Владата за статуите одвоила 8 милиони евра?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Општо добро? Статуи?
на народов му треба работа и пари!!!!!!

vo uslovi na recesija
vo uslovi na svetska kriza
vo uslovi na masovni otpustanja od rabota
vo nasava tranziciona depresija
vladava rasfrla pari za statui
I zgora na se se opravduvaat so debilna sporedba. Klasicnoto: nie krademe ama i tie kradea. Ne ne sudete nas, sudete gi niv, prvi pocnaa.

Plemeto nivno seljacko i nesposobno!!!!

p.s. i posle Nevzat los.... more samo takov za vakva seljacaana i vakov kjorav narod.

Статуи секогаш се еден вид луксус пошто тие чинат пари а со толку пари може и интелигентно да се инвестираат но секаде во светот во најголемите метрополи има споменици и статуи па мислам дека и во Скопје треба да има и добро е што големи личности од нашата историја така ќе бидат честени. Сега и мене ми се чини дека центарот на Скопје ќе биде преокупиран со толкава голема бројка на статуи па можеби требеа да ги разредат ама ок, ќе видиме на крај како ќе изгледа.

Na kraj: sve mi boje lepo stoje..... mrzim sebe kad vidim tebe :toe:

A da go potkrepese ova tvrdenje so nekoja referenca deka ne e mozno,imas poznavanje od ova tematika ili samo e tvoe mislenje?

Остај го бе стручњакот за леење...:pos2:
Кај се лее во еден дел таква грдосија од 30 м:uvo:
Со што ќе ја донесат на локацијата за поставување.. и оној конвојот за гасната турбина е лилипутанец за таа работа а и пола Скопје треба да биде срушено:vozbud: Можда и треба!

Околу уметничките дела..... не секоја работа што некој ќе ја нашкраба, изделка, отсвири ..итн е уметничко дело..потребна е потврда за тоа, како временска така и од посматрачите, се друго е кич.

Склуптурите се барем ефтини,не бараат храна засега,нема протести пред собрание или пред влада,си стојат мирно и се потсмевнуваат на нашата глупост.:smir:

me iznenadi toa sto i Goce Delcev ke bide na konj ..:toe:
Не заебавај џонтра...
не заебавај :)

Демек ти незнаеше дека Гоце Делчев бил првак у спортско јавање на времето и ги однел сите могучи награди? :vozbud:
А Јане... Јане бело грло бил шампион у дисциплина јавање со препреки.

Општо добро? Статуи?
на народов му треба работа и пари!!!!!!

А да не се градеа споменициве тие 8 милиони евра ќе се дадеа на народот?
Со 8 милиони евра може да се намали невработеноста во Македонија?
Владата требаше да оди од врата на врата и леб да им дава на луѓето?

Вакви споменици треба да се изградат во цела Македонија, а не само во Скопје. Едвај чекам да ги видам сите 17 споменици да се извишат на скопскиот плоштат.

Вакви споменици треба да се изградат во цела Македонија, а не само во Скопје. Едвај чекам да ги видам сите 17 споменици да се извишат на скопскиот плоштат.

Така е,Скопје треба да се направи најголемата Кич-депонија барем на Балканов,ако не и во Европа.:smir:

I jas ,rekov i jas porano deka donekade ja pozdravuvam idejava odime eden cekor ponapred ,ne samo 17 more 117 pri tolku bronza valjda ke izlezime od kameno doba.

I jas ,rekov i jas porano deka donekade ja pozdravuvam idejava odime eden cekor ponapred ,ne samo 17 more 117 pri tolku bronza valjda ke izlezime od kameno doba.
Прав си. :smir:
Скулптура на F- 117 у Скопје !!!
Многу културен авион.
Башка бомбардира по Србија...
и чим така,од наша е. :smir:

п.с. Орфелинс,а? :pos2: (17)

Од бронзените скулптури на Прилепските Народни Херои кој беа украдени пред извесно време,со претопување излезе една добра “шмизла“ во Скопје.Девојчето пак,како “стропа“ на плоштадот,било направено од споменикот за стреланите од Дамница,материјал останал и за една добра “мачка“.:smir:

Од бронзените скулптури на Прилепските Народни Херои кој беа украдени пред извесно време,со претопување излезе една добра “шмизла“ во Скопје.Девојчето пак,како “стропа“ на плоштадот,било направено од споменикот за стреланите од Дамница,материјал останал и за една добра “мачка“.:smir:

Pa znaci smizlata e definitivno makedonka ako se ispituva DNK kako bi doslo:

15 % Borka Veleski-Levata
8 % Rampo Levkata
24 % Mirce Acev
itn ...........................

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom