

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
еве јас имам направено трајна шминка на моиве веги пред 3 години и да ви кажам супер е.имам време да се шминкам но трајна направив од друга причина.природно немам некоја убава форма на вегите а плус тоа и многу ми се светли а косата ја фарбам црна па замислете како изгледа тоа.со трајната шминка сум презадоволна затоа што имам форма каква што од секогаш сум сакала.платив 6000 денари ама си вреди бе луге....

ne:nenene: bas mene merak mi e i zadovolstvo mi pretstavuva da se sminkam da si igram so boite, da si isprobuvam novi nesta...:)
aj sea trajna sminka....gluposti spored mene....

Немам трајна шминка ама планирам да си ги средам веѓите,бидејки имам гледано како се прави и колку убаво изгледа.

Индивидуално е ова,секој ќе си става шминка како сака и колку сака.

А иначе да се вратиме на темата.Јас лично никогаш не би ставила трајна шминка од едноставна причина што немам потреба некој да ми брца игли во кожа за да изгледам поубаво.
Имаше одговори немале време.Ај ве молам која жена/девојка нема време за самата себеси?Па основна женска карактеристика е да си посветуваме време на себе!!!Е сега се појавуваат зафатени типки кои велат дека немаат време.Jас тврдам дека и Благица "ѕвездата" има време од 1 саат да си го исчисти лицето и да се стави крема отколку да плаќа 600 долари(не знам колку е тоа во денари)за нешто што и сама може да го направи.Meiner meinung nach тоа се разгалени типки што бараат внимание:toe:
Убаво е само заради тоа што ќе си бидеш средена за дома шминката се брише а вака кога ќе се омажиш ќе треба да изгледаш секогаш топ пред сопругот и нема тоа да може да го постигнеш со обична шминка мислам дека тоа е целта на трајната шминка

Bulshit!
Ајде драги македонки, кажете, има ли нешто подобро од карминче, сјајче, она-ова...?
Требало и анкета да ставите, па да видиме колку се за трајна шминка. :toe:

П.С. За веѓите може, ама ептен ако си немам друга работа. Друго - НЕ.

Убаво е само заради тоа што ќе си бидеш средена за дома шминката се брише а вака кога ќе се омажиш ќе треба да изгледаш секогаш топ пред сопругот и нема тоа да може да го постигнеш со обична шминка мислам дека тоа е целта на трајната шминка

А мислиш мажот ќе сака да ја гледа својата жена 24часа со шминка?Зарем нема моменти кога жената треба да биде природна?

Не сум за трајна шминка зашто сум млада,немам потреба,имам доволно време да се средувам а и треба да имаш секогаш избор дали ќе бидеш денес природна или со шминка.А и секако повеќе сакам постојано да ја менувам шминката и да експериментирам одколку да бидам постојано иста 2-3 години.Во предходните постови спомнаа за веѓите и според мене само ова е ок.

Зарем нема моменти кога жената треба да биде природна?
Нормално дека има.

Не сакам да легнам со шминка и да станам со истата. Сакам да си станам сабајле, да си ставам кармин која боја сакам, сенка каква сакам, креонче, пудричка... Глупости во боја. Од сите гледни точки (сите сте кажале различни, затоа) трајната шминка е булшит. :toe:

а кога ќе се омажиш ќе треба да изгледаш секогаш топ пред сопругот и нема тоа да може да го постигнеш со обична шминка мислам дека тоа е целта на трајната шминка
Има eдна друга финта. Да не се шминкаш така што нема да те препознае.
А ако некој мене ме сака пошто сум му многу убава кога сум нашминкана... Е не му се мажам на таков. :tv:

Ја на обична не можам да се натерам, не па на трајна. Не дека не се шминкам, ама строго кога сум надвор, а не е топло. И сведено е на маскара, молив кога имам време, и лабело кое го шлапам по пат. :icon_lol:

Не сакам, фала. Ни на веѓи. На веѓи особено не сакам, што е за право. :icon_conf

podobro e da si bez trajna sminka ili dokolku ja stavas da bide sosema skoro nezabelezliva poso nikogas ne znaes so bi mozel da obleces naredniot mesec i togas ako ne ti odgovara sminkata so oblekata...
Edinstveno so treba da se pravi e da se kupuvaat pokvalitetni sminki od firma dokolku sakas da ti trajt podolgo vreme, a ako kupvas od napazar svrsi rabota

мислам дека тоа се глупости, добро едниствено го прифаќам тоа за веѓите, макар што јас ни тоа не би го направила.мислам дека трајната шминка е најпогодна за постарите жени.ние младите немаме потреба од тоа...барем јас така мислам..............а и јас сум од тие што обожаваат да се шминкаат и да експериментираат со боите хехе...баш ми е мерак кога си се спремам за искачање:pipi:

Трајната шминка е лоша по 2 основи..првиот е што кога ке пораснеш ќе нема да ти се допаѓа стилот кој си го направила во тоа време..а знаеме дека се менуваат желбите и трендовите од година во година а не па деценија две...и второ многу лошо е што зависиш од професионалец шминкер..за чиј вкус неможеш да знаеш и што и како ке изгледаш а е трајна! после тоа нема бришење...едино преправање што е уште полоша варијанта..
Јас не сум за ова..пошто правиш ризик за наредни години.........

Гледам дека никоја од вас не спомна цена за таа трајна шминка. На млада девојка и не би и личело да става трајна шминка. Јас како машко да кажам, не сакам да гледам некои девојки/жени со трајна шминка. Некако ми делува...бљак. :confused:
До сега не сум видел женско со трајна шминка. Се разликува на вид трајната од обичната шминка? Се препознава лесно дека е трајна?

До сега не сум видел женско со трајна шминка. Се разликува на вид трајната од обичната шминка. Се препознава лесно дека е трајна?
Ја за цена незнам....отприлика знам али не би да шпекулирам;)
Неможе да се препознае од прва поради тоа што е минимална е сега зависи кај кого идела ја правела...а и како сакала да биде нашминкана..али генерално тоа е минимално истакнување на усните (здебелување со моливче) или очите креон...кој е прецизно минимално нацртан....за да не става секое утро...тоа е поентата..али стилови и желби се мењаат и годините ке и се набилдаат и на ништо нема да личи после ..по мое.....а вие машките не провалувате и обична шминка не па трајна;):pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom