"МАКЕДОНСКИ" ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ НА ГРЧКА ТВ

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Naijenteresno e sto so stavovite na Gero, Frcko, Ljube i Kostovski se slagaat poveke od 500 000 makedonci.

Кои 500.000 Македонци се согласни со нив?

Се виде на изборите твоите србомани колку општини освоија, едно затуцано Куманово и селска Струмица, како и 2 мали селца :baeh: Пропаѓа СДС, умира:helou:

Хммммм го нема суицидниот да му направи едно ќемане на Геро :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Не забележав ништо потресувачко во изјавите, земајќи предвид пак и дека се монтирани само тие моменти шо може да се емитуват во Грција.

Донекаде и во право се луѓето само шо малку претенциозно звучи вака кога се кажва пола муабет. Ние сме дирекни потомци на Античките Македонци, толку колку шо и Грците се потомци на Хелените, е сеа дека Грците се потомци и на Хелените и на Античките Македонци е апсурд и тие самите го знат.

Муабетот ми е дека од антиката до денес апсолутно ни еден народ не можи да се наречи директен потомок на тогашна цивилизација, а најмалку то можи да бидат Грците или кој и да било народ на Балканот кај шо се и сешто поминало. Само парадоксот е шо Грците ај шо сакаат да бидат Хелени, ај то ќе му го простиме, ами сакаат да бидат и Антички Македонци. Мислам поголема глупост од ова не можи да биди.

Не забележав ништо потресувачко во изјавите, земајќи предвид пак и дека се монтирани само тие моменти шо може да се емитуват во Грција.

Донекаде и во право се луѓето само шо малку претенциозно звучи вака кога се кажва пола муабет. Ние сме дирекни потомци на Античките Македонци, толку колку шо и Грците се потомци на Хелените, е сеа дека Грците се потомци и на Хелените и на Античките Македонци е апсурд и тие самите го знат.

Муабетот ми е дека од антиката до денес апсолутно ни еден народ не можи да се наречи директен потомок на тогашна цивилизација, а најмалку то можи да бидат Грците или кој и да било народ на Балканот кај шо се и сешто поминало. Само парадоксот е шо Грците ај шо сакаат да бидат Хелени, ај то ќе му го простиме, ами сакаат да бидат и Антички Македонци. Мислам поголема глупост од ова не можи да биди.

Ова го најдов и позајмив од еден друг Форум..како прилог на твоето тврдење овде:
--------------------------------------------------------------------------------

Indigenous Peoples in Macedonia

Antic Macedonians 30 %
Teuton 20 %
Hellenic People 15 %
Slav 15 %
Illyrian 10 %
Hunnians 5 %
Phoenician 5 %

--------------------------------------------------------------------------------

Indigenous Peoples in Greece

Hellenic People 35 %
Phoenician 20 %
Slav 20 %
Teuton 10 %
Illyrian 10 %
Antic Macedonians 5 %

https://www.igenea.com/index.php?content=49a&id=40

:pipi:

Да им ја оставиме историјата на истоичарите, науката на научниците , дрн дрн... А државата на кој да ја оставиме ??? Прашање до „Македонците“ што ги видов на клипов. Како прво без разлика дали е од вашите антипатични политички односно партиски интереси, дај ве молам кажете со кој ум ја напаѓате и умаловажувате Македонија на англиски јазик во корист не најголемиот Македонски непријател , денес , а и низ целата историја?
Не ми е јасно со кој ум може еден „политичар“ , да ја загрози политиката на својата „сакана“ земја, затоа што спротивниот политички табор и тие не се во добри односи ? Кога мислат овие политичари да поработат на својот карактер и своето реноме пред Македонскиот народ?
Па Груевски ако трошел пари за рекламирање , троши барем пари за да му покаже на народот дека тој РАБОТИ нешто во корист на својата држава.
Дај бе луѓе соберете си го умот, не ни ја срамотете земјата насекаде!!!:tapp:

Класично лижење гз за спонзорство,особено изјавата на топлиот Брат Љубе и Трифкета.Додека овие другиве веќе се спонзорираат

Ова го најдов и позајмив од еден друг Форум..како прилог на твоето тврдење овде:

Indigenous Peoples in Macedonia

Antic Macedonians 30 %
Teuton 20 %
Hellenic People 15 %
Slav 15 %
Illyrian 10 %
Hunnians 5 %
Phoenician 5 %

Indigenous Peoples in Greece

Hellenic People 35 %
Phoenician 20 %
Slav 20 %
Teuton 10 %
Illyrian 10 %
Antic Macedonians 5 %

https://www.igenea.com/index.php?content=49a&id=40

:pipi:

:nesvest:Сега и Теутон ставија:tv:,првин беше 60% кај Македонци дека се стари Македонци,па 35%,па 30 со други 20% германски ген,па сега место германски ставиле теутон.
Кога да видиш и не е толку веродостојна Игенеа

баш сега само шо сакав да го постирам видеото ... добро не ми е јасно како можи вакви изјави да дават, и шо мислат дека ќе постигнат со овие изјави (ако мислат нешто воопшто со глајте) :uvo:.
јебига такви сме си ние Македонците секогаш сами од нас страдаме, не сите заедно сложно да си помагаме , туку гледаме да си наштетиме самите

а бе некој некаде овде спомна овој геровски инкасирал 1,5 милиони од весникот...што му треба , јеботе будала..повеќе?????/ што не отиде на некој грчки остров да пишува политичка фантастика....пијуцка винце и глоцка морска салата..:)
.......луѓево се ептен дрчни и ненаситни.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom