Mac OS X

• Креатор на темата Креатор на темата Gandalf
  • Време на започнување Време на започнување

Gandalf

Претплатникот не е достапен во моментов
Член од
23 јануари 2006
Мислења
76
Поени од реакции
0
Има ли у македонија уопште корисници на Apple??
Кои се најдобри freeware програми за и каде да се најдат ?

Сакам да купам MacBook Pro кај може да го најдам и за која цена. Појке од 1800 евра не фрлам:)

Да ама во МК кај може да се најде?

deXterche напиша:
Да ама во МК кај може да се најде?
Кај Orion2 можеш да најдеш MacOSX 10.3 за Intel процесори -едно ДВД. Чиче нема што нема. ;) само треба да знаеш кај да побараш . Кај мене, ке музапишам ДВД и енка каже по пошта кај да му пратам. Вадам од сајтови што во МКД не се отвараат. Туку не знам дали Дечкиве од Кајгана ке сакаат да им пратам клипови да качат од ХАКС2006 -Руси што прават - не се нормални. 20 клипчиња од по 100МБ. Со објаснување. Преземање на сајтови, FTP сервери,ICQ, дури и хак на www.mail.ru , декриптирање на пасворди .........................

Pa toa prasuva on,kaj da pobara,ne mu treba da mu kazete deka ne znae kaj da baraa,ako veke znaete dajte mu nekoj primer,predlog

Orion2 напиша:
Кај Orion2 можеш да најдеш MacOSX 10.3 за Intel процесори -едно ДВД. Чиче нема што нема. ;) само треба да знаеш кај да побараш . Кај мене, ке музапишам ДВД и енка каже по пошта кај да му пратам. Вадам од сајтови што во МКД не се отвараат.
Јас барам MacBook Pro,ако има по која цена?

deXterche напиша:
Јас барам MacBook Pro,ако има по која цена?
За Македонија не знам, но Ејпл имат преставништва во Софија и Белград најблиску, таму.

bas me interesira kolku % vo svetot koristat MAC kolku windows i kolku od bedniot linux

Crazy P0Y0L напиша:
bas me interesira kolku % vo svetot koristat MAC kolku windows i kolku od bedniot linux
Те интересира % по држави или ??? Едно само ке ти кажам МКД е најзатуцана и највеке го подржуваат Windows оти кај нас лугето се свикнати да работат на машини за куцање а не на компјутери. Apple компјутер ние само може да сонуваме оти се многу "евтини" ??? Но со квалитетот доаѓа и цената. Процентуално во Америка - MacOSX и Windows тука некаде, Германија, Швајцарија, Норвешка -Linux и Windows,а затуцаните држави како МКД исклучиво-Windows, и оние што се занимаваат со нешто друго и го гледаат светот со други очи(немаат превез на очи) ги прават луди. То Ти е То - Балканизам(Македонизам). Некој ке ми каже па нели гледаш дека секаде користат Windows, па нормално глупоќата е болест (сида) , брзо се шири и и нема лек.

deXterche напиша:
Сакам да купам MacBook Pro кај може да го најдам и за која цена. Појке од 1800 евра не фрлам:)
MacBook Pro:
- Intel Duo 1.83 GHz
- 512 MB DDR2 SDRam
- 128 MB ATI Radeon 1800 Mobile
- 80 GB HDD 5200 RPM, 8 MB Buffer
- 15.4" Widescreen LCD
----------------------------------

Koristen 2 saata - kolku da ne e "brand new"

1700 Euro... Mozes da go imas na 15ti Avgust. Kazi ako si seriozen.

1800 Euro:
- Intel Duo 2.0 GHz
- 1 GB DDR2 SDRam

Jas go imam gorniot (so 1.5 MB Ram) i e mnogu luda mashina - osobeno posto mozes da stais i WindowsXP i MacOS (Tiger 10.4, sto doagja so nego)

Pisi ako si seriozen.

Pzd!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom