Предизборно апсење на градоначалнички кандидати

• Креатор на темата Креатор на темата Neemo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Е јебига конечно медиумски молк,тоест политички молк,али едно истотие пошто медиумиве повторно ке почнат со срање политика, Ова ми беше мислата која,ми пролета низ глава вечерва излезен задасе прошетам малку, по снегов, и така движејкисе по троарот еден шовер си го доби , отиде ужа фамилија пошто ме испрска бе брате лом ме направи, и ми текна како се фалеше кандидатот за градоначалник како ниго поправил тротоарот,ама ок викам нее он крив што не ставил атмосверска канализација, ( едноставно не дозволувам ништо да ми го помати располошението,) и така шетајкисе полека полека , несакајки сум стигнал карши штабот на еден,кандидат за градоначалник, и кога гледам шо ке гледам, Алфи ( не маскоти на Алф вонземјанинот туку овиеде де полицискиве сили) ршум прават во штабот иако политички не определен и обавезно бојкотирам избори, и сл срања кој во крајна линија јас ги плаќам и на крајот штетно влијаат врз мене, ме заентересира што се случува кога гледам баткиве апсат на велико, народ се собира а тие уште што непочнаа и нас дане апсат,е сега си викам да си одам или да седам ,пуста љубопитност останав,и одеднаш почна во глава да ми9 се враќаат расказите на дедоми , кој ми ги раскажуваше,пред некој си десетина години за апсењата кој ги правела УДБА, јебига се стаписав едно време и си помислив што се случува овдека, сонувам или вистинае но испаѓа вистина ги полнат луѓето да неречам ги фрлаат во комбиња, цел штаб,сер што се затекло таму, и старци и деца,е сега јебига си велам сигурно згрешиле нешто. Но се дрзна еден од насобраните луѓе,да праша шое работава, и еден батка со панцир и афтомат во раце со неизбежната маска за скијање преку лице се приближи и му вели на чичево старо, ај глејси работа данети ја набутам цефкава у гз, и чичево се повлече гледа кај има сила нема правдина, дојде одговорниот и рече ги носиме на информативен разговор,е сега прашањето е зашто ги апсат луѓево,цел изборен штаб и наблљудувачи кој утре треба да се погрижат за изборните регуларности, и дали сето ова нее дело на владат бидејки едноставно фаворит е независен кандидат за градоначалник на општина Петровец или влијае улога фактот дека кандидатот на ВМРО дпмне е толку глуп , и неписмен човек,што сум сигурен дека ке ја врати општината неколку десетици години наназад,па единствен начин да се изгласа тој идиот е на ваков начин со заплашување застрашување и сигурно местење на изборите арам на сите политички партии и политичари особено на гвујо во моментов не верував дека ке падне толку ниско

mozno e da pravele ujdurmi...a mozno i da e pritisok..nisto cudno...imase li nekoj oficijalen izvestaj dali od MVR dali od partijava

па и на вести кажаа вчера .. ама ништо подетално
баш ме интересира ... Неемо пред кој штаб? која партија ова се дешавало?

Princ
Модератор

Регистриран: Feb 2005
Мислења: 4,684

И после кога стана откриени ти беа нозете или не?
Туку озбилно ова? Кога се случило?

денес, 02:13 #3
Јован
од трите подолгиот

Регистриран: Oct 2005
Мислења: 4,586

Ова утре после 19.

Али ако е вистина алал да ни е... ќе има за што да пишуваат набљудувачиве европски...

денес, 02:27 #4
Neemo
Кајгана на око

Регистриран: Nov 2008
Мислења: 312

Цитат:Напишано од Princ
И после кога стана откриени ти беа нозете или не?
Туку озбилно ова? Кога се случило?

По озбилно неможе да биде, вечерва во општина Петровец изборен штаб на самостоен кандидат за градоначалник Звонко Цветановски, цел изборен штаб муе собран од полиција тоест од алфите вечерва околу 22:30 часот, не ме факај за збор заборавив да погледнам колку е сат, не се гледа секој ден вакво нешто друже се повече и повеќе ми заличува работава на нацистичка Германија кога нцистите ја освојувале власта, види сега несум него симпатизер и апстинирам од гласање но ова веќе беше премногу верувај, и се со една цел, само да победи кандидатот на ВМРО,знаеш и самиот дека не обожавам политика и слабо пишувам на политика форумот,ама ова ја претера секоја мерка : прво се шушкаше тоест се фалеше кандидатот на ВМРО дека, партијата е позади него и дека тој мора да биде градоначалник, идека ке бидат апсени сите подржувачи на против кандидатот, а дружа по неписмен човек и поглуипо створење од овој кандидат не си видел верувај само жалосно ако власта по секој цена гледа да доведе такви луѓе на власт иако неуки но лесно контролирачки, и само да се од ВМРО утре што следно, ??? Апсење на улица поради ширење на непријателска пропаганда ако речеш дека е тешко и тешко се живее ? работиве кон тоа идат иначе имаше на последните вести за апсењево на А1 и некој други телевизии

денес, 02:29 #5
armin06
Арминистратор

Регистриран: Apr 2006
Мислења: 6,598

Да бе и на А1 кажаа.

денес, 02:32 #6
igor108367
Несопирлив

Регистриран: Jan 2009
Мислења: 955

Нема да коментирам бидејќи е забрането но сепак ќе кажам дека го прочитав постот и останав без зборови.

денес, 02:41 #7
Neemo
Кајгана на око

Цитат:Напишано од igor108367
Нема да коментирам бидејќи е забрането но сепак ќе кажам дека го прочитав постот и останав без зборови.

Останал ти без зборови или не, незнам но мене почнува страв да ме ваќа озбилен сум, ти велам не сум политички определен и ми се гади од политика но кај води сето ова??? што утре искрен да бидам ама ептен ме плаши

денес, 02:45 #8
ateist
Несопирлив

Регистриран: Aug 2008
Мислења: 649

ова стварно почнува да заличува на диктатура ..............

избегнувам вести и реклами од политикава ..........не сум знаел за ова

ама ова стварно зема неконтролиран тек.........

во многу нешто заличува на тоталитаризам

денес, 03:05 #9
Neemo
Кајгана на око

Цитат:Напишано од ateist
ова стварно почнува да заличува на диктатура ..............

избегнувам вести и реклами од политикава ..........не сум знаел за ова

ама ова стварно зема неконтролиран тек.........

во многу нешто заличува на тоталитаризам

Да ти кажам искрено мене почна страв да ме ваќа уште сега бидејки го напишав ова којзнае утре може мене кеми тропнат на врата

денес, 03:10 #10
Bacillus gagous
Biohazardous

Регистриран: Jan 2006
Мислења: 6,975

Тоа што имало акција во штабот на некој кандидат не е причина да не се гласа за тој кандидат. Имено ако дадениот кандидат реално ја имал поддржката од населението, уште подобро ќе биде да се избере тој кандидат бидејќи ќе се докаже дека последниот збор го дава народот а не власта.
А зошто имало акција, можни се многу причини со разно различни позадини. Не знаете дали навистина акцијата е оправдана или е навистина со политичка заднина.
А реакцијата на Полицаецот кон тој постариот чичко требало да се снима и да се прикаже јавно каков не смее да биде односот на еден полицаец без разлика да ли маскиран или не кон граѓаните.
Немо не бери гајле никој нема да ти тропне на врата.

Eкспериментите се единствените средства на знаењето што ги имаме на располагање. Се друго е поезија...,имагинација..... Max Planck

денес, 03:18 #11
igor108367
Несопирлив

Регистриран: Jan 2009
Мислења: 955

Цитат:Напишано од Bacillus gagous
Тоа што имало акција во штабот на некој кандидат не е причина да не се гласа за тој кандидат. Имено ако дадениот кандидат реално ја имал поддржката од населението, уште подобро ќе биде да се избере тој кандидат бидејќи ќе се докаже дека последниот збор го дава народот а не власта.
А зошто имало акција, можни се многу причини со разно различни позадини. Не знаете дали навистина акцијата е оправдана или е навистина со политичка заднина.
А реакцијата на Полицаецот кон тој постариот чичко требало да се снима и да се прикаже јавно каков не смее да биде односот на еден полицаец без разлика да ли маскиран или не кон граѓаните.

Ќе видиме утре може да го снема да прекине да пишува.

денес, 03:23 #12
Bacillus gagous
Biohazardous

Цитат:Напишано од igor108367
Ќе видиме утре може да го снема да прекине да пишува.

Игор мала држава сме, неверојатно тешко е нешто да се скрие во земјава.

Eкспериментите се единствените средства на знаењето што ги имаме на располагање. Се друго е поезија...,имагинација..... Max Planck

денес, 03:26 #13
Devil6
Форум зависник

Регистриран: Dec 2008
Мислења: 136

Ај ќе коментирам како што треба после 19:00 ако се сетам.

денес, 03:34 #14
Neemo
Кајгана на око

Добро деај наведи,една логичка причина за акцијата,само немој да го забораваш фактот дека акцијата се случува во штаб на кандидат,опонент на ВМРО, и дека 90*% проценти од наблљудувачи лица од изборна комисија, кој го подржуваат, се уапсени и нај веројатно ке бидат задржани на информативен состанок до понеделник,а М ВР ги крие од станица во станица и недаа,никакво медиумско соопштение нити,образложение!!! води сметка дека се работи за поголем број на лица како по возрасни така и така речено деца

денес, 03:44 #15
1307
-------

Регистриран: Aug 2006
Мислења: 1,493

Не знаете дали навистина акцијата е оправдана или е навистина со политичка заднина.

Ако е акцијата оправдана отворањето на ваква тема нема никаква друга конотација освен пропагандна т.е. влијание врз гласачите.

Neemo
Кајгана на око

Мислења: 313

Цитат:Напишано од 1307
Ако е акцијата оправдана отворањето на ваква тема нема никаква друга конотација освен пропагандна т.е. влијание врз гласачите.

Добро деај наведи,една логичка причина за акцијата,само немој да го забораваш фактот дека акцијата се случува во штаб на кандидат,опонент на ВМРО, и дека 90*% проценти од наблљудувачи лица од изборна комисија, кој го подржуваат, се уапсени и нај веројатно ке бидат задржани на информативен состанок до понеделник,а М ВР ги крие од станица во станица и недаа,никакво медиумско соопштение нити,образложение!!! води сметка дека се работи за поголем број на лица како по возрасни така и така речено деца,или пак сее оправдано абре торлак еден сдто пати кажав несум политички определен,и како тоа е оправдана акцијата?? едноставно сум загрижен накаде водат работиве

денес, 09:58 #17
Bacillus gagous
Biohazardous

Цитат:Напишано од Neemo
Добро деај наведи,една логичка причина за акцијата,само немој да го забораваш фактот дека акцијата се случува во штаб на кандидат,опонент на ВМРО, и дека 90*% проценти од наблљудувачи лица од изборна комисија, кој го подржуваат, се уапсени и нај веројатно ке бидат задржани на информативен состанок до понеделник,а М ВР ги крие од станица во станица и недаа,никакво медиумско соопштение нити,образложение!!! води сметка дека се работи за поголем број на лица како по возрасни така и така речено деца,или пак сее оправдано абре торлак еден сдто пати кажав несум политички определен,и како тоа е оправдана акцијата?? едноставно сум загрижен накаде водат работиве

Добро сега дај кажи дали станува збор само за негови подржувачи или членови од изборната комисија, или набљудувачи.
И кои би биле последиците од тоа да бидат до понеделник задржани на разговор? нема да се отвори гласачкото место?

денес, 18:48 #18
Neemo
Кајгана на око

Добро сега дај кажи дали станува збор само за негови подржувачи или членови од изборната комисија, или набљудувачи.
И кои би биле последиците од тоа да бидат до понеделник задржани на разговор? нема да се отвори гласачкото место?

Значи, беа уапсени подржувачи, членови на комисија, и наблјудувачи, официјално, причина за апсењето е да ги предупределе, да не правеле проблеми, и изборите да поминеле регуларно,дел однив се пуштени утринава,околу 5 часот а дел се задржани поради продолжен информативен,разговор е ако ова нее заплашување незнам за што друго се работи,нема оправдување за вакви постапки и вакви предупредувачки апсења

денес, 18:53 #19
1307
-------

Регистриран: Aug 2006
Мислења: 1,493

Цитат:Напишано од Neemo
...кандидатот на ВМРО дпмне е толку глуп , и неписмен човек,што сум сигурен дека ке ја врати општината неколку десетици години наназад,па единствен начин да се изгласа тој идиот е на ваков начин ...

Глеј што се толерира на форумов во време на изборен молк. И после таму Шмарсовка & co. ќе викаат форумов бил вмровски.

денес, 19:30 #20
Neemo
Кајгана на око

Види сега шо кети кажам, ти гледаш телевизија или не ?? скоро н сите телевизии утринава го имаше случајот на телевизија МВР излегува со соопштение дека лицата,биле приведени на информативен разгоивор,заради превентива тоест од некој од нив се очекувало тоест имало сомнение пази сега дека би можеле да направат,инциденти ало да апсиш некого под предпоставка, што би било доколку би било во блиска иднина, тоа тие апсурд и такви нешта се правеле бре човеку само во нацистичка германија,и Сталинистичка германија да апсиш некого и приведуваш само поради предпоставка дека,би можел нешто да направи во иднина, па утре ке дојдат и тебе или мене ке не уапсат под предпоставка дека би можеле да убиеме човек , или предпоставка дека во блиска иднина ти би можел да продаваш наркотици не ми се допаѓа ама ич такво нешто можел нешто да направи во иднина, па утре ке дојдат и тебе или мене ке не уапсат под предпоставка дека би можеле да убиеме човек , или предпоставка дека во блиска иднина ти би можел да продаваш наркотици не ми се допаѓа ама ич такво нешто

Е јебига конечно медиумски молк,тоест политички молк,али едно истотие пошто медиумиве повторно ке почнат со срање политика, Ова ми беше мислата која,ми пролета низ глава вечерва излезен задасе прошетам малку, по снегов, и така движејкисе по троарот еден шовер си го доби , отиде ужа фамилија пошто ме испрска бе брате лом ме направи, и ми текна како се фалеше кандидатот за градоначалник како ниго поправил тротоарот,ама ок викам нее он крив што не ставил атмосверска канализација, ( едноставно не дозволувам ништо да ми го помати располошението,) и така шетајкисе полека полека , несакајки сум стигнал карши штабот на еден,кандидат за градоначалник, и кога гледам шо ке гледам, Алфи ( не маскоти на Алф вонземјанинот туку овиеде де полицискиве сили) ршум прават во штабот иако политички не определен и обавезно бојкотирам избори, и сл срања кој во крајна линија јас ги плаќам и на крајот штетно влијаат врз мене, ме заентересира што се случува кога гледам баткиве апсат на велико, народ се собира а тие уште што непочнаа и нас дане апсат,е сега си викам да си одам или да седам ,пуста љубопитност останав,и одеднаш почна во глава да ми9 се враќаат расказите на дедоми , кој ми ги раскажуваше,пред некој си десетина години за апсењата кој ги правела УДБА, јебига се стаписав едно време и си помислив што се случува овдека, сонувам или вистинае но испаѓа вистина ги полнат луѓето да неречам ги фрлаат во комбиња, цел штаб,сер што се затекло таму, и старци и деца,е сега јебига си велам сигурно згрешиле нешто. Но се дрзна еден од насобраните луѓе,да праша шое работава, и еден батка со панцир и афтомат во раце со неизбежната маска за скијање преку лице се приближи и му вели на чичево старо, ај глејси работа данети ја набутам цефкава у гз, и чичево се повлече гледа кај има сила нема правдина, дојде одговорниот и рече ги носиме на информативен разговор,е сега прашањето е зашто ги апсат луѓево,цел изборен штаб и наблљудувачи кој утре треба да се погрижат за изборните регуларности, и дали сето ова нее дело на владат бидејки едноставно фаворит е независен кандидат за градоначалник на општина Петровец или влијае улога фактот дека кандидатот на ВМРО дпмне е толку глуп , и неписмен човек,што сум сигурен дека ке ја врати општината неколку десетици години наназад,па единствен начин да се изгласа тој идиот е на ваков начин со заплашување застрашување и сигурно местење на изборите арам на сите политички партии и политичари особено на гвујо во моментов не верував дека ке падне толку ниско
Прво, насловот ти е тотална дезинформација. Никаде, во ниту еден медиум, не беа спомнати КАНДИДАТИ за градоначалници како што си ја поставил темата, туку членови на избирачка комисија. Второ, од информациите во медиумите не станува збор за апсење, туку биле повикани на информативен разговор.

Кога отвараш тема, ставај линк до веста од релевантен извор.

Прво, насловот ти е тотална дезинформација. Никаде, во ниту еден медиум, не беа спомнати КАНДИДАТИ за градоначалници како што си ја поставил темата, туку членови на избирачка комисија. Второ, од информациите во медиумите не станува збор за апсење, туку биле повикани на информативен разговор.

Кога отвараш тема, ставај линк до веста од релевантен извор.

Адм,инистраторе извини,ако сум згрешил,а линк немитреба бидејки присустрвував на настанот тоест го гледав од преку улица сето тоа како се случува и ако Алфи кога те бутаат во комбе и притоа, те носат од една полициуска станица во друга, тоа за мене е апсење,нејкев вцера да спомнувам но за цело време кандидатот на ВМРО беше во едно од возилата на алфите во оној добро познат голф 3ка без таблици, исто така има и видео запис,од истиот тој кандидат на ВМРО како , после акцијата со истиот тој голф оди во скопско коњари,и се закануѕва на група граѓани, а и како богами дели брашно и шекер сето тоа подпомогнато,од тие Алфи не се секирај ке гледам да дојдам до видео материјалот,и уште нешто и кандидато за градоначалник видов кога беше стрпан, во комбе јебалте линк и релевантен извор евети очевидец:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom