Touch Screen Tehnology базирана на Јава.

• Креатор на темата Креатор на темата Reve0ke
  • Време на започнување Време на започнување
R

Reve0ke

Гостин
Една од поновите и поинтересните технологии коишто се во постојан развој е технологијата на Touch Screen.

microsoftmilan.jpg

Еве исто така еден интересен линк од тоа како одприлика работи оваа технологија.

http://developers.sun.com/learning/javaoneonline/2008/pdf/TS-6127.pdf

Една крејзи комбинација исто така со Touch Screen...

StarCraft + Touch Screen on Linux with wine.

Незнам баш дали постов е за тука, али како и да е Xbox направиле нешто крејзи :)
Цената на ова чудо се претпоставува дека ќе биде двојно поголема од онаа на Мicrosoft Surface ($7.000+)

Каква глупост ќе мафтам со рацете за да го истепам противникот или ќе возам кола со замислен волан???
Ако сакам да возам кола ќе отидам до паркингот ќе ја запалам мојата кола и ќе ја возам уз пат ќе отидам до некое игралиште и ќе изиграм партија фудбал после ќе свратам до маалската флиперница и ќе изиграм билијард.
Проблемот е што многу луѓе со чекан во раката цел свет го гледаат како клин.
Технологијата е стварно добра но да се користи истата за некаква си виртуелна забава е бесмислено.
За човекот со чекан во рака синдромот накратко:

Man-with-a-hammer syndrome is pretty simple: you think of an idea and then, pretty soon, it becomes THE idea. You start seeing how THE idea can apply to anything and everything, it’s the universal explanation for how the universe works. Suddenly, everything you’ve ever thought of before must be reinterpreted through the lens of THE idea and you’re on an intellectual high

Каква глупост ќе мафтам со рацете за да го истепам противникот или ќе возам кола со замислен волан???
Ако сакам да возам кола ќе отидам до паркингот ќе ја запалам мојата кола и ќе ја возам уз пат ќе отидам до некое игралиште и ќе изиграм партија фудбал после ќе свратам до маалската флиперница и ќе изиграм билијард.
Технологијата е стварно добра но да се користи истата за некаква си виртуелна забава е бесмислено.

Man-with-a-hammer syndrome is pretty simple: you think of an idea and then, pretty soon, it becomes THE idea. You start seeing how THE idea can apply to anything and everything, it’s the universal explanation for how the universe works. Suddenly, everything you’ve ever thought of before must be reinterpreted through the lens of THE idea and you’re on an intellectual high

Благодарение на ваквите технологии денес немора на граница да има застарени сензори, кучиња и досадни претреси. Доволно е да седнеш пред мониторот и на него ќе ти биде прикажано буквално се што има во багажот.

Македонската полиција ако не се лажам подолго време соработува со светските сили за безбедност кои истите не снабдуваат со посовремени технологии (незнам дали си видел на кој се принципи и со кои технологии располага македонската гранична единица [зборам за граничните премини]) кое сето тоа резултираше со решавање многубројни случаи во трговијата со дрогата (пример: кокаинот во поликолор).

Не си го прочитал добро постот.
Технологијата е добра и широко применлива но нејзината употреба во entertainment индустријата е излишна.
Не викам дека ова чудо никој нема да го купува но според мене забавата би требала да се остварува во 3д светот.

Не си го прочитал добро постот.
Технологијата е добра и широко применлива но нејзината употреба во entertainment индустријата е излишна.
Не викам дека ова чудо никој нема да го купува но според мене забавата би требала да се остварува во 3д светот.

Нив битни им се парите :) и ќе настојуваат да ги искористат напредните технологии со цел да направат извор на пари неглеајки дали тоа ќе биде наменето за забава или за полиција... или пак за нешто сосем трето. Битно им е да направат што повеќе пари :)

Незнам баш дали постов е за тука, али како и да е Xbox направиле нешто крејзи :)
Цената на ова чудо се претпоставува дека ќе биде двојно поголема од онаа на Мicrosoft Surface ($7.000+)

Xbox360 е $300.

А ова е додаток за 360ката, кој ја користи неговата процесорска моќ и сите негови предности.
Од кај го "смисли" ова со 7.000+? :)

Xbox360 е $300.

А ова е додаток за 360ката, кој ја користи неговата процесорска моќ и сите негови предности.
Од кај го "смисли" ова со 7.000+? :)

Толку се претпоставува според неофицијални извори т.е. од блогерашите (затоа и пишав „претпоставува“). Е сеа колку е точната цена тоа врска неам :)

убава забелешка , ама ај излези на кафе на муабет наместо да комуницираш преку форум ,малку е парадоксално .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom