Проблем во windows xp

• Креатор на темата Креатор на темата snowmen
  • Време на започнување Време на започнување

snowmen

The Rock
Член од
26 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Имам проблем со windowsot.кога го уклучувам или рестартирам ми се појавува ова: OVERCLOCKING IS FAILED!!!
Може ли да ми кажете со е проблемов па да го решам.:nesum::nesum:

Имам проблем со windowsot.кога го уклучувам или рестартирам ми се појавува ова: OVERCLOCKING IS FAILED!!!

Да не си правел overclock па си зафркнал работа ?
За да го решиш проблемот, отвори го компјутерот и најди ја CMOS батеријата. Извади го jumer-от, и премести го ( од пиновите 0 и 1) на пиновите 1 и 2. Остави така едно 15ина секунди, и пак намести како што беше. Откако ќе го вклучиш компјутерот, побарај во биосот опција Reset to defaults за да ги вратиш подесувањата како што биле фабрички наместени. Зачувај ги промените, рестартирај го компјутерот и би требало windows-от да се подигне нормално
Еве ти пример како изгледа таа батерија

немам правено overclock а не знам и како се прави:toe:дај кажете некој друг начин да го средам windowsot не можам вака ме нервира:nenene::nenene::nenene:

немам правено overclock а не знам и како се прави:toe:дај кажете некој друг начин да го средам windowsot не можам вака ме нервира:nenene::nenene::nenene:

Епа ти пишав како да го средиш, ако незнаеш носи го во сервис :toe:

Имаш програми преку кои можеш да го оверклокуваш компјутерот, доколку си експериментирал со некоја програма таква можеби си направил некоја глупост... а иначе ова повеќе ми личи на некој вирус или такво срање кое е испрограмирано да ти го оверклокува компјутерот или штознам што.

Чисто за твоја информација да си знаеш дека оверклокување е заебана работа, со оверклокувањето ти му го кратиш времето за одмор на процесорот, што значи дека тој работи турбо, а сето тоа може да доведе до цркнување на некој дел од хардверот. Поубаво викни некој кој се разбира повеќе ли однеси го компјутерот на сервис наместо да ти рикне нешто.

Епа ти пишав како да го средиш, ако незнаеш носи го во сервис :toe:[/QUOTE
Сега пробав како шо ми кажа ама пак истото се појавува.нема ли друг начин а overclock не сум правел.Пред тоа никогаш не ми правел така комов:vozbud:
Имам нова графичка ge force 9600GT дали можно да има врска нешто и тоа???:toe::toe:

Neznam dali ova ke ti pomogne no probaj Idi vo :
all programs>Accesories>system tools>system restore i ke se snajdes ponatamu samo znaj deka ova ti brise skoro sve osven najpotrebnite programi.

Neznam dali ova ke ti pomogne no probaj Idi vo :
all programs>Accesories>system tools>system restore i ke se snajdes ponatamu samo znaj deka ova ti brise skoro sve osven najpotrebnite programi.

Не лупајте глупости бре... ако некој прави System Restor го враќа компјутерот за онолку дена колку што ќе намести (има опција да местиш колку сакаш да го вратиш компјутерот). Откако ќе направи System Restore компјутерот ќе му биде исто како што му бил на денот кога го вратил компјутерот.

Пример... сега сме 08.02.2009 .. и ако компјутерот го врати 5 дена, тогаш компјутерот ќе му биде исто како што му бил на 03.02.2009г и ќе му се избришат само програмите кои ги инсталирал во периодот од 03.02.2009г. до 08.02.2009г.

Не лупајте глупости бре... ако некој прави System Restor го враќа компјутерот за онолку дена колку што ќе намести (има опција да местиш колку сакаш да го вратиш компјутерот). Откако ќе направи System Restore компјутерот ќе му биде исто како што му бил на денот кога го вратил компјутерот.

Пример... сега сме 08.02.2009 .. и ако компјутерот го врати 5 дена, тогаш компјутерот ќе му биде исто како што му бил на 03.02.2009г и ќе му се избришат само програмите кои ги инсталирал во периодот од 03.02.2009г. до 08.02.2009г.

Па он вика дека не праел оверклок,а му се појавува OVERCLOCKING IS FAILED па претпоставувам дека е вирус,а ако е вирус ова сигурно ќе му помогне.

Па он вика дека не праел оверклок,а му се појавува OVERCLOCKING IS FAILED па претпоставувам дека е вирус,а ако е вирус ова сигурно ќе му помогне.

Јас зборев за:

BONDEK напиша:
samo znaj deka ova ti brise skoro sve osven najpotrebnite programi.

Е добро бе може ќе направи System restore на денот кога го купил комјутерот и само основните програми ќе ги има. Ја на тоа мислев :toe:

Eхеее :) Ептен отиде у минатото ти :)

Него... snowmen, направи му System Restore на 1 ден пред да почне тоа да ти се појавува. Ако е вирус или нешто слично би требало да ти се реши проблемот. Само биди внимателен како го враќаш компјутерот дека може да претераш па да снемаш пола работи у компјутер. Работите кои си му ги додал во периодот одкако почнало да ти се појавува тоа па до сега стави си ги на USB како BackUp, али имај у предвид дека .exe фајловите отпаѓаат. Значи направи си BackUp на се освен на .exe фајловите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom