КОЛКУ ЧИНАТ ИЗБОРНИТЕ РЕКЛАМИ?

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи ништо не сме вложиле, нема ни што да добиеме. Ние можеме само виртуелно да си го продадеме својот глас не за пари, туку за слатка приказна која сакале или не понекогаш и сакаме да ја слуушнеме. Чисто онака.

Баш спротивното............Македонскиот народ најмногу вложува....со својот глас :smir: Народот е тој кој им дава функција на нашите ни политичари,само што тие забораваат откако ќе се сместат во удобната фотеља:tapp:

Баш спротивното............Македонскиот народ најмногу вложува....со својот глас :smir: Народот е тој кој им дава функција на нашите ни политичари,само што тие забораваат:tapp:

Тоа што го велиш е теоретско и школско размислување што всушност и како треба да биде. Реалноста е сосема спротивна, но за жал по опиплива и сурова. Во неа важат само борба за гола влас, ниски удари, уценувања и сите лоши придобивки на човештвото. :toe:

Мене нешто ми падна чудно, а тоа е дека А1 не ги рекламира СДС...
Очигледно најголем ќар ќе има Канал 5, бидејќи и ВМРО и СДС заедно единствено тука се рекламираат (можеби и Телма е во групата со К5, ама немам фатено таму ППП)

EDIT: Почнаа СДС и на А1 да се рекламираат. Изгледа Сител во најмал ќар ќе биде, таму само ВМРО се рекламира. :toe:

EDIT: Почнаа СДС и на А1 да се рекламираат. Изгледа Сител во најмал ќар ќе биде, таму само ВМРО се рекламира. :toe:

Се знае и зошто само ВМРО се рекламира......Сител цело време се партиски послушници.Дали биле избори или не,Сител се секако во ќар:toe:

Ако зборуваме за тарифникот на медиумите ,можиме да кажиме дека за Македонски услови чинат поприлично (во однос на застапеноста во минутажа)..
Ако зборуваме за квалитетот на изработка , т.е. тарифирање од маркетинг агенциите ,веројатно не коштаат многу , со оглед на тоа што нема и некоја поприлично интересно и иновативно направена а квалитетна реклама, барем јас засега не видов таква..

От професионален аспект ке ви кажам дека сумата на чинење на рекламирањето на партиите во македонија е минорна во однос на голем број останати држави , но сепак за наши услови е голееемеее , така да, ме радува што има доста работа за маркетерите кога кај нас ќе има избори , и ме радува тоа што партиите посветуваат поголемо внимание на маркетингот и имиџот во последно време!

Од партиските кандидати знам дека најмалку чини изборната кампања на Бошкоски, бидејќи нема партиска позадина ниту поддршка. Се заснова на лични и доброволни прилози од волонтери. Нема спектакуларни билборди, реклами и пропратен пропаганден материјал.

Факт е дека поголемите партии како ВМРО и СДСМ фрлаат енормни суми на пари за кампања.За пример, овие избори ВМРО имаа Книга-Програма која беше на преку 50 страници испечатена на висококвалитетна хартија и бои. Преголем број на пенкала,флаери,капи,маици,плакати,јакни. А дали некој размислува дека со тие пари може да се отворат нови фабрики-погони со кои би се вработиле многу луѓе и со тоа би се намалил степенот на невработеност.

Колку чинат????

Ќути, трај, мижи, не гледај, прај се на удрен...и не прашувај за такви работи!:vozbud::kesa:

Колку чинат????

Ќути, трај, мижи, не гледај, прај се на удрен...и не прашувај за такви работи!:vozbud::kesa:

ROFL... :smir: До некаде си во право,ама неможат цел живот да не прават овци. Мора нешто да се превземе,само кој ке превземе нешто.Тоа е проблемот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom