Apple

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.245
Поени од реакции
12.443
blue-apple-logo.jpg

Нажалост, јас сеуште не сум сопственик на оваа платформаа иако сум голем љубител. Едно време работев на стариот Macintosh, но ете до ден денес сеуште не сум горд сопственик на овие чуда. Морам да кажам, дека јас лично сум фасциниран од нивната стабилност, работа и графички приказ. Долго време бев загреан за iMac, и кога добро се заинтересирав, разбрав дека работат на дуал процесори, одлична стабилно на рамот а имаше една друга работа која ме фасцинира. Можноста фамилијата OS X да работи под платформата на Икс Пе, оваа солуција ги направи многумина среќни и да заклучат дека најбрзиот и најстабилен компјутер + оперативен систем може да се постигне токму на овој начин. Јас знам дека мојот нареден компјутер сигурно ќе биде од оваа бранша, се надевам и вие еден ден ќе размислите.

imacg4.jpg

Batka u prvo si!!!

Druze u pravo si deka APPLE se najbolji zato i seriozni firmi i korporacii kako i vladi gi koristat za posao! :lol:
MAC e poseben za sebe kako proizvod i seushte mu nema konkurencija, a
za OS X e najdobar OS vo svetot, mnogu dobro e optimiziran i raboti ekstra,
ne zafaka mnogu od resursite kako WIN! :wink:

Слоганот на G5 е "Where did the computer go?" И јас се запрашав истото кога го погледнав ова.

new_imac.jpg

Decki ako tolku go sakate MACOSX ima i verzija za na obicno PC. Ja imam verzijata na DVD ako sakate da go dobiete.t.e. da vi go kopiram na DVD i pratam pisete mi na mmirevski@aol.com i ke se dogovorime, spored nekoi procenki MAC-ot rabotel dosta dobro na obicnite masini bez razlika dali e Intel ili AMD processor. samo malku problemi so driverite, koi driveri gi sodrzi ima web-sajt za da proveris. ke ja pisam po kasno.

dokolku sakate da si ja downlodirate idete na google i pisteet tiger_macosx_x86pc i ke izvadite od nekoj od torrentite no ke vi treba dosta dolgo vreme za download 4GB e .iso fajlot.

Јас ќе бидам посреќен кога Mac OSX ќе проработи на Интел процесори. Порадо би одбрал OSX на интел, отколку XP на Apple. Нормално, најдобра комбинација е OSX на Apple, ама оперативниот систем е решавачки во случајот, не самата машина.

прошлиот пат коа бев во токио го купив овој компјутер:

Two dual-core 2.5GHz PowerPC G5 processors
1.25GHz frontside bus per processor
1MB L2 cache per core
4GB of 533MHz DDR2 SDRAM (PC2-4200)
250GB Serial ATA hard drive
16x SuperDrive (double-layer)
Three open PCI-Express expansion slots
NVIDIA GeForce 6600 with 256MB GDDR SDRAM

и монитор
30-inch (29.7-inch viewable)
2560 x 1600 optimal resolution
16.7 million colors
DVI Display Connector
2 port USB 2.0 Hub
2 FireWire 400 ports

step1_hero_pm_051019.jpg
prodshot_30_inch_3display.jpg

не е эа мене ама до сега нема никакви проблеми работи најбоље у свет
само пофалби :icon_lol:

Има некое смајли што му течат лиги? Тоа би било соодветно за овде....

woooooooooooooooooooooooow

Да го имам компјутерв ке станам ко дик соломон ако ви текнува кога ке стане зависник од нет. И уште подобро со овој компјутер да дојде и 24Mbps\12mbps интернет....тек тогаш.....

Дечки ако сакате да си го извадите MacOSX za x86 t.e. intel процесори ви треба torrent client најлесно ке го најдете на Google > TigerOSX_x86 i 4GB за Download. ;)

Го има некој на DVD TigerOSX_x86 за да не го спуштам од на нет да ми го прати по пошта??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom