Познати кандидатите во Прилеп

Градоначалник на општина Прилеп локални 2009?

• Марјан Ристески

Гласови: 65 66,3%
  • Тони Петрески

Гласови: 33 33,7%

• Вкупно гласачи
    98
Aбе арна е фонтаната,многу поарна од онаа пред Дрцко,ама штосот е во тоа што во центарот на Прилеп не требаат паркови туку објекти,за малку да заличи на урбана средина.

За пари секако немам ни во Комерцијална ни во некоја друга “наша“ банка,само будали луѓе штедат во банки кај нас.Ти велам дека ми смета тоа што наместо центарот да го заличиме со згради и други комерцијални објекти,локалните самоуправи како “лижимадиња“ им станаа сервис на богатите транзициони бизнисмени па пред нивните објекти кој ги зедоа без пари им градат паркови и фонтани,за да ја зголемат нивната вредност,наместо да дадат дозвола за трговски центри,кафичи,други банки,бутици,супермаркети,автосалони...како што е во секој урбанизиран и модерен град низ Европа.Тие запнале фонтани,клупи,дрвореди,чешми шарени,Итар Пејо,Настрадин Оџа,и слични драпешници.Токму затоа Прилеп ќе остане само едно село без гугучки,оти има премногу чавки па не ги пуштаат да се населат.:smir:

Sega i ti drapas madina (deksavaj postar si ama ke ti recam) do vcera se bunese za katnata garaza kaj Avtobuska demek ne treba katna garaza treba fabriki ili sta ti ja znam sega pak mi go tvrdis sprotivnoto i ako gi lapnat tenderite Make i Terakota sto e po default odma pak ke pisuvas za urbanata mafija vo Prilep.

Sega i ti drapas madina (deksavaj postar si ama ke ti recam) do vcera se bunese za katnata garaza kaj Avtobuska demek ne treba katna garaza treba fabriki ili sta ti ja znam sega pak mi go tvrdis sprotivnoto i ako gi lapnat tenderite Make i Terakota sto e po default odma pak ke pisuvas za urbanata mafija vo Prilep.

Гаражата кај автобуска е интересна само од аспект на инвеститорот кој е ист со оној на Глобал во Струмица,само што таму го обвинија Заев за кражба на 8 милиони евра,а во Прилеп не го обвинуваат Мацко за кражба на 4 милиони евра,во тоа беше штосот.Интересно е и што катната гаража со бизнис центарчето окулу нејзе во Прилеп моментално најверојатно ја градат “вампири“,оти се гради само во доцните ноќни часови,додека дење нема жив човек на нејзината изградба,освен едно стражарче,кое и онака изгледа сомнително.А за индустријската зона се бунам стално,без престан и тврдам дека таа е приоритет пред сите други урбани објекти наместо изградбата на паркови и фонтани со пари кој можеа да послужат за изградба на 10 индустријски зони во поблиската околина на Прилеп.
П.С.:За тендерите Милка е главна,мајка на кординаторон ДПМНЕ-овски е сигурен добитник,иако работи со фирма која нема ни половина легално вработен.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom