Дали ќе го зачуваме нашето уставно име?

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување

Dali ke go zacuvame naseto ustavno ime?

• da

Гласови: 94 66,7%
  • ne

Гласови: 47 33,3%

• Вкупно гласачи
    141
Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Bidejki mnogu ima temi za imeto i vesti okolu vrska so imeto ..mislam ova da bide se na edno mesto i da bide nekoja generalna diskusija.Dali ke go zacuvame naseto ime ? dali ke ima referendum ? kako ke projde referendumot? itn...

А да ја затвориш и да отвориш нова на кирилица,што ќе кажеш а?:salut:

moderatorite nega go cepnat toa ..da ne se zatvara i pak otvara :salut:

Bidejki mnogu ima temi za imeto i vesti okolu vrska so imeto ..mislam ova da bide se na edno mesto i da bide nekoja generalna diskusija.Dali ke go zacuvame naseto ime ? dali ke ima referendum ? kako ke projde referendumot? itn...
И покрај тврдиот став на Груески не верувам дека ќе се издржи.Преголеми притисоци ќе има дури и од наводните "пријатели"така да ни референдумот не помага.Референдумот би бил тотално промашување.Тоа добро го знае Груески но може да му послужи како алиби за промената.Но јас секогаш ја застапував тврдата позиција но поголемо разочарување за мене е неединството кај самиот Македонец.Да сме единствени околу ова прашање јас би бил посреќен отколку кога би биле во НАТО.Вака и разединети и испокарани и ниту во НАТО ниту во ЕУ.

........да се разбереме нешто, името ни е СМЕНЕТО уште од 1994-96год. сега не ми е јасно за кое име збориш:ЗА МАКЕДОНИЈА или ЗА БЈРМ????????:toe:
МОЈАТА ДРЖАВА СЕ ВИКА МАКЕДОНИЈА

СЕКАКО!

Немам друг коментар на ваква бесмислена тема.:toe:

Преку КУР од е.у. и нато... Македонец сум, од Македонија! И ич не се замарам со тоа дали на некој му смета. Грците можат на глава да застанат ако сакаат. Незнам што се испопуларизира ова во последно време. Некако премногу му се посветува медиумско внимание. Сетете се пред 3 години, нити се замараше некој нити му беше гајле што мислат Грците.

Зачувувањето на уставното име е беше цел на сите политички партии независно дали беа опозиција или позиција. Зачувувањето на уставното име не значи дека ќе нема промена на името за меѓународна употреба. Затоа сметам дека авторот на темата треба да даде објаснување дали мисли зачувување на уставното име пред меѓународната заедница или зачувување на истото без разлика дали ќе прифатиме компромис или не. Во спротивен случај насловот е малку двосмислен , признавам дека и мене ме збуни. Значи дали темата е за зачувување на уставното име за домашна и меѓународна употреба освен во односите со Грција ИЛИ зачувување на уставното име без разлика дали ќе прифатиме компромис за меѓународна употреба. Вториот случај на "зачувување" на уставното име е практично безмислен и предавнички.

Сетете се пред 3 години, нити се замараше некој нити му беше гајле што мислат Грците.
Пред 3 години СДСМ ги сметаше предавници ДПМНЕ затоа што ДПМНЕ отстапиле од формулата едно име за сите (и за Грција) а ја прифатиле двојната формула. Тогаш СДСМ беа против двојната формула (како и сега) само што тогаш имаа сосема спротивен став едно име за сите, а сега едно име за нас друго за сите. Скоро читав такво интервју.

Ќе има ли дообјаснување за насловот на темата (и измена со дополнување на насловот ) или си останува така како што е иако е во најмала рака збунувачки ? Барем да знаат сите поточно за што гласаат.
Промена на уставно име не доаѓа во предвид според сите Македонски политички партии. Се преговара дали ќе има промена само за Грција или и за меѓународа употреба.

За ова според мене не треба да се прави муабет,ама ајде,за неверните Томовци ке гласам за ДА

101 иста тема...

Абе ако сами не бидеме тотални будали и не си го смениме и космосот може да се преврти и пак никој нема да успее да ни го смени името.

........да се разбереме нешто, името ни е СМЕНЕТО уште од 1994-96год. сега не ми е јасно за кое име збориш:ЗА МАКЕДОНИЈА или ЗА БЈРМ????????:toe:
да се разбереме, тоа бјрм не беше трајна промена на името туку ПРИВРЕМЕНА РЕФЕРЕНЦА се додека не се најде конечното решение за името

Што се однесува до анкетата, мојот одговор е ДА, и повеќепати сум кажала дека по ниедна цена ни заради Нато, ни заради Еу не треба да го менуваме името МАКЕДОНИЈА
но дали тоа ќе зависи од нас граѓаните, да одлучуваме со референдум како секоја нормална демократска држава или пак не, сосема не знам:toe:

но дали тоа ќе зависи од нас граѓаните, да одлучуваме со референдум како секоја нормална демократска држава или пак не, сосема не знам:toe:
Зависи од нас и само од нас. Ако некој се дрзне да го направи тоа нешто народот ќе му пресуди биди сигурна милион посто.

So politicarite koi gi imame vo Makedonija mnogu tesko ke mozeme da se izborime za ustavnoto ime zemajki ja vo predvid katastrofalnata situacija vo Makedonskata Diplomatija predvodena od izgubeniot vo vselenata Antonio Milosovski koj nemasa ama bas nitu edna oficijalna sredba so nitu eden evropski politicar od povisok rang nitu pak e bil vo oficijalna poseta na nekoja zemja na EU ili Nato so koi bi mozel da go iznese stavot i vistinata okolu celiot proces sto se vodi so Gejlada.

Мислам дека предлогот ќе биде следен.

Република Северна Македонија за меѓународни организации, ООН, ЕУ и НАТО.
Уставното име нема да се менува и ќе остане за билатерална комуникација со држави кои не признале под тоа име.

Се ми мириса на таков компромис.

Мојот став.
Лев жмигавец, рачна, полн десни и на исток.

Русите и Кина го воведоа Јуанот како платежно средство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom