Уметничко лизгање

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Во Скопје, паметам, имаше лизгалиште. Дали сеуште постои и функционира? Дали се посетува? Јас одамна ги компензирам ролерите со лизгање, особено преку зима. Налето - нема потреба оти плажата ми е до г’с и пистата е долга 10 километри.

Сепак, лизгање си е лизгање. Колку за потсетување : во моментов завршува европското првенство во уметничко лизгање на коешто оваа двојка (двојките се најтешка дисциплина) победи :

vlcsnap-482799.png

vo mashka disciplina pobedi Evgeni Plushenko!!extra e stvarno,so mnooooooooogu talent!bravo za nego!!

Goddess of Chaos напиша:
Да....му се има смачено више да победувааа!!

paaa petto evropsko zlato mu e ova!ama mora da priznaes deka e najdobar!!:je:

eci^^^ напиша:
paaa petto evropsko zlato mu e ova!ama mora da priznaes deka e najdobar!!:je:

Не беше работата дали е најдобар...тоа више одамна го иам признаено :):)
Него никако да се појави некој шо му е рамен...

Goddess of Chaos напиша:
Не беше работата дали е најдобар...тоа више одамна го иам признаено :):)
Него никако да се појави некој шо му е рамен...

abe ako go gledase finaleto:stefane lambel od svajcarija isto taka beshe extra,zema srebren medal i mislam deka dogodina kju mu bide seriozen konkurent na Evgeni za prvoto mesto!!iskreno!aa i ovoj vtoriot e posimpaticen!!

Евгениј има ептен добра техника, може е најдобар ама фаца мртваца ми е некако : без вкус, мирис ниту нешто под косата. Затоа и не го сакам.

Уствари - никад не сум бил по руска лепота, мож затоа и не ми се дига на него.

Macedalien напиша:
Евгениј има ептен добра техника, може е најдобар ама фаца мртваца ми е некако : без вкус, мирис ниту нешто под косата. Затоа и не го сакам.

Уствари - никад не сум бил по руска лепота, мож затоа и не ми се дига на него.

Евгениј нема само добра техника, Евгениј има ЕЛЕГАНЦИЈА. Коа го глеам ме остава без здив, најсериозно!
Таква елеганција неам дури ни кај жените видено, па има неколку години како ниедна ми нема фатено око као што ми има фатено Плушенко. Човекот е совршенство на мраз!:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

MarthaGraham напиша:
Евгениј нема само добра техника, Евгениј има ЕЛЕГАНЦИЈА. Коа го глеам ме остава без здив, најсериозно!
Таква елеганција неам дури ни кај жените видено, па има неколку години како ниедна ми нема фатено око као што ми има фатено Плушенко. Човекот е совршенство на мраз!:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Тоа и реков - совршенство на мраз. :wink:

За друго не го бива - ептен е тапа!

ovaa god go propustiv prvenstvoto:(
Ajd ako znae nekoj koi se pobednicite u site kategorii neka mi kaze...pls:)
Jas samo slusnav deka deka MAESTRO Plusenko e 1 kaj mazite:)
A u dr kategorii?

Ретропсектива на Светскиот шампионат во уметничко лизгање Stockholm 2021 год !

605b5b7d97b31.image.jpg

од 22 ри - 28 март 2021 се одржал Светскиот шампионат во уметничко лизгање ISU
World Figure Skating Championships, Stockholm

најдобрите уметнички лизгачи од цел свет се избориле за пласирање на Олимписки игри во 2022 год

... поради сегашната пандемија со коронавирусот и локалните ограничувања што биле воведени во Стокхолм немало публика на Светскиот шампионат во уметничко лизгање ISU 2021 година, секој присутен на настанот бил одговорен да има доволно маски за лице за време на настанот, кои морале да бидат во согласност со прописите за рекламирање на ISU, се препорачува употреба на хируршки маски и маски FFP2 / KN95.
протоколите се строги, посебно кога ги гледаме лизгачите после настапот во местото за слушање на резултатите каде нема никој освен тренерот мора да носи заштитна маска, а се уште задишен/а од настапот ќе се угуши со таа маска, ама протокол е протокол,

победници:

Champions
Men's singles:
United States Nathan Chen
Ladies' singles:
FSR Anna Shcherbakova
Pair skating:
FSR Anastasia Mishina / Aleksandr Galliamov
Ice dance:
FSR Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov

hi-res-848fc8684567e48e6ecc60e9f6c994db_crop_north.jpg mqdefault.jpg

4782aa8db64efb912a549a44fddeca2c.jpg 2020_12_27_anna_shcherbakova.jpg

maxresdefaultопи.jpg MG1st.jpg

maxresdefault34.jpg 8c11f0fd000f243dfbe389f99bf6a6ce892789d2.jpg

6063d6baa31024adbdbf3715.jpeg

1082463269_19 9 3796 2048_3777x2039_80_0_0_4c93c6165a4895c9ed1e1d52b6039b00.jpg

1307393.jpg

...штета што немавме директен пренос, туку токму денес на 03.04.2021 го гледаме репризно овој настан од 22-28 март, руската уметност на лизгалки останува да биде број еден во светот, а ние остануваме таму некаде назад со репризни снимки!

da zivne malku temmava... imase vo Skopje super lizgaliste i super bazeni ama se sto e dobro unistiva toa ONIE,
eve nesto original br.7,5 - jasno marka i cista koza kako novi, Слика7000[1].jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom