xp диск на друга машина

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 јуни 2005
Мислења
413
Поени од реакции
145
Веб-сајт
www.exe.com.mk
Вака имам хард диск со виндовс хп инсталација на него.Сакам да го преместам на друга нова машина,од искуство знам дека хп-то нема да подигне има ли опција да за заобиколи овој WPA check или некое друго чаре

Тоа не е проблем, работата е што мора да биде системски поради одредени програми

ммм интересно , но дали сакаш да ја скокнеш активацијата која е помината

иначе ако на другиот компјутер е друг chip set на плочата може и да не подигне !

пробај со win live boot ke ti podigne windowos od cd , пробај да ги земеш податоците што ти требаат

или Bart's Preinstalled Environment (BartPE) bootable live windows CD/DVD

Може да се подигне..не гледам зошто да не. до сега 200 пати сум го направил тоа!
Кај матични со ист чипсет и сличен хардвер до сега не сум имал проблем да подигнам. Проблем обично се јавува кај различна генерација или марка на процесор.
Но сите проблеми се решаваат со реинсталација корестејќи ја опцијата Repair Windows Installation, т.е. избери ја оцпијата Repair кога ќе се појави како опција по втор пат во инсталационата конзола.
Мислам дека може и со Files And Settings Transfer Wizzard-от од Windows, ама не сум го користел до сега.

До gOJDO ај пробај via chip set ploca i ploca so sis , ili intel chip set

dali ke ti podigne
:lud:

nema potreba od repair na windows, cisto gi unninstaliras site sistem devices(ne restartiras) so ke ti dade i posle davas shutdown. mozes slobodno da go premestis, sto mu treba posle samiot win ke si instalira.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom