Фудбалски комедии

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Hi
asl
ok

Дојдов до идеја за ваква тема, бидејќи знам колку од фановите сакаат од време на време да се пошегуваат, со оние фанови од ривалските клубови. За да не го правиме тоа во фан клубовите, па да бришат модераторите па било провокација, па вака па онака... еве овдека. Сепак да не биде хаха појма немате, ха местачи, ха манекени, гледајте постовите да наликуваат на нешто. Едноставно, да бидат интересни за читање. Еве да ја започнам темата, испровоциран од муабетот со Ратко од вчера, ќе го опишам Милан т.е. стратегот на Милан, Карло Анчелоти.

Распоредот на Карло Анчелоти

8:00 Карло Анчелоти се буди. Погледнува во огледало и преплашен се запрашува: јас ли сум тренерот што освои две Европски титули? Не ми се верува...

8:30 Роналдињо ја плаќа сметката во дискотеката и тргнува на тренинг.

9:00 Играчите пристигнуваат на тренингот. Бекам и Гатузо стигнуваат заедно, со Мерцедесот на Бекс. Пет минути подоцна, Бекам со чуден британски акцент му се дери на Гатузо: Што ми зборуваш човеку, не разбирам Клингонски!!! Исфрустираниот Дејвид, го замолува Дида... тој да му помогне во учењето на Италијанскиот јазик, наместо Гатузо. Бразилецот бидејќи има премногу слободно време, откако му ги ампутираа рацете се согласува да му биде ментор на Бекам.

9:30 Неста пристугнува во канцелариите на Берлускони. Платата за Јануари му касни! Знае дека не е во Македонија, но не знае дека не го плаќаат бидејќи трета сезона по ред наместо да игра фудбал, тој трета сезона поминува играјќи шах со Костакурта во градскиот парк.

10:20 Групата се разделува, имаат индивидуални тренинзи. Пирло пробува да ги шутира магичните слободни удари на Жунињо...
Три гулаби на северната трибина се мртви.

11:00 Вонредни вести, херој спасува постари лица кои ја преминуваат улицата пред стадионот од камион кој превезува бразилски банани! Подоцна во интервјуто забележуваме дека тоа е првиот тим на Милан, без Пато. Пато останал да пишува домашно по Математика.

12:00 Анчелоти на хартија ја разработува тактиката за дуелот против Интер. Тактиката се вика, подајте му ја топката на Кака, Бог е со него.

12:30 Пирло повторно изведува слободен удар. Кралицата со која Неста му правеше мат на Костакурта е турната, впрочем како и сите други фигури.

14:00 Карло Анчелоти му пишува љубовно писмо на Кака.

15:00 Пирло пак се обидува да постигне гол од слободен удар. Се огласува аларм на кола.

15:30
Анчелоти спрема резервна тактика за дуелот против Интер, тактиката се вика: Кака види, што можеш стори сам.

17:00 Најновата аквизиција и наследникот на Малдини, Сендерос зафаќа одлична топка и ја сместува во горниот десен агол на голот. Својот гол.

17:30 Пирло се обидува да изведе уште еден слободен удар, Карло Анчелоти влетува на теренот: Андреа, престани немаме веќе топки за тренинг, оди да ги донесеш од паркингот. Ајде веднаш!

18:00 Анчелоти го собира тимот и ги прашува, дали ја разбрале првата тактика... подај му ја топката на Кака. Сите велат да, освен Гатузо кој вика: Шефе, присутен сум.

18:15 После напорниот за гледање тренинг, Шевченко го добива дресот на Бориело, потоа и дресовите на сите други играчи и оди во пералната. За тоа време Фламини ја средува тревата.

18:30 Сите си заминуваат по дома, освен Роналдињо кој му се јавува на Адриано за да се најдат за 10 минути во ''клубот''. Останатите играчи веќе се пред тв и ја гледаат шпанската серија, Кога бевме млади.

22:00 Анчелоти легнува да спие и се прашува, кога ли ќе ме отпуштат? Што треба повеќе да сторам од ова?

22:15 Дејвид Бекам оди на снимање, за новата колекција на Џорџо Армани... впрочем тоа е и единствената причина за која дојде во Милано.

Ова е нешто слично како Calcio Comedy на goal.com ако малце некој го искористи мозокот ке ја свати и целта на оваа тема, која е Се само не провоцирање и ремет помеѓу фановите на клубовите, мене уште од старт ми дојде идеја на сметка за Интер, али друг ден ке постирам .

И јас сум навивач на Милан со години, па пак ова ми беше навистина смешно. Поентата е да се насмееме, малце, не сфаќајте се толку сериозно, не се работи за живот или смрт.

Мене лично, најсмешни ми беа овие:
Групата се разделува, имаат индивидуални тренинзи. Пирло пробува да ги шутира магичните слободни удари на Жунињо...
Три гулаби на северната трибина се мртви.

Карло Анчелоти му пишува љубовно писмо на Кака.

Пирло се обидува да изведе уште еден слободен удар, Карло Анчелоти влетува на теренот: Андреа, престани немаме веќе топки за тренинг, оди да ги донесеш од паркингот. Ајде веднаш!
:icon_lol::icon_lol:

Ова е убедливо најсмешното нешто што сум го прочитал во последно време. Баш вистинско освежување за форумот.нешто ново и автентично,ама има ли доволно оригиналност на форумот за уште вакви постови??? Во секој случај,секоја чест за Јове.

:pos: :pos: :pos:
Јовеееееее хахахаха ќе те убијам :pos:
Ова е стварно добро :vozbud:
Неста шах со пензионерите, Пато домашна :pos:, а забелешка Кака не е на тренингот :)
Нормално интерашите не можат да најдат лош збор за него :)

Пато 007 не се љути него напиши и ти за Интер ете :)

Секоја чест Јове :)
Како што кажа Syn , идејата најверојатно ти е од пародиите на Карло Гарганезе или како и да се вика.
Има некои сличности со пародијава за Бразил vs Италија.

Врвот:
Анчелоти на хартија ја разработува тактиката за дуелот против Интер. Тактиката се вика, подајте му ја топката на Кака, Бог е со него.
:vozbud:

Анчелоти легнува да спие и се прашува, кога ли ќе ме отпуштат? Што треба повеќе да сторам од ова?
:vozbud:

Ајде и другите активирајте мозокот и разбудете ја креативноста.:)

Првиот ден како новиот тренер на Милан

Од кога дојдов во клубот еден од најдобрите и најлегендарните во Европа знаев дека ке имам огромен товар на мојот грб помислувајќи на мојот предходник господинот Карло Анчелоти. Првиот контакт го имав со претседателот и потпреседателот, Берлускони и Галијани со кој имав состанокот и ми го кажаа планот на клубот за идните 2 години. Планот е да се разигра овој млад тим за цел за 2 години да биде шампион во Италија. И поради тоа се запознав со еден од помладите играчи во Милан, капитенот Малдини. Низ разговорот добив информации за целиот тим и Малдини ми соопшти дека планира да изигра барем уште 5 години во Милан, информација што ми внесе расположение. Потоа го имав првиот тренинг со Милан при што ги видов играчите на дело. Најголем впечаток ми остави смиреноста на Инзаги и големата брзина на Емерсон и од прва ги сместив во првиот тим. За другите има време си реков и отидов во канцеларијата а играчите во соблекувалната. Од кога се сместив ми заѕвони телефонот. Тоа беше новиот тренер на Рома, Карло Анчелоти. Тој ми соопшти дека сака да го земе во своите редови Фавали бидејќи биле големи пријатели и секогаш ја делеле собата при патување. Без многу мислење ја прифатив понудата, бидејќи имав голема почит кон Анчелоти а и Фавали ми беше вишок во тимот. Но само момент после тоа во мојата канцеларија влегоа Андреа Пирло и Дејвид Бекам. Англичанецот беше сеуште во мокар и со пешкир околу половината. Тој плачеше. Пирло ми соопшти дека се случило инцидент под тушевите каде што црномурестиот Кларенс Сидорф го нападнал нежниот гол Бекам. Го повикав Сидорф во канцеларијата и по краток разговор, решивме дека е најдобро Сидорф да си се врати во Холандија каде што ке има поголема слобода при неговите испади а Бекам го пратив во рехабилитација во Америка по инцидентот и се договоривме тој да остане во Америка и да ја продолжи својата филмска кариера. Уф каков напорен ден. При идењето накај дома на паркингот го сретнав Роналдињо кој беше со својот пријател Адриано спремни за излез во некоја од дискотеките во Милано бидејќи двајцата во раката држеа по едно шише со некој алкохол. Ја запалив колата и тргнав накај дома со мисла дека ова е само прв ден.

8:00 К.роналдо станува сабајле да оди на тренинг и гледа 2-3 женски со него во кревет
8:30 Си ја мести косата
9:00 Одбира кола со која да иде на тренинг
9:30 Стигнува на тренинг и се поздравува со колегите и го прашуваат ааа која ја легна вчера а?:wink:
10:30 Вежба слободни удари
11:00 Го гледа Ферги и му вика абе маникен не го скрши живиот џид не само да шутираш кај живиот џид туку шутирај у гол
12:00 Оди на шопинг:wink:
12:30 Се гледа во огледало дали е убав
13:00 Се дружи со пријателите и им се фали за освоените награди
15:00 Си ја мести косата
15:30 Игра НИТЕНДО :vozbud:
16:30 Oди на тренинг
18:30 Одбира фризура за у диско
19:30 Одбира облека за у диско
20:00 се загрева за у диско
20:30 Е на пат за у диско
21:00 Дели автограми
21:00 Одбира 2-3 пи*ки за дома да ги носи со себе
00:00 Оди во Тобако и бара кондом за вечер
00:30 Крши влезната врата соблекува панталони блуза и право в кревет :pusk::baeh::wink::pos2:

Распоредот на Арсен Венгер

8:00 Арсен Венгер се буди. Погледнува во огледало и се запрашува: која године е без титула ? ...хммм од кога сум овде ?

8:30 Галас ја гаси цигарата и тргнува на тренинг.

9:00 Играчите пристигнуваат на тренингот. Освен Гибс... кој чекаше да му се олади млекото кое мора да го пие секое сабајле по наредба на мајак му.

9:30 Росицки пристугнува во канцелариите на Берлускони. Платата за Јануари му касни! Знае дека не е во Македонија, но не знае дека не го плаќаат бидејќи цела сезона по наместо да игра фудбал, тој трета сезона поминува јадејчи пуканке со Едуардо пред ТВ.

10:20 Групата се разделува, имаат индивидуални тренинзи. Бентнер пробува да постигне 1 на 1 гол...
Еден орел на источната трибина е мртов.

11:00 Вонредни вести, херој спасува постари лица кои ја преминуваат улицата пред стадионот од камион кој превезува бразилски банани! Подоцна во интервјуто забележуваме дека тоа е првиот тим на Арсенал, без Волкот. Вокот останал да пишува есеј по Македонски.

12:00 Венгер на хартија ја разработува тактиката за дуелот против Челзи. Тактиката се вика, влезите со топката у гол, никој да не шутнал !!!

14:00 Карло Анчелоти му пишува љубовно писмо на Фабрегас.

15:00 Бентнер пак се обидува да постигне гол . Еден продавач на ход-дози пред стадионт има помалку.

Венгер спрема резервна тактика за дуелот против Челзи, тактиката се вика: го немамо Анри, нема кој да даде гол па затоа само подавајтесе.

17:00 Одличен центаршут од десната страна, прекрасен клизачки старт на Клиши шут и гол... во сопствената мрежа...

18:00 Венгер ги вика од клупата Бентнер и Вела... ти Бентнер иди загревајсе ќе влезеш за 5мин а за тоа време Вела иди ти кј што продаваа надвор ход-дози и чекај го топкете.

18:15 Сонг за прв пат дава добар пас... но на противнички играч...

18:30 Сите си заминуваат по дома, освен Галас кој му се јавува на Tери и му вика да го чека ќе го земе со кола за 15мин и ќе одат да дувнат нешто... Останатите играчи веќе се пред тв и ја гледаат бебе-магазин.

22:00 Венгер пред да легне ги проверуе играчите дан заспал некој со мастика у уста.

22:15 Венгер пак проверува дали легле да спијат сите бидејќи касно е за нив...

Едитирано ...:pipi:

Се обидов малце креативен, не е важно дали е мн добро, важен е гестот и обидот ...:pipi:

п.с Syn дај линк кј моем да најдем на ент за др тимоој ваке, баш би ми било интересно за Арсенал ако има :pos:

п.с (друго) баш за Ман јун би било доста добро, само сеа немам време, во др прилика би напраел :pos2:

Ајде момци продолжете баш е интересно, а и јас ќе напишам нешто за Реал кога ќе добијам инспирација.

Распоредот на Зозе Мурињо

8:00 Зозе станува после доаѓањето од Англија да го следи Европскиот и Светскиот Шампион Манчестер Јунајтед со мисла што понатаму...

8:30 Пушта радио и ТВ за да слушне дали се има зафркавано некој на негова сметка. Од судиска федерација го предупредуваат да не скока многу за судиските грешки зошто тој така станал тренер:)

9:00 Оди на стадион, ги пребројува играчите и гледа дека Андриано пак фали, сигурно се опил некаде. Го бара на мобилен, од таму таа теткицата вели “корисникот не е достапен или е надвор од мрежно покривање”, a Зозе помислил дека мајка му го крие за да не оди на тренинг. На крај се испоставило дека Адриано одел на вечерна школа зошто не знаел да чита и пишува:)

9:30 Ги пушта играчите да уплатат томбола и да шитнат по некоја топка додека тој на www.google.com решил да побара некоја добра провокација, некоја добра фора, за да може да излезе и да му се чатали на италијанските медиуми.

10:20 Чепкајќи по интернет наоѓа дека Кака нема да игра против нив и му се јавува на Морати за да му земи мужде:)

11:00 Се замуабетил со Морати при што заборавил дека има тренинг па кога се вратил ги нашол играчите како играат пученка на една статива при што повторо го наседнале Мунтари(зошто бил многу црн:)

12:00 На крајот на тренингот конечно се појавува Андриано, цел со подочници и му вели на Зозе дека автобусот каснел, гужва во сообраќај.

12:30 Заминуваат од тренинг, Фиго оди на бербер, да се среди и после ќе одел в парк да ги шета внуците

14:00 Мурињо оди дома, не знае што да прави, никој не го бара, нема пријатели, оставен сам на себе, размислува на самоубиство

15:00 Се обидува да се логира на www.manutd.com за да стане член на фан клубот но пристапот му е одбиен.

По половина час неуспешни обиди се нервира и го фрла компјутерот од тераса и паѓа во очај.

17:00 Кога дошол при себе му се јавил во АМС да му донесат нов компјутер(појачан) за да може да гледа порничи и други срамни работи

17:30 Зошто му било досадно дома, му се јавил на клучарот и домарот на стадионот да се најдат и да одат на баклава, за да му ги кажи маките.

18:00 Уз муабет ги прашал и за да му дадат совет за тактика против Милан, а овие му рекле, само нека трчаат твоите, ќе се уморат овие старите на Милан и последните 10-15 минути ќе им шибнете гол:)

18:15 Oд тука пак на стадион за последната тактичка подготовка со екипата, договорот паѓа, се чека зелено светло за трансфер на Усеин Болт, за овие од Милан да не можат да го фатат:)

18:30 Од тука, ги собрал Зозе сите до еден, и управникот на поштата дошол и ги однел сите на бурек. Пошто во бурекчилницата пред да дојде екипата се скршила шпаклата, Златан се понудил и го исекол бурекот на четвртини со носот:)
22:00 Доаѓа Зозе дома, го параат киселини и зема 2 шумечи таблети за да му е поарно. Ги облекол свилените пижами и со мислата дека еден ден и тој ќе е како Сер Алекс Фергусон легнува и слатко заспива

22:15 Адриано набавува кило кока од локален дистрибутер и продолжува на вечерна школа:)

8:30 Skolari se budi
8:45 Se gleda u ogledalo i si vika ke pobedam li ednas u zivotot protiv tim od TOP4
9:00 Skolari odi na trening
09:30 Ja pravi taktikata za protiv Hal
11:30 Balak trenira slobodni
12:00 Deko ja meni mrezata,bidejki balak cela ja sokinal,no od nadvoresnata strana
14:00 Abramovi4 se misli dali da odi da go gleda celzi vo zivo,no se plasi da ne dobie infarkt
15:30 Igra4ite se zagrevaat
16:00 Me4ot po4nuva
17:00 Skolari ja menja taktikata:DAVAJTE MU JA NA DROGBA,AKO JA POGODI TOPKATA MOZE KE DADE GOL
18:00 Me4ot zavrsuva 0:0
18:30 Naviva4ite go kritikuvaat SKOLARI
20:00 Skrseni od nereseniot rezultat site odat na spienje
UTREDENTA
12:30 Teri go brani Skolari na presot
14:00 Igra4ite na Celzi seuste ja imaat glavobolkata nare4ena PREMIER LIGA
16:00 Skola e OTPUSTEN
17:00 Abramovi4 bara nov trener koj sto ke moze da go otpusti za pola sezona

TEMAVA E ZAKON I MISLAM DEKA NE TREBA DA SE LUTIME SO VAKVITE KOMETARI,SAMO DA NE PRETERAME!!!!

Не мора да тргате како првиот пост, распоред на цел ден, удрете било што, или читнете ги комедиите од goal.com може ке добиете некоја друга инспирација .

Бидејќи темава е фудбалски комедии ќе постирам една изјава на легендарниот голман на Баерн Оливер Кан:"Не е поентата да постигнеме гол на мечот,поентата е да победиме"
:pos2::pos2::pos2:

Среќко и нашите репрезентативци

Хари Хаџи-Ристески, удобно залегнат во својата фотелја која сигурно ќе ја малтретира уште некој мандат, го зема телефонот и му ѕвони на словенечкиот Лаки Лук, нашиот селектор.

Хари: Кај си Среќо моја, како си?
Среќко: Еве бе Хари, домче сум, разгледувам некои понуди...Ти што правиш?
Хари: Еве гледам местам нешто, Победа пак ми се присака шампион да ја правам.Него, ти се јавувам бе, знаеш имаме контролка со Молдавија, дај ајде направи список таму и глеј немој да не изрезилиш пак.
Среќко: Важи бе, нема проблем, еве сега ќе склопам список, има партал да ги правиме тоа Молдавците.
Хари: Знам, знам...ќе го попијат исто како и Црна Гора.Туку ајде чао, имам јас работа, за 1 недела те чекам во Скопје.
Среќко: Чао Хари, чао, сега чичко Катанец ќе ви склопи вас еден срам тим.

После неколку дена сензационална вест во македонските медиуми:
-Имено, нашиот селектор се реши да повика и нови играчи.Тоа е Саша Огненовски, нашинец во Австралија кој се очекува да блеска наредните години во дресот на Македонија!
Сепак, за наша несреќа излезе дека вистината е поинаква.Среќко и Хари, сепак се решиле да пуштат Football Manager и да бараат анонимци чие презиме завршува на -вски.Го повикале Сашета, а тој ни пасош има, ни ништо.Згора на тоа "перспективниот" играч имал само 30 години.Уште една глупост истресена од нашиот селектор.

И така, после неколку дена започнува првиот тренинг на нашата репрезентација за мечот со Молдавија, на кој се појави речиси цел тим.После неколку макотрпни тренинзи, дојде и денот на натпреварот.А ситуацијата на теренот е бетер од за никаде.

Нашиот голман, Петар Милошевски лапа муви додека Пачовски ги трие дланките очекувајќи да влезе од клупата.
Нашиот капитен Гоце Седлоски, кој е горд зошто неговото внуче го гледа од трибините, партал ги направи противничките напаѓачи.На 2ца од нив веќе им е закажан погребот.Гоце се заборавил дека овојпат е во цивилизација, за разлика од неговото Коњари каде се кошкале додека некој не падне во несвест.Игор Митрески си ја залижа повторно косата наназад, потсетувајќи се како даваше голови од пенал против Русија.Нашите бекови Петров и Попов, зависи кој прв ќе ја добие топката ораат нанапред, косејќи се пред себе и се инеатат кој е побрз и поупорен.Додека едниот трча накај трибината зад молдавскиот голман, другиот наш бек трча по својата страна.Кога забележува дека е кај корнер знаменцето, а се уште не ја добил топката си ја ака главата од земја жалејќи за, "одличната шанса".

Нашиот среден ред брилјира.Шумуликоски охрабрен дека игра во Англија и дека личел на Џерард, пробува да шутира од 30 метри замислувајќи како цел Енфилд му аплаудира.Тасевски пробува да дрибла и да направи акции, кои завршуваат неуспешно т.е. Гроздановски се уште не го усовршил своето стопирање на топка па таа му побегнала во аут.Ванчо Трајанов седи на клупата и се нервира, надевајќи се дека ќе влезе во игра и ќе даде гол како во лудите млади денови кога го матираше Симан среде Англија.

А нашиот напад, е приказна за себе.Пандев едвај чека да го добие следниот жолт картон што го носи кон суспензија, зашто според првите лица на Лацио, опасно е нивната ѕвезда да игра во официјални натпревари зашто голем е ризикот од повреда.Тој среќен добива суспензија, и со трчање назад кај Надица да се милуваат зашто се џаст мерид.Илчо Наумоски чека да го погоди топката и да влезе во голот, додека Горан Мазнов се дрибла сам со себе.Ацо Стојков седи на клупата, среќен со помислата дека Катанец барем го вика да ја грее клупата.Во Партизан само на трибини смееше да оди и да аплаудира на соиграчите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom