Фан Клуб: Виган Атлетик

• Креатор на темата Креатор на темата B. Rossonere
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

B. Rossonere

Picka krastava
Член од
18 септември 2008
Мислења
104
Поени од реакции
9
Виган Атлетик е фудбалски клуб кој се натпреварува во Англиската Премиер Лига.Виган игра во Премиер Лигата од 2005 година и од година во година е се подобар клуб кој што е се погоре на табелата.Клубот е оформен во 1932 година и е релативно млад клуб.Игра на JJB стадионот кој го дели со рагби клубот Виган.Моментално тренер на Виган е Стив Брус.
Ова е тимот за кој што навивам јас во Премиер Лигата веќе 4 години бидејки претходно немав свој фаворит од Англија.

Прошлото коло се извадивте,три пати ја вадевте топката од гол линија и две стативи имавме

Iako vo Anglija moj favorit e Chelsea, Wigan mi e dosta simpaticna ekipa otkoga vleze vo Premier. Se sekavam koga Chelsea go izvadi gzot so niv na prviot megjuseben mec so golot na Crespo vo 95 minuta. Na toj mec gi privlekoa moite simpatii. Sega mnogu mi se svigja igrata na Zaki, covekot e dzver. Pozz

Лошо е шо Паласиос замина во Тотенхем ама го ќарија Чарлс Н'Зогбиа од Њукасл.
На чело со Стив Брус , максимумот шо може да го достигне Виган сезонава е 8/9 место ...

Инаку по играта, многу го ценам Шарнер(насекаде го има дечкото) и секако Амр Заки. :helou:

Ако темава не функционира како другите фан клубови, ќе ја затворам уште неделава.

Иначе, Росонеро, да не навиваш за Милан, а не за Виган? :wink:

Интересен клуб ама многу пати ме има зафркнато на кладилница.:smir:

Ако темава не функционира како другите фан клубови, ќе ја затворам уште неделава.

Иначе, Росонеро, да не навиваш за Милан, а не за Виган? :wink:

Da navivam za Milan vo Italjansko i mi se na 1vo mesto a ako ne procita za Wigan navivam u Anglisko poso neli Wigan e od Anglija :) ,a ako navivam za Milan neznaci deka deka nemozam da navivam za klub od druga drzava nao na pr. Wigan poso oni so Milan ne se vo nikakva kontradikcija koa na pr. eve ke ti kazam Liverpool i Juventus so stvarno ne gi razbiram tie navivaci so avtomatski mozam da kazam deka tie nepratat fudbal samo kazuvaat deka navivaat za nekoj klub.

Не се секирај Виган следната година влага во лига на шампиони место Челзи

Ovaa godina kup uefa da se izborime drugata sigurno liga sampioni ako ne gi sitnat igracite sekako

Што зборите вие бе
хахахахах место Челзи ... Виган? хахахаха
абе остајте тоа не се зезајте тука... а Паласиус не требаше да се продава.. :toe:
најбоље ви беше... мислам формата му беше одлична... а не најбоље играч ...
сепак многу значеше :smir:

Друже ко што гледам дојдено ти е до забенации :):)
добра смисла за хумор.

Ne e zaebancija be tuku realnost.
Oni moze sitnaa ama ne ostanaa samo na toa,da gi sitnaa Heski I Palacios edni od klucnite igraci ,no isto taka i se zasilija so Mido Nzogbija koj sto i ne se bas slabi , i Kolumbiecot Rogalera voopsto ne e los prva utakmica mu bese protiv Liverpool na koj so im bapna precka Brus poleka no sigurno si prai dobar tim za gorniot del od tabelata

Ne e zaebancija be tuku realnost.
Oni moze sitnaa ama ne ostanaa samo na toa,da gi sitnaa Heski I Palacios edni od klucnite igraci ,no isto taka i se zasilija so Mido Nzogbija koj sto i ne se bas slabi , i Kolumbiecot Rogalera voopsto ne e los prva utakmica mu bese protiv Liverpool na koj so im bapna precka Brus poleka no sigurno si prai dobar tim za gorniot del od tabelata
Е имаш право.
Тие не баш слаби следната сезона сигурно ке бидат во топ 4.
Кај се евертон? астон вила? манчестер сити? кој како вода пушта и пари?.
Јас тврдам дека четворката и оваа сезона нема да се растури.
Мартин Онил почна да се плаши, и унапред веќе си ја знае вистината.
Таков беше случајот и со тотенхем пред неколку години, затоа не ми прај муабет што е смешно да го правиме.
Виган е тим кој сака да опстане во Премиер, а уште нее стасан ко на пример Астон Вила.
Од кога дојдоа во прва лига, си држат баланс. 10-тото место тука негде.
Ајт чао

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom