Ти си тајна отровна...

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
...Ти си тајна отровна, од сите што ја кријам
кога крв ми зоврива и не дава да спијам
се’ што разум зборува, срце не може да чуе
љубовта ме лекува, љубовта и ќе ме отруе...

Дали вие сте имале некоја ваква “отровна тајна“ која засекогаш останала само во вашето срце, и за која никој друг не знаел освен самите вие?
*Да, сум имал, и едноставно беше премногу отровна за да ја задржам покрај мене.

...љубовта ме лекува, љубовта и ќе ме отруе...

Дали се согласувате дека колку една љубовна тајна лекува, толку може и да отруе?
*Секако дека да. Го осетив отровот многу касно, но се надевам дека веќе сум имунизиран:smir:

п.с.За да таа тајна не ве отруе, можете да ја споделите тука:)

Еј браво за темава ме погоди:smir:
Инаку да имам тајна отровна...Се надевам дека наскоро ќе ја неутрализирам и дека нема веќе да биде ниту отровна а уште помалце тајна...
Колку повеќе постои во моето срце..толку повеќе ме труе..

Едноставно толку автобиографски....

Мислам дека не сум имала. Тоа е од една едноставна причина, што кога сум заљубена, кај се познава на мене, проѕирна сум како воздух, башка не можам да кријам од никој. Отворена особа сум, не можам да држам такви работи во себе, кад тад морам да споделам со некого, инаку ќе пукнам.

А може и сум имала, ама за тоа и самата да не сум била свесна. Никад се зна што имаме во потсвеста.

Da,ja imam seuste posle tolku mnogu godini.Kako i da e zivotot prodolzuva a nekoi silni cuvstva nemozat da isceznat,i navidum nekogas da gi snema koga ke go vidam toj covek povtorno mi naiduva bura od emocii i sekavanja.

Хех
Кога ќе помислам..дека оваа тема ако ја видев пред некое време дека само ќе им се потсмевав а сега ми доаѓа горчлив вкус во устата и кисела насмевка на лицето

Некој да ми кажеше дека јас ќе доживеев да не можам да зборувам да не се ни осмелам да го кажам неговот име да не смеам ни да кажам како се чуствувам во врска со него,дури и кога директно ме прашуваше јас го заобиколувава прашањето .

Да ми кажеше некој дека во мојот живот некој брзо и тивко ќе влета од задната врата во мојот живот ќе му се смеев .
Од сите луѓе кои поминувале низ мојот живот тие што ми значеле се броеле на прсти ,но кој би рекол дека таа личност би ја видела само два пати во мојот живот и толку дека ќе ми значи ,нашиот последен разговор да знаев дека е последен ех само да знаев

Иронично нели ?Да идеш со некој со месеци и да запамтиш многу малце работи за него а со некој со кој се допишуваш само и си го видел само два пати да памтиш толку многу работи ..но хеј тоа сум јас паѓам лесно

Знаеш што е уште поиронично што он мисли со којзнае колку зборам и уште којзнае колку спијам but hey it's just me
Јас секогаш давам впечаток дека сум независна силна агресивна жизвотно,која зема тоа што сака
Но не сум кога ќе го одземеш тој бес ,таа жестокост,постојаната насмевка од мене ќе увидиш дека сум мече ,можеш да ме избодеш и уништиш а јас сепак нема да вратам

Иронично нели ?Ме потсети колку сум слаба сервилна наивна и смотана колку само малце се имам сменето од основно ,пак сум она девојче кое наивно им верува на сите...и сите ѕидови кои ги имам изградено не помагаат ,колку е само мал и задушлив мојот свет
ме потсети која сум јас вшуност
И да биде уште поиронично не можам на никого да кажам,I keep mu promises

И сето тоа закопано во мене и полека ме труе,не ме труе фактот дека никогаш нема пак да разговараме туку ме труе надежта дека еден ден ќе разговараме пак ...................

Имав, ама сватив дека ,,сум ја згрешил професијатa", и богами, ме смени, бев прва година и ме смени на негативно, ама сега фала му на бога ме врати во колосек и немам ни контакти ни ништо со таа тајна, отровна:)

ne e bas tajna no kolku poveke emocii imam ....tolku poveke glipavi sitnici me bolat

Мојата тајна се вика Септември.
Пост-хумно ми се враќа секој ден со својот кадрав отров во кафена епрувета за да ме потсети дека постои блиску. Можеби пола саат пат оддалечен со автобус.
И покрај тоа што се загледувам во мојот каиш додека тој поминува на семафори и јас не го приметувам, тој пак е тука. И покрај тоа што е далеку. Тајна отровна богами.
Но, за жал, остана само еден бакнеж во рамо, и месец Септември. И отровчето се разбира.
Да те потсетам, не грижи се, твојата тајна е сигурна со мене. :pipi:

Мислам дека не сум имала. Тоа е од една едноставна причина, што кога сум заљубена, кај се познава на мене, проѕирна сум како воздух, башка не можам да кријам од никој. Отворена особа сум, не можам да држам такви работи во себе, кад тад морам да споделам со некого, инаку ќе пукнам.

А може и сум имала, ама за тоа и самата да не сум била свесна. Никад се зна што имаме во потсвеста.
да,и јас исто..ова е баш тоа што сакав да го кажам јас :helou:

Ако на "јавна тајна" смее да се рачуна тогаш сум имала :pos:

Не бе, шала настрана, сум немала. Се што е мое и туѓо е :pos:
Не можам јас да кријам повеќе од една недела. А и која е поентата на тоа да сакам некого или да ми се свиѓа некој ако неможам тоа да го споделам со другите. Се си кажувам, ако ништо друго барем да имам со кого да оговарам :pos:

Ммм сум ја имала.
Како што кажа марсовка малку глупо е зошто не можеш секогаш да збориш за тоа, не можеш да одговараш кога те прашуваат, заобиколуваш, менуваш теми... :)
Околу другите нешто секако приметуваат ама не им е ништо јасно, па те класифицираат како доста мистериозна личност.
И што да кажам друго, стиховите од песната на Владо го опишуваат се тоа максимално со најмалку зборови :pipi:

Ти си тајна отровна од сите што ја кријам
кога крв ми зоврива и не дава да спијам.
Се што разум зборува срце не може да чуе
љубовта ме лекува љубовта и ќе ме отруе
.

Не сум имала. Не кријам кога сум заљубена, си кажувам, интересно е да се споделат вакви работи со другарки, а богами и со него. Нема шанси некој да го сакам а да не си ја испробам среќата. Јебига,ако бидне нешто ок, ако не корпа.:toe:

Имав таква врска, но тајната беше откриена за месец, два.
Интересно ми беше, уживав и мило ми беше што тоа го чував само за себе. Поинтересно е кога нешто несакаш да го дознаат, повозбудливо.
Кај мене причината беше баш тоа, сакавме никој да не ни пречи во таквата врска, уживавме.
Мило ми е што имам такво искуство и би сакала да се повтори, убаво е кога си пресреќен а го делиш тоа со само една личност.

Сум имала,и беше едно од најдобрите нешта што ми се случиле во животов.
Во мојот случај воопшто не беше отровна,напротив,ми го разубавуваше животов додека траеше.
И не заврши ни лошо,како што луѓето имаат обичај да мислат,само...заврши.:(

Мило ми е што имам такво искуство и би сакала да се повтори, убаво е кога си пресреќен а го делиш тоа со само една личност.
Како јас да сум го напишала.:)

таква тајна не сум имала просто кога ќе засакам некоја личност може одреден краток период го кријам тоа да не е апла уште од прво запознавње дека паметот ми се свртел од него но за многу кратко настапувам на сцена сакам да знае дека ми се свиѓа ме привлекува сакам да сум со него и не само тој туку сите окулу мене

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom