Реновирање

Дали би сметало на оваа тема да се распрашувам по членовите за цени на материјали и работна рака за реновирање во МКД ( поточно Скопје)?
Лично ме интересира се околу паркет и плочки (цена на производ + местење, за паркетот лакирање...)

Plocki se 500 - 700 den za kupatilo na kvadraten metar , ako ne baras nesto naj naj , jas letoska BT si kupiv TOP ubavi golemi plocki za kupatilo za 450 den na kvadrat .

Наташа напиша:
Не знаев каде да ја ставам темата но некако овде ми се виде најпогодно:raz: Фамилија ..куќа...стан м?
Во план сме да белиме дома и наравно јас сакам сега нешто ново,сакам ѕидовите да ги офарбаме во нијанса жолто.
Детските едната во светло плаво,а другата во старо розево бледо.
Но се плашам да не изгледа станот како виножито а?:icon_lol:
Предлог?
Пишувајте како сакате да ви е станот,желби, замисли...

п.с.ако мислите дека треба да се премести темата во општи битешен.
Јас мислам дека е најдобро бел ѕидот да си го офарбате! Зашто, мислам дека би личело на виножито.:wink: :icon_lol:

moite sosedi okrecija vo boja.edna detska soba plava edna rozeva, kujna crvena...nesnam sto ,..mene ne mi se sviga pravo da ti kazam:toe:

Темава ме погоди во срце јуначко!

Синоќа се разбудив во 3 и повеќе не заспав и се пукнав од мислење што и како да правам. Имено, наскоро започнуваме со реновирање на станот, идеи имаме, ама никако не можам да смислам што да правам со толку постели, ќебиња, алишта, чевли..... а ништо не е за фрлање, го употребуваме.....Мислам, нашава куќа имаа бааѓи квадратура, ама сепак никогаш доволно простор за се`! Секогаш морам над плакарот да имам некој куфер, некоја кутија, а тоа мразам најмногу! И? Чаре? Како ви собира се`? Каде ги чувате куферите, елките за Нова година, лампионите...?

Natasa, mozebi ovie sliki ke ti pomognat:salut:

galeria3[1].jpg

galeria4[1].jpg

galeria5[1].jpg

Тањушка напиша:
Темава ме погоди во срце јуначко!

Синоќа се разбудив во 3 и повеќе не заспав и се пукнав од мислење што и како да правам. Имено, наскоро започнуваме со реновирање на станот, идеи имаме, ама никако не можам да смислам што да правам со толку постели, ќебиња, алишта, чевли..... а ништо не е за фрлање, го употребуваме.....Мислам, нашава куќа имаа бааѓи квадратура, ама сепак никогаш доволно простор за се`! Секогаш морам над плакарот да имам некој куфер, некоја кутија, а тоа мразам најмногу! И? Чаре? Како ви собира се`? Каде ги чувате куферите, елките за Нова година, лампионите...?

Јас живеам сама во трособен стан, па го имам истиот проблем. А чекај да ти кажам чаре, кое јас стандард го употребувам ... една соба без која можете да функционирате ја правиш сваштарија. Во неа трупај, фрлај се што не ти е за секојдневна употреба, како работите што ги кажа. Мене обично ми е тоа гостинската соба (така си ја викам дека немам како поинаку), додека не ми треба ... е сега, кога доаѓа денот да ми треба ... тогаш е интересно!:pos2: :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom