„Сексот и градот“-зошто се повеќе жени избираат да бидат соло?

• Креатор на темата Креатор на темата Ајанта
  • Време на започнување Време на започнување
интересна тема и јас многу сум размислувала за ова
Кери- најмногу ми се допаѓа нејзиниот лик во серијата, токму нескротлив и независен како што го опиша
Саманта- искрено таквите воопшто не ги почитувам и не наоѓаат на респект од моја страна
Миранда- а која кариера??? со оглед на тоа што на прст се бројат младите кои имаат кариера денес
Шарлот- имам некои другарки кои се соло поради тоа што го чекаат "принцот на бел коњ" и јас пред 4 години бев соло заради таа приказна, но го најдов:back:

Затоа гласам за ова четвртово со Шарлот:wink:

Мислам дека целата суштина на серијалот беше силината на љубовта.Она за кое вчера си се колнел дека нема никогаш да го направиш те мава на земја.Девојките имаат се да бидат задоволни со себе,зрелост,пари,кариера,убавина,најоткачени другарки и маж кој ќе го посакаат за една вечер.Го има и тоа кај нас,но сеуште е ретко:)ги нарекуваат бештии,растурикуќи,неморални жени,шаренило.А за македонко чудо,нив ги боле таквоето што викаат останатите,си ја прчат на викенди,се журкаат после 12,изгледаат феноменално и имаат 35-45 години,кариера,најубави коли,а некои и дете.Им се восхитувам на однесувањето и ако ме читаат ги поздравувам мамите мои:)
Кери-жена со кариера и кеш,стабилна и самоуверена.-поштувам
Шарлот-премногу лигава за мој вкус- не поштувам
Саманта-разорна моќ во остварување на своите цели,има се што ќе посака и кога ќе посака:wink:- големо поштовање
и за крај ликот во кој се пронаоѓам целосно-Миранда.Кариерист,прави што сака и со кого сака,иронична,вистински другар кој го одбира патот на семејна жена во Бруклин поради љубов:)Само се прашувам до кога:)

Миранда најружна беше, заедно со Кери, ако може додуше од тој плевел да се бира.
Еднава лезбејска фаца, полумашка, другата коњска.
Тешко на оние кои се идентификуваат со нив.
Шарлот е најсаглам за дупење од 4-те.
Инаку кој ги есапи кого бираат, се работи за тоа кој ќе ги одбере.
А за оние со вибраторот..
Се гледа колку е линијата масивна.
Кур си сакаат сите, кур подебел. Барем не се срамат да признаат.
Браво девојчиња.

ok kur.ne e toa problemot tuku se misli na ozbilna vrska,brak i sl.mislam deka se poise zeni se solo poradi nedostigot na ona sto spored nas e praviot maz.e sea ili spustas kriteriumi ili jbg ke furas solo do starost:)))
btw mislam deka i maz od 60 god da prasas bi izbral samo seks bezobvrska otkolku vrska :toe:

Во целиот овој хаос се губат...и не само жените. Едноставно се емотивни и после неколку љубовни неуспеси и разочарувања едноставно е потешко да се опуштиш да уживаш, да се отвориш некому. Од друга страна значителен дел од женската популација (тргнувам од моите другарки) не знае што сака. Сите им се селјаци , а кога конечно ке наидат на некој што стварно вреди на некој начин , што ги почитува и сака, они почнуваат да глумат пички амерички , да се прават важни....и ондак љубовен неуспех.Од друга страна ќе наидат на некој физички убав дечко, ќе се понаша со нив како со ѓубре , а они од за мене непознати причини ќе се заљубат у него, па он ќе ги откачи ....оп нов љубовен неуспех.
Меѓутоа главна причина сепак ја би ја издвоил општествен хаос. Сите почнаа да бркаат кариера, се дешава егзистенцијална борба и на крај за жал се забораваат вистински вредните работи. Се намалува вредноста на љубовта, а сексот си добива своја цена. Ина крај добивате успешна жена која е исфрустирирана и која е најосаменото суштество на светот.
Можете да ми филозофирате до утре ако едноставно во суштината на човекот лежи потребата да бидеш поврзан, да имаш на кого да се потпреш, некого да сакаш.
Одговорот на прашањево е во хаосот, па и мојот мпост на некој излезе хаотичен, но мислам дека ќе ја сфатите мојата поента.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom