Модификација на компјутерски куќишта

• Креатор на темата Креатор на темата igor4o100
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 декември 2005
Мислења
57
Поени од реакции
0
Ovaa tema e za se povrzano so modifikacija na kompjuerski kukista.Mislam deka ke bide dosta interesna tema bidejki na internet mnogu se zboruva na ovaa tema i mnogu luge se zanimavaat so ovaa rabota.

хехе, е јас ќе го сликам моето, ептен е модифицирано
Беше тоа бело Pentium2 server...е сега е прилагодено за Athlon64.
Му напраив дупка за хоризонтално напајање(има можност за уште едно паралелно), а му ја затнав таа за вертикално.
Од целата тенекија за затврање направив 2 дела, еден статичен дел и панел кој едноставно се отвара и затвара.
Му монтирав 2 кулери за ладење на компонентите.
Стаив регулатор за вртежи на CPU кулерот.
Го офарбав црно и му ги сменив ружните пластики.
Му стаив мали тркалца за мебел.
Во план ми е да му вградам електронски систем за мерење температури со дигитален дисплеј(веќе е направен, тестиран и работи во кола), како и додатен електронски систем за регулирање на број на вртежи на кулерите во однос на температурата.
Пошто нема дугме за ресет(серверско е јебига) и тоа обезбедив, само треба да напраам дупка и да го мотнирам.
Не ми е при рука дигиталецот, ама од понеделник можам да ти напраам фотки.

хехе, е јас ќе го сликам моето, ептен е модифицирано
Беше тоа бело Pentium2 server...е сега е прилагодено за Athlon64.
Му напраив дупка за хоризонтално напајање(има можност за уште едно паралелно), а му ја затнав таа за вертикално.
Од целата тенекија за затврање направив 2 дела, еден статичен дел и панел кој едноставно се отвара и затвара.
Му монтирав 2 кулери за ладење на компонентите.
Стаив регулатор за вртежи на CPU кулерот.
Го офарбав црно и му ги сменив ружните пластики.
Му стаив мали тркалца за мебел.
Во план ми е да му вградам електронски систем за мерење температури со дигитален дисплеј(веќе е направен, тестиран и работи во кола), како и додатен електронски систем за регулирање на број на вртежи на кулерите во однос на температурата.
Пошто нема дугме за ресет(серверско е јебига) и тоа обезбедив, само треба да напраам дупка и да го мотнирам.
Не ми е при рука дигиталецот, ама од понеделник можам да ти напраам фотки.

така јет, вистина зборвит чоеко
ја го видоф
кажи дека со шмишајбна си го праел :pos:

со шлајферица...:)

Еве неколку модификации што ги најдов на Eзпрезо.ком

Овие три се најгрч:

1.
casemod3.jpg

2.
casemod11.jpg

3.
casemod15.jpg

jas imam edno staro kukiste i se spremam da go modificiram.uste mi trebaat mali neonki.prasuvav sekade ama nemaat pomali od 60cm.
ako imate predlog kazeste slobodno.i sakam sto poveke da e prodzirno.

неонки имаш у сет.
а за да биде прозирно ја би го однел на стаклар.
бај да веј, побарај на сајтот www.tomshardware.com има еден пример како да го ладиш компјутерот без вентилатори со масло.

pointeresno e koga sam ke si go pravis kukisteto.najubavo ke ti izleze ako go pravis sam po svoj vkus.mislam na stranata da stavam nekoj ukrasen lim i da isecam nekoi figuri.pod limot da ima staklo ili plestiglas i niz figurite ke se gleda vnatresnosta.kablite ke gi stavam vo nekoi creva za da ne se rasfrlani.
samo neonki ne znam kade da najdam.ako znaete bilo kakvo drugo osvetluvanje da stavam kazete.AJDE MALKU POVEKE PREDLOZI!!!:hump:

абе ти ко тетка да си...Важен елемент е шминка за да може да се вклопи во амбиент, меѓутоа многу поважна е неговата функционалност. Мои критериум се да ја изврушва својата намена во границата на моите потреби, економската исплатливост, животниот и употреблив век, форма и најпоследен критериум ми е шминка. Пазарот за шминкани куќишта се движи од 50 до 400 евра, мислам дека во било која фирма можеш да нарачаш едно.

pa ovaa tema e za modifikacija na kukista a ne za delovi.najvazen e izgledot na kukisteto..................

неам дигиталец до понеделник

ajde dovedete poveke ljuge na ovaa tema.da ja razrabotime.davajte idei,soveti.ima neiskusni luge sto sakaat da go napravat svoeto kukiste pointeresno.na www.elitesecurity.org ima mnogu razraboten forum na ovaa tema.zosto i nie da nemame takvo nesto...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom