Што избирате-мода или функционалност?

• Креатор на темата Креатор на темата >>LadY<<
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Кога одите на шопинг, што ви е пресудно при изборот- дали нештото е модерно, од последната сезона, или ви е поважно дали ќе ви користи за приликата или можеби повеќе прилики, во смисол ако е зима да ви држи топло и сл. Дали функционалноста има пресудна улога, или го купувате она што е во тренд, без оглед на негативностите(доколку постојат) и без оглед на тоа дали ќе се чувствувате удобно?:smir:

Ја не гледам ни мода ни функционалност,ако ми се свиѓа го купувам,ако не здравје :)

Како ми се допаѓа но функционалност најчесто, а мода многу малку гледам скоро и ич :)

Да бидам искрена, ги гледам и двете. Значи избирам функционална мода. А некогаш и само мода, ако ептен некое парче ми фати око. Ама во принцип, сакам да биде и функционално.:pipi:

Избирам гардароба што мене ми се допаѓа и што ми е функционална.
Потоа тоа парче гардароба јас ќе го носам и јас треба убаво да се чуствувам во него. Сепак таа гардароба е и модерна, но не значи дека апсолутно пратам се што е модерно и веднаш да купувам. Ако нешто ми се допаѓа го купувам. Ако сите носат кожни јакнички, ако сите носат панталони со висок струк, ако сите носат блузи со точкици, ако сите носат црвени чевли не значи дека и јас мора сето тоа да го купам. Не патам од тоа да имам се што е модерно. Него си имам во плакар гардароба што си ја сакам и во која се чуствувам убаво додека ја носам, а таа за мене си е модерна и функционална.

Moдерно а функционално. Светско а наше.

Го купувам тоа што ми се свига не значи ако е модерно нешто дека и мене треба тоа да ми се свига и дека морам да го имам.Гледам да биде и функционално и модерно.:wink:

Не пратам мода.. Сама си создавам своја.
Функционално што ќе ми се свиѓа и е мој стил. :pipi:

Кога купувам основни парчиња гардероба предност и давам на функционалноста, а кога купувам детали, додатоци, предност давам на тоа што е модерно.

Најчесто избирам по функционалност зашто ќе ми трае подолго, а модата кога тога ќе се замени со друга мода:)

мода никад не сум прател, си имам стил и се држам до стилот. Не сум тип кој се облекува спортски, немам спортска опрема иако се бавам со некој вид спорт. Дури у теретана сум хардкор и носам сечени војнички панталони и сечена војничка мајца и вежбам бос, за планинарење такоѓе си имам гардероба посебно за тамо. А за у цивилизација си имам чизми и други тракатанци.

Секогаш купувам парчиња кои се во мој стил, така што никогаш не би купила нешто, било тоа да е за екстра свечена пригода како матури, и така натаму ако го купувам за да го носам само еднаш и толку. Исто така ги комбинирам работите во сезони, па затоа тоа што го купувам на пример во зима е исто толку модерно и стилски коректно според мене колку што е и функционално. Најчесто жените прават грешка кога купуваат високи потпетици само затоа што се убави, а не можат да поднесат да стојат на нив долго време. Затоа, треба многу да се внимава при купувањето за да може облеката да не биде само модерна, но и удобна и функционална.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom