Мажите не се толку таинствени колку што жените би сакале?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Поарно да не се,не сум сигурна дека во денешно време некој би сакал да губи време и да кине нерви за да решава загонетки.

Лично јас поштувам отворени и директни особи,независно дали се работи за врска или не,а уште помалку имам трпение и желба да се тупам и да се замарам со таков некој во врска.Воопшто не гледам предизвик да се мачам да изигрувам некој детектив за да допрам до некого.

Баш напротив,јас мислам дека денеска секој глуми по малку лудило,дека уствари е малце "покомплициран" одколку што делува на прв поглед,а отворени и директни се вистинска реткост.

Apsolutno ja potvrduvam iznesenata teza vo naslovot.

Пак со генерализации:)
Јас лично не сакам таинственост, не ми одговара да не знам како некој размислува, демек читај ми од очи. Без разлика дали се работи за другар/ка или партнер. Ако се работи за врска, сакам да знам дали е за мене и јас за него. А тоа се открива преку отвореност со муабети и постапки (во пакет) кои укажуваат на заеднички или различни потреби.
Јас од сам почеток сакам да знам на што сум, не сакам да ми глуми лудило. Не велам дека во еден ден треба да се каже и покаже се`, но што побрзо тоа подобро. Се разбира, со тек на време откриваш по нешто ново за некој, но не сакам да поминат месеци и месеци додека ми открие дека сака сок од праска, а не од кајсија. А јас сум му туривала во чаша тоа што не сака да пие.

zivotnite gi sakame oti se predvidlivi
i cesni vo smisla ili te saka ili te mtazi nema podlost
a ako zenite sakaat da bideme nepredvidlivi to est tainstveni
kazuva za prirodata na tavite zeni
ne treba da se generalizira
nitu da se ima stereotipi i predrasudi
za onie koi odbrale poinakov nacin na zivot
znaci,ne znaci deka ako resila da bide domakinka i majka
deka e smotana .

Знам дека ни најмалко не и е местото тука на реченицата ама колку ми се допадна само од CSI Miami ја кажа Хорацио "И на крајот од денот сите мораме да се држаме заедно, бидејки никој не сака да умре сам"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom