Има ли граници уметноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
SLaCk напиша:
. <---- i ova e umetnost!?

Според мене битна е твојата идеја.Ти тоа како уметност го напиша или ? Ме разбираш што сакам да кажам...
Т.е ај вака -што сакаш ти да кажеш со таа точка?:raz:

Dani^^^ напиша:
Т.е ај вака -што сакаш ти да кажеш со таа точка?:raz:
Дека неговото мислење е конечно...
Дека он е моќен Алфа-мажјак.....
Дека не импотентен....
Дека знае кога да каже да, а кога не.....:)

MSV напиша:
Дека неговото мислење е конечно...
Дека он е моќен Алфа-мажјак.....
Дека не импотентен....
Дека знае кога да каже да, а кога не.....:)

Можно е..онда е уметност:)

Znaci bitna mi e idejata? Ako jas imam cela prikazna povrzana so taa tocka ke napisam raskaz a nema da crtam tocki. A ima luge sto znaat da crtaat i toa se sto sakale vo raskaz da go staat ke go staat na platno.:)

MSV напиша:
Уметност е исто така...Глупоста на тие шо имаат муда да критикуваат како нешто може да биде уметност или не......:)

пеер да си глуп не е уметност, а за критика не глупоста треба инспирација. И не дискриминирај, жените немаат муда, а мрчат и критикуваат...

Уметноста.. почнувајќи од синкретизмот.. ме мрзи да трубам.

Границите за уметноста не смее да постојат. Постои само граница на човековиот ум. Меѓа.

Umetnicite se svoj poseben svet.Tie se razbiraat samo megusebno. Umetnosta e poseben univerzum koj ima svoi granici,no obicnite luge ne gi gledaat.

umetnost...

ima li granici umetnosta? hm... mn interesno prasanje. dali edna tocka e umetnost ? dali delata na poznatite umetnici se pogolemi i poznacajni od nasite? dali se sto pravi covekot e umetnost? dali, dali, dali.....

spored mene na site ovie prasanje sekoj si ima svoj odgovor, svoe mislenje i na nekoj nacin spored nego e najpravilno.

za mene umetnosta nema granici i taa e beskonecna kako neboto so zvezdite. za sekoj covek umetnosta si ima svoe znacenje. za Hitler mozebi bilo umetnost zagusuvanjeto na evreite ili unistuvanjeto... nikoj toa ne go znae. a iako za nas toa e uzas za nekoj drug mozebi e ubavina. umetnosta e ubavinata so nie ja gledame i ja custvuvame. inaku za tockata, moze da bide i najgolema umetnost ako taa si ima svoja prikazna i istorija, ako taa e se' na eden covek

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom