Исак АДИЗЕС - не знаете кои сте, сменете го името

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Ова се координирани и испланирани настапи на Соросоидите, Грчкото лоби во Македонија и голем дел од опозицијата.
Се знаат и медиумите на кои излегуваат ваквите тролови со нивните тези дека корисно ќе биде за нас да се избришеме.

Мислам дека е редно време на сите што работеле против Македонија да им се даде клоца у гз.
Па кој кур фактор се тие со нивните тези да искачаат и јас да губам од своето здравје што морам да ги гледам на секоја телевизија и во секој весник.

Има ли воопшто
безбедносни служби во Македонија кои ќе се грижат околу ваквите појави?

е тоа да видиш,незнаеш на кого да веруиш вике,јас се научив едното на другото око да не му веруе,не па на политичари,а ке те замолам да ми пуштиш линк од планот на израелците,еднаш го читав и се запрепастив,пак сакам да го читнам

Линкови не помагаат,туку по долго размислување дојдов до констатација дека најдобро ќе се одбраниме како народ и како држава од вакви или слични планови доколку покажеме малку поголема колективна аверзија кон се што е Хазарско,од идеи до предлози,капитал,совети за помош или секогаш сомнителни нивни “инвестиции“ а секако и премногу блиско пријателство,зошто засега од тоа немаме никаква корист.Блиското кокетирање со разни Еврејски лобија или групи,не даде ни најмал резултат за наш напредок кон признавање и етаблирање на Македонија било во НАТО било во ЕУ.Мислам дека е време да се сврти “листот“ во друга насока кон барање на други пријатели,што навистина ќе ни помогнат.Замисли дури и падот на хеликоптерот на АРМ се случи баш поради неисправна опрема монтирана само пред година дена од Израелска фирма.

Веќе е почнато. Читај шо пишува другарката.. марсовката де.
Она гледала на Алфа - аналитичар зборел :tapp::tapp::tapp:
Да расчистиме нешто напаѓања од типот он е платен итн не помагаат :
Кажи реален противаргумент против се што типов го кажа во врска со целата ситуација ?
Кажи било што(а реално) што дека кажува спротивното (не напад на неговата личност)?
Значи кажи реално со реални факти дека не е така ....
Па да развиеме реална дебата а не натпревар на мерење курот на кого му е поголем,или натпревар на по кој повеќе ќе исплука некој форумџија

Ако тој не ме признава мене и ме навредува со тоа што не знам што сум ќе му вратам со иста мерка. И.Д. не знаеш кој си и не те признавам како човек а УПМ толку од мене.

Кажи реален противаргумент против се што типов го кажа во врска со целата ситуација ?
Кажи било што(а реално) што дека кажува спротивното (не напад на неговата личност)?
Па да развиеме реална дебата а не натпревар на мерење курот на кого му е поголем,или натпревар на по кој повеќе ќе исплука некој форумџија

Мојот противаргумент, штом уште не сте сфатиле и очигледно нема да успеете.... е следниот: (ова и за тебе и за сите аналитичари важи) За да си мериме нешто треба да покажеш дека имаш шо да извадиш :pipi: Јас не одам на вечера со луѓе шо на маса вадат од на комшијата лебот (или хазарски кубасици).
Толку. И да кажам повеќе џабе е. Кажано е. Кој знае да разбере ќе разбере, кој не ќе чита. :salut:

Мојот противаргумент, штом уште не сте сфатиле и очигледно нема да успеете.... е следниот: (ова и за тебе и за сите аналитичари важи) За да си мериме нешто треба да покажеш дека имаш шо да извадиш :pipi: Јас не одам на вечера со луѓе шо на маса вадат од на комшијата лебот (или хазарски кубасици).
Толку. И да кажам повеќе џабе е. Кажано е. Кој знае да разбере ќе разбере, кој не ќе чита. :salut:
ја реков реални комтрааргументи немате ,единствен аргумент ти е дека сум потплатена итн,дури и да е платен ако скате да фго затнете наместо да плукате по него седнете и побијте го со аргументи како прави интелектуалци (а се праввите дека сте)
П.С а ако не ги извади тие аргументи некој на маса (у кајгана) тогаш како ќе бидат побиени

Тоа со мерењето на курот ти е шовинистички. Ај друга фраза.:wink:

Се молат ромите да не прават цигански работи.

Ами каурите да ја напуштат салата оти другиве ќе “манџале“.:wink:

Туку шалата настрана,мислам дека во Македонија најмногу мака имаме од самопрогласени “аналитичари“,ни ги отекоа ебаго,до колена ни ги направија што требало и како требало да се викаме,зошто требало присилни компромиси,кој и не моѓат да бидат компромиси ако се присилно наметнати од други.А вакви обиди како на Исак Ажидас имало многу повеќе,и од Едвард Џозеф и од Сем Вакнин,па и од Кушнер или Бадинтер,сите под закрила на Ѓерѓ Шварц познат кај нас и во светот како Џорџ Сорош еден од главните истурени представници на Ротшилд групацијата,која прави дар-мар посебно на просторите наречени Западен Балкан.

Od kaj se stvori ovoj kurton.Armonikas e za po svadbi,a ne za visoka politika.Posto se naprail nas drzavjanin,ako nema za leb,pod hitno neka dade oglas,sviram po svadbi,placam po pogrebi,pravam krstevki so nase dete i neka cita istorija. :smir:

Планот Мојсеј-2 се одвива со малку позасилен интензитет.Инаку премиерот Н.Г. му го даде Македонскиот пасош на Исак Ажидас во една “свечена прилика“.:tapp:

(Фрчкоски како министер) му издаде македонски пасош уште во 1994 година!?

(Фрчкоски како министер) му издаде македонски пасош уште во 1994 година!?

Без државјанство?Тогаш под итно треба да му се поднесе кривична пријава,зошто познавам Македонци кој чекаа и по 5-6 години за да добијат државјанство со кое единствено можеа да си извадат пасош.:toe:

МАРСОВКА...никот ти прилега...пред да продолжам...тролот е
ЕКОНОМСКИ АНАЛИТИЧАР !!!
башка близок пријател на госпогата минстерка од југот ни братски

нит му е струка нит му е занат нит има ингеренции да збори говори и преговара ниту да дава совети од областа ПАЗИ политката во туга земја.

Координацијата на АЛФА И КАПИТАЛ (читај ЗИКОВ) со протестот на фрчковски нема да ја коментирам.

Сепак интерсено како во лабараторија ми е да гледам на дело како со примероци попат тебе се заведува, креира и силува јавно мислење.

СВЕТО ПИВАРА платил приватен авион да го собере од Црна Гора..за пази..да одржел предавање.

МАРСОВКА...никот ти прилега...

.
and here we go again ....
дали читаш внимателно,
реков ако он не е во право кажете го тоа поткрепено со аргументи дека не е во право а не со напаѓање на неговата личност бидејќи вака испаѓате куп диви кучиња кои лаат а не знаат на што вшусност лаат.

Ајде реков и пред тоа ако сакате да ги замолчите овие аналитичари побијте им ги аргументите а не нивната личност.

А зошто ни еден паметњакович не ставил линк до видеото на кое го интервјуираат исак?Или целото интервју а не делови од него ?
Или се плашите дека ќе ви кажат:па добро типот е во право...
А не некои ми ти видеа на Мирка која сите ја знаеме каква е и чива е ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom