Сакам да зготвам: ... помош!

  • Креатор на темата Креатор на темата Black Swan
  • Време на започнување Време на започнување

Black Swan

With Chelsea Forever
Член од
19 јули 2006
Мислења
101
Поени од реакции
0
Ми се смачи да го јадам тофуто на 2 начина. Имате некои рецепти за тофу или пак за било каква замена за месо?
И ве молам за поспецифичните состојки да дадете и место од кај што можат да се купат
 
Black Swan напиша:
Ми се смачи да го јадам тофуто на 2 начина. Имате некои рецепти за тофу или пак за било каква замена за месо?
И ве молам за поспецифичните состојки да дадете и место од кај што можат да се купат

А што е тофу уствари? Од секогаш сум се прашувал што е, ама не сум се потрудил ни да го прогуглам.
 
Еј дај кажи ги тие два, јас незнам ниеден, а сакам да пробам:pipi:
Тофу-то колку јас што знам не е замена за месо, туку за сирење...
Или можеби грешам... хмммм....
 
Епа не гледам тема слична на мојава, ако грешам реагирајте...
Иначе од мака ја отворив не за друго, помагајте кој знае озбилно не за мајтап:
Праам шпагети, ги сварив, ги запржив, сеа сакам да пржам кромид и месо, да го напраам гулашот, али незнам како шо да додадам, зачинче ова она, доматен сос, да не го зезан???
Ај побрзо пишете па ќе јадеме:wink:
 
Гаго.... RIP за шпагетите досега... до колон се стигнати :icon_lol:
 
Со помош на Хелсинг, Смајли и Соња успеав да ги напраам...вкусни беа...па ќе видиме, ако не ме боли стомак после значи добри биле:tv:
 
Ај да прашам ,како се употребуваат трошките соја и за што?
Дали треба да се варат посебно , или пак се додаваат (еве на пример) во мелено месо за да направам плескавици?
 
Ај да прашам ,како се употребуваат трошките соја и за што?
Дали треба да се варат посебно , или пак се додаваат (еве на пример) во мелено месо за да направам плескавици?

Па во основа само се додаваат, али можеш и да ги ставиш во некој сос за шпагети како замена за месо, како ид а е битное да примат доволно влага е битно.
 
Па во основа само се додаваат, али можеш и да ги ставиш во некој сос за шпагети како замена за месо, како ид а е битное да примат доволно влага е битно.

а дали треба претходно да се варат или не?
 
а дали треба претходно да се варат или не?


Не бе тоа трошките битно да примат влага па процесот на термичка обработка ќе се спроведе преку пржењето на меленото месо со соини трошки односно со варењето на целиот сос за шпагети
 
Не бе тоа трошките битно да примат влага па процесот на термичка обработка ќе се спроведе преку пржењето на меленото месо со соини трошки односно со варењето на целиот сос за шпагети


Ok, ќе пробам на твој ризик :)
прашуам оти нема никакво упатство за трошкиве...

Сакав да ги прашам во сендвичарата отспротива,ама незнам дали ќе ми кажат ,како да ги направам со плескавиците...ќе пробам ќе кажам!:smir:

Фала во секој случај..
 
Ај да прашам ,како се употребуваат трошките соја и за што?
Дали треба да се варат посебно , или пак се додаваат (еве на пример) во мелено месо за да направам плескавици?
соините трошки прво се ставаат во вода да се зголемат едно 10-15 мин потоа се цедат после ставаш јајце лебни трошки или презла кромид малце магдонос бибер сол и формираш ќовте плескавица и ги пржиш
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom