Jeep подготвува ,,убиец'' на Mercedes ML63 AMG и BMW X5M

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan_g
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Веднаш откако BMW ги претстави своите нови SUV модели X5 M и Х6 М, од другата страна на големата бара започна на големо да се зборува за SRT новата изведбата на Jeep Grand Cherokee.
Првата скица која се појави на интернет покажа нешто што сите и го знаеа - Jeep SRT8 би можел, со проширените калници, аеродинамичниот пакет на спојлери и масивните гуми и фелни, да изгледа многу добро, а добрата вест е дека американскиот производител планира да го создаде како модел за 2012 година.

Под хаубата би требало да се најде нов 6.4 литарски V8 HEMI со 505 до 525 коњски сили како и дури 700Nm вртежен момент. Овој мотор сепак би дебитирал под хаубата на Challenger и Charger во 2011 година. Наводно, инженерите на Chrysler активно работаат на прототипен модел на Grand Cherokee SRT8 кој би можеле, дококу се од кажаното е вистина, наскоро да го видиме и на некои шпиунски фотографии од по тестирањата.Освен по унапредениот изглед и новиот мотор, Grand Cherokee SRT8 од стандардната верзија би се разликували по надоградениот интегрален погон, унапредената спортска суспензија како и силните кочници.
jeep1.jpg
jeep2.jpg

Сметам дека моделот ќе биде SRT верзија на најновото Чироки (Гранд) кое беше претставено пред некој ден.

Eве и видео.

Додека стандардниот модел е прилично добар теренец, SRT е само за градска вожња.

Хахах Пази да не ги убие и Мерцедес и БМВ :)
Не дека се разбирам ептен,али ти пиша

Под хаубата би требало да се најде нов 6.4 литарски V8 HEMI со 505 до 525 коњски сили како и дури 700Nm вртежен момент. Овој мотор сепак би дебитирал под хаубата на Challenger и Charger во 2011 година.

а ја на нет видов ова..

Slightly more conventional than its X6 M sibling, the M offers the same utility as the regular X5, with the addition of a twin-turbocharged 4.4-liter V8 delivering 555 horsepower at 5,750 rpm and peak torque is 501 pound-feet, available between 1,500 and 5,650 rpm. The crossover can sprint from a standstill to 60 mph in 4.7 seconds, according to the automaker.

Значи овие 6.4 литарски вадат 525 коња а овие со 4.4 литарски вадат 555 коња..
Така да не ми е јасно како ова убиецов ке убие некого..
Пак ке кажам не се разбирам ептен,ако грешам баш би сакал некој да ми објасни.. :helou:

Далеку е од BMW, а уште подалеку од Мерцедес. :helou: Не може крут американец да му парира на европеец, како и да гледаш.

Добро во моторите и ја не се разбирам многу,ама за разлика од BMW теренците овај има многу добар изглед

Јас кога би се двоумел помегу Мercedes ML63AMG Jeep Grand Cherokee и BMW X6 ипак би се одлучил за Jeep Grand Cherokee најмногу поради изгледот
Прегледај го приврзокот 10884
Прегледај го приврзокот 10885
Прегледај го приврзокот 10886

Добро во моторите и ја не се разбирам многу,ама за разлика од BMW теренците овај има многу добар изглед

Јас кога би се двоумел помегу Мercedes ML63AMG Jeep Grand Cherokee и BMW X6 ипак би се одлучил за Jeep Grand Cherokee најмногу поради изгледот
Прегледај го приврзокот 10884
Прегледај го приврзокот 10885
Прегледај го приврзокот 10886

zakon e jeep :vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom