Дување балончиња

• Креатор на темата Креатор на темата Болиглава
  • Време на започнување Време на започнување

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Јас лично обожавам да дувам балончиња од сапуница. Најчесто сапуницата ја правам со сјајот од Билјана, но за поголеми балончиња земам од Феја зелениот сјај. Обично еднаш во неделата, а кога сме послободни и два пати, се собираме со другарчињата и дуваме балончиња масовно.

Што мислите вие за овој интересен занает, дали некој го има изучувано подетално и колку го практикувате?

203764773_223fb16fc7.jpg

За балончињата да бидат подобри сјајот со водата стајте ги во нешто и сварете ги. Треба да се вари се дур почне да врие. Тогаш се гаси и се чека да се олади, после тоа ставете ја у такво :) и почнете со забавата

Мислам дека најважно за правилно дување на балончиња е техниката. Колкав граден кош имате и колкава сила на испуштање на воздухот. Плус и квалитетот е многу битен и алатот при дување на балоните (тоа кругот).

Него најинтересно ми е кога ке се собереме во круг другарчиња и играме една игра интересна. Победник е оној кој ке направи најголем балон со дување. Интересно е многу.

Сите додека играа надвор фудбал, ја седев дома и од импровизиран алат направен од жица прајв балончиња, сите беа уникатни како снегулки. Подоцна ме однесоа на пазар и ми купија пристојна пластична алатка. Се нервирав кога некој ми ги пукаше, уживав додека ги гледав како лебдат,занесно, не поради сјајот од сонцето, туку од што ми се вртеше во главата (читај сум се предувал) Како што врвеше времето, технологијата се движеше напред, моите ми купија мал само-дувачки-алат. После тоа ми беше стварно досадно. :vozbud::smir:

Кога бев мал и јас дував балончиња :) Интересно е ..

ОооООоООО!

Се иам остаено од дување начисто. И јас со сјај од Билјана праев одсекогаш, најубај балончиња испаѓет. Ама глупо е ако го искљанкаш, ќе требит да чекаш да се сталожит пак за да дуваш ко шо требит. Утре ќе дуваме пак, уиииииииииии!

Еееее забава која одамна ја немам применето. Порано обожавав да си играм со ова. Ми беше интересно на тераса ко ќе застанев и додека дуваше ветерот, ги дував балончињата и многу бргу се разлетуваа лево-десно.
Пред зграда порано се натпреварувавме чие балонче ќе падне последно, или чие последно ќе пукне...
Прекрасна занимација... Знам што ќе правам попосле:smir:

Оваа забава ме враќа мнооогу години назад кога бев детенце ...
Јас правев балони со цевка(цевките за пиење сок) на маса ,,
Првиот балон го правев голем па друг балон во средина па друг,па друг и се така додека пукне..Тоа беше надобрата забава ...

(R)

Ги сакам балончињата. Уште од мала сакам да правам балончиња, ме исполнуваат. Прават да заборавам на се, и да ги гледам како лебдат. Ме расположуваат многу, особено кога гледам колку се лесни, сјајни, прекрасни. (R)

ја ко нема шо да праам летно време си седам на терасата и си праам балончиња од сјај со штипка, за постилање алишта де :)

Како мал многу сакав да дувам балончиња. И дував... Арно ама, веќе 15 години немам ништо од тоа дувано, а баш би сакал.
Сега ме зиљоса, ќе одам да полнам сјај и да дувам.

Убава работа ова, одамна немам дувано балончиња, ме потсети сега со темава.
До пред некоја година редовно на балкон се занимавав со ова ,правев со цевче за сок.. Интересно ептен.

Уф, што ми требаше да се потсетам, ќе одам сега да правам лом на балкон. :pipi:

girl-blowing-bubbles_300.jpg

И ја обожавам да дувам. Посебно во најлонче.:pipi:

ОооООоООО!

Се иам остаено од дување начисто. И јас со сјај од Билјана праев одсекогаш, најубај балончиња испаѓет. Ама глупо е ако го искљанкаш, ќе требит да чекаш да се сталожит пак за да дуваш ко шо требит. Утре ќе дуваме пак, уиииииииииии!

Кј ќе ојме утре рековме? Ваљда не ќе дуваме во 12 на сред чаршија ко ќе ојме на кафе...
Иначе, пофали ме бе Фантоме, кој дуваше најголеми балончиња? :pipi: (неприметно се фаљам)
туку...се распишале сиве на темава, јас мислев ќе ја кантосет :)

Пчелкава дуваше најголеми балончиња.

На пролет ќе организираме балонијада.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom