Ако баба лаже (ВМРО, СДСМ...) траг не лаже (бројките) - избори 2009

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Кои се рејтинзите на сите политички партии?
Зошто ниедна партија не кажала колку луѓе ја подржале според број на гласачи на советничко ниво?
Од каде Љубе зема гласови?

Е овие прашања се многу јасни кога ќе се погледнат бројките од локалните избори за советнички места. Јас рачно пресметав колку гласа има владеачката ВМРО а во план ми е истото деновиве да го пресметам и за СДСМ.
Еве ги бројките кои се поделени по страни од документот објавен на ДИК и тоа од 1-10,11-20,21-30...
Бројките можете и сами д ги проверите за да се увидите дека не се чиста моја фикција:
Следуваат бројките кои никоја партија не успеа да ги пресмета:

52322
49936
16451
32899
36092
23476
44853
37699
14655

308383 (вкупно гласови за ВМРО)

Ѓорге Иванов 343374
-308383
-------------------------
34991 (гласови кои ВМРО ги доби поради нивната номинација на Иванов )

Мислам дека кога ќе се погледнат овие бројки паѓаат во вода мислењата дека Љубе им ги има земено гласовите на ВМРО. Би можело да се каже дека СДСМ со номинирање на Фрчко им даде околу 30 000 гласови на ВМРО ама може и да сум грешка. Сепак факт е дека ВМРО има драстичен пад на рејтингот во овие избори.

Се извинувам за печатната грешка во насловот ако има некој привилегии ве молам нека ја исправи.

е па тоа е луѓето сватија и отрпнаа на популизмот на груевски..

Ќе видиш по вториот круг дали ќе ти држи вода напишаново.

Како и да СДСМ си беше во право им паѓа рејтингот.

Uraa, mu umre kozata na komsijata.

:pos2::pos2:
така е брат, од толку гласа 10гласа да беа помалце од лани вмро овие ќе скакаа од радост ... а не гледаат дека тотален пораз ... ги намачкаа на тапет сдсм шо би рекол фрчко :)

Како и да СДСМ си беше во право им паѓа рејтингот.

Со каков рејтинг можеш да правиш споредба кога неможат ни 4 општини да добијат во прв круг, од кога тоа стана политичка партија ?

Ќе видиш по вториот круг дали ќе ти држи вода напишаново.

Ова се бројки земени од странта на ДИК. Јас само ги пресметав. А дали држат вода локалните избори за советници секогаш важеле за најдобра анкета за рејтинг на една политичка партија бидејќи таму се гласа баш за партија, а не за личност.

Со каков рејтинг можеш да правиш споредба кога неможат ни 4 општини да добијат во прв круг, од кога тоа стана политичка партија ?
Карпош,центар,струмица,куманово,ќе отиде и Охрид,ајт на здравје.

Карпош,центар,струмица,куманово,ќе отиде и Охрид,ајт на здравје.

Каде се оние 22-24 општини што кажуваше Фрчковски дека ќе ги земе и одеднаш да станат 4-5 а овие погоре не се баш сигурни како што гледам вие сте и како што бевте пред избори.

Uraa, mu umre kozata na komsijata.

За да ми биде мило што умрела козата на комшијата јас прво треба да имам комшија.
Јас не сум партиски определен и на овие избори гласав само за Љубе за претседател а за градоначалник и за совет воопшто и не гласав.
Тоа што сакав да го покажам во анкетата е дека нагло паѓаат рејтинзите и на СДС и на ВМРО а за тоа си се самите криви бидејќи јас лично, а и многу други никогаш не сме биле по поразочарани од политичката сцена во земјава.

Da da paga rejtingot, koga izleze onaj portparolot od SDSM nasmean do usi pomisliv deka ima dobieno na loto a toj " gi dobivme duri strumica Kumanovo i Debarca"znaci se radvime na makar dobien i eden glas od narodot, nevidena patetika.

Каде се оние 22-24 општини што кажуваше Фрчковски дека ќе ги земе и одеднаш да станат 4-5 а овие погоре не се баш сигурни како што гледам вие сте и како што бевте пред избори.

Дури и полошо, надолу одат, тонат.

А која е излезеноста сега и на Парламентарните? :wink:

Кои се рејтинзите на сите политички партии?
Зошто ниедна партија не кажала колку луѓе ја подржале според број на гласачи на советничко ниво?
Од каде Љубе зема гласови?

Е овие прашања се многу јасни кога ќе се погледнат бројките од локалните избори за советнички места. Јас рачно пресметав колку гласа има владеачката ВМРО а во план ми е истото деновиве да го пресметам и за СДСМ.
Еве ги бројките кои се поделени по страни од документот објавен на ДИК и тоа од 1-10,11-20,21-30...
Бројките можете и сами д ги проверите за да се увидите дека не се чиста моја фикција:
Следуваат бројките кои никоја партија не успеа да ги пресмета:

52322
49936
16451
32899
36092
23476
44853
37699
14655

308383 (вкупно гласови за ВМРО)

Ѓорге Иванов 343374
-308383
-------------------------
34991 (гласови кои ВМРО ги доби поради нивната номинација на Иванов )

Мислам дека кога ќе се погледнат овие бројки паѓаат во вода мислењата дека Љубе им ги има земено гласовите на ВМРО. Би можело да се каже дека СДСМ со номинирање на Фрчко им даде околу 30 000 гласови на ВМРО ама може и да сум грешка. Сепак факт е дека ВМРО има драстичен пад на рејтингот во овие избори.

Се извинувам за печатната грешка во насловот ако има некој привилегии ве молам нека ја исправи.

прерацунај ги сега за советницки листи со ги доби вмро и стави ги тука па да ја видиш бројката

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom