Укината казната за купен алкохол по 19 часот

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Локација
@home
Уставниот суд ја укина одредбата од Законот за трговија со која се одредуваше граѓаните да платат казна доколку купат алкохол во продавница во периодот од 19 до 6 часот утрината.
Со оглед дека трговците мора да обезбедат лиценца за продажба на алкохолни пијалаци, нивна грижа е да не продаваат алкохол на малолетни лица и во посочениот период, посочуваат во Уставниот.
Со укинатото законско решение кое досега беше на сила, судот смета дека се нарушува слободата и угледот на граѓанинот кој е неприкосновен.

(нема смајли да го искажам задоволството):vozbud:

Имај среќа заебавај се со вакво нешто!
Дај линк, било што...

Па редно време беше ова, ај за нас малолетниците не треба да се продава, ама има стари луѓе кој си идат од работа во вечерните часови, сакаат да мавнат по некое пивце, ама нема пиво. Така се си е во ред овој закон, само уште на нас малолетниците да ни дозволат после 19 и ќе биде таман :vozbud:

jas rekov denes sabalje na edna druga tema ..ustaven sud e institucija koja ke pravi sopki , za apsolutna vlast ke mora care i za nego )))))))))

Чекај не се плаќа казна или смее да се продава и после 19 на полнолетни?

НАздравје нека ни е, и онака ЗАКОНОТ беше чиста глупост..

Ихааааааааааааааааааа :motor::motor::cug::cug::cug::cug::cug::cug:.

Сепак глупав закон беше според мене, подобро што е укината таа забрана.

Jas kolku sto razbrav od tekstot, ne se ukinuva odredbata so koja ne se dozvoluva da se prodava alkohol posle 19 caost, tuku samo kaznata za onie sto ke kupat. Znaci , ne ke se smee da se prodava seuste posle 19, a ako nekoj prodava, kazna ke plaka samo prodavacot a ne i kupuvacot. Taka da ne se raduvajte premnogu :)

Ili pak mozebi gresam?
Aj nekoj da me demantira a i voedno da me usreki. :)

Jas kolku sto razbrav od tekstot, ne se ukinuva odredbata so koja ne se dozvoluva da se prodava alkohol posle 19 caost, tuku samo kaznata za onie sto ke kupat. Znaci , ne ke se smee da se prodava seuste posle 19, a ako nekoj prodava, kazna ke plaka samo prodavacot a ne i kupuvacot. Taka da ne se raduvajte premnogu :)

Ili pak mozebi gresam?
Aj nekoj da me demantira a i voedno da me usreki. :)

Таман си разбрал

da be..ja retko pijam alkohol i ednas sakav pivo da si zemam i ne mi dadoa....POZDRAV za ovoj poteg

Диќ, воа е само казната укината...

Поправете ме ако грешам, ве молам!

Ништо џабе радување, укината е казната само за муштериите но не и за трговците:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom