Влез во Европа- Ваше мислење (кои се причините за Македонија да влезе во Европа)

• Креатор на темата Креатор на темата Adrian_P
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 април 2009
Мислења
22
Поени од реакции
0
Имам дебата во школо :tapp: две групи кои треба да убедат два кандидати со дебата едната група треба да ги убеди кандидатите дека Македонија треба да влезе во Евпроска унија, а другата не.
Јас сум преговарач од групата за Македонија да влезе во европска унија. Па дали ке мозе да навдете некоја причина (доколку знаете) поради која Македонија треба да влезе во Европа

Однапред благодарам

не ни треба еу и неговите прописи само нато ни треба ...

Во европа треба да влеземе затоа што __________________

И __________

плус _______________

а не букефализација и изолација.

Ке имаме ____________
и _____________евра плата

Друга причина е ____________

Без еу и нато - нема иднина:icon_eek:

:pos2::pos2::pos2::pos2:

Шала на страна, никогаш не сум сакал курви и ороспии:vozbud:

Имам дебата во школо :tapp: две групи кои треба да убедат два кандидати со дебата едната група треба да ги убеди кандидатите дека Македонија треба да влезе во Евпроска унија, а другата не.
Јас сум преговарач од групата за Македонија да влезе во европска унија. Па дали ке мозе да навдете некоја причина (доколку знаете) поради која Македонија треба да влезе во Европа

Однапред благодарам

Од кај да знаеме бе,можеби си навистина преговарач од групата за влез на Македонија во ЕУ,штом бараш вака аргументи.Ние знаеме,ама не ти ги кажуваме,оти ти можеби земаш пари за тоа,па потруди се сам ебаго.:toe:

Ваљда за да патуваме без визи. Ама тоа може и без да влеземе во ЕУ. Хмм друго не гледам.

Однапред благодарам

Да беше прашањево поставено пред една година, ќе можев да ти кажам дека можеби ќе имаме некој економски бенефит. Вако по економскава криза(кражба) само ќе ги делиме со нив нивните долгови.

Кај нас во Македонија европска унија е бајка, којашто ја сервираа нашиве политичари во недостаток на идеи.

Нема ниту еден реален аргумент зошто да влеземе во европска унија. Само педерчињата ќе ги спомнат визите. Што ќе ми е ослободување од визи? Зар не е себично тие педерчиња што имаат пари да шетаат заради тоа да жртвуваат и име и се, а да не ја почитуваат вољата на мнозинството.

Јас на твое место дечко утре би ја сменил страната. Нека си ебат матер педерите и наркоманите од ЕУ. Македонија засекогаш!

Од кај да знаеме бе,можеби си навистина преговарач од групата за влез на Македонија во ЕУ,штом бараш вака аргументи.Ние знаеме,ама не ти ги кажуваме,оти ти можеби земаш пари за тоа,па потруди се сам ебаго.:toe:

хахах леле бе луѓе шо ви станало ај малку размислете ,,преговарач од групата за влез на Македонија во ЕУ,, јас да бев тоа ке барав професионални преговарачки листи бога да чува :nesum:

Да беше прашањево поставено пред една година, ќе можев да ти кажам дека можеби ќе имаме некој економски бенефит. Вако по економскава криза(кражба) само ќе ги делиме со нив нивните долгови.

Кај нас во Македонија европска унија е бајка, којашто ја сервираа нашиве политичари во недостаток на идеи.

Нема ниту еден реален аргумент зошто да влеземе во европска унија. Само педерчињата ќе ги спомнат визите. Што ќе ми е ослободување од визи? Зар не е себично тие педерчиња што имаат пари да шетаат заради тоа да жртвуваат и име и се, а да не ја почитуваат вољата на мнозинството.

Јас на твое место дечко утре би ја сменил страната. Нека си ебат матер педерите и наркоманите од ЕУ. Македонија засекогаш!

Дечко потполно си у право али со да праиш школо си е школо мора да се почитува

NIKAKVA EVROPA , NIKAKVO NATO NE NI TREBA

premini vo drugata grupa ..si ja izbral pogresnata grupa :)

Однапред благодарам

има тука нешто(единствен пазар,визи,безбедност итк)

http://mk.wikipedia.org/wiki/Европска_Унија

Ја имаш погрешната страна: Македонија НЕ треба да влезе во ЕУ. Посебно не сега, кога термините „Македонски“ и меѓународната ознака „МК“ треба „да се дефинираат“, според нив.

ЕУ може да се носи. Кога не нè сака како Македонци, не нè сака воопшто и не ни е потребна.

Европа ѓоа не моли,ание ѓоа неќеме.

хахах леле бе луѓе шо ви станало ај малку размислете ,,преговарач од групата за влез на Македонија во ЕУ,, јас да бев тоа ке барав професионални преговарачки листи бога да чува :nesum:

Сомнителен си бе,секогаш вака почнува.:smir:

Европа ѓоа не моли,ание ѓоа неќеме.

Европа одамна не моли,а ние ѓоа неќеме.:smir:

Однапред благодарам

Во школо викаш....?
Кој тоа во школите ве труе со политика...има многу попаметни работи со кои може да се занимавате...политиката надвор од школите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom