- Член од
- 24 ноември 2008
- Мислења
- 1.035
- Поени од реакции
- 44
Е јебига конечно медиумски молк,тоест политички молк,али едно истотие пошто медиумиве повторно ке почнат со срање политика, Ова ми беше мислата која,ми пролета низ глава вечерва излезен задасе прошетам малку, по снегов, и така движејкисе по троарот еден шовер си го доби , отиде ужа фамилија пошто ме испрска бе брате лом ме направи, и ми текна како се фалеше кандидатот за градоначалник како ниго поправил тротоарот,ама ок викам нее он крив што не ставил атмосверска канализација, ( едноставно не дозволувам ништо да ми го помати располошението,) и така шетајкисе полека полека , несакајки сум стигнал карши штабот на еден,кандидат за градоначалник, и кога гледам шо ке гледам, Алфи ( не маскоти на Алф вонземјанинот туку овиеде де полицискиве сили) ршум прават во штабот иако политички не определен и обавезно бојкотирам избори, и сл срања кој во крајна линија јас ги плаќам и на крајот штетно влијаат врз мене, ме заентересира што се случува кога гледам баткиве апсат на велико, народ се собира а тие уште што непочнаа и нас дане апсат,е сега си викам да си одам или да седам ,пуста љубопитност останав,и одеднаш почна во глава да ми9 се враќаат расказите на дедоми , кој ми ги раскажуваше,пред некој си десетина години за апсењата кој ги правела УДБА, јебига се стаписав едно време и си помислив што се случува овдека, сонувам или вистинае но испаѓа вистина ги полнат луѓето да неречам ги фрлаат во комбиња, цел штаб,сер што се затекло таму, и старци и деца,е сега јебига си велам сигурно згрешиле нешто. Но се дрзна еден од насобраните луѓе,да праша шое работава, и еден батка со панцир и афтомат во раце со неизбежната маска за скијање преку лице се приближи и му вели на чичево старо, ај глејси работа данети ја набутам цефкава у гз, и чичево се повлече гледа кај има сила нема правдина, дојде одговорниот и рече ги носиме на информативен разговор,е сега прашањето е зашто ги апсат луѓево,цел изборен штаб и наблљудувачи кој утре треба да се погрижат за изборните регуларности, и дали сето ова нее дело на владат бидејки едноставно фаворит е независен кандидат за градоначалник на општина Петровец или влијае улога фактот дека кандидатот на ВМРО дпмне е толку глуп , и неписмен човек,што сум сигурен дека ке ја врати општината неколку десетици години наназад,па единствен начин да се изгласа тој идиот е на ваков начин со заплашување застрашување и сигурно местење на изборите арам на сите политички партии и политичари особено на гвујо во моментов не верував дека ке падне толку ниско