Проблеми со звукот во Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата snowmen
  • Време на започнување Време на започнување

snowmen

The Rock
Член од
26 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
staviv windows 7 ama sea nemam zvuk
dali imam problem so drajverite ili nesto drugo e.
imam sound max.isto i vista koga imav taka mi pravese...daj kazete so e rabotava....:vozbud:

staviv windows 7 ama sea nemam zvuk
dali imam problem so drajverite ili nesto drugo e.
imam sound max.isto i vista koga imav taka mi pravese...daj kazete so e rabotava....:vozbud:

Start > Десен клик на My Computer > Propertis > Device Manager и во прозорот кој ќе ти се појави кажи дали пред било која од работите имаш извеичник или некое жолто знакче. Доколку имаш такво жолто знакче кажи го целото име каде што се наоѓа знакчето.

П.С. Симни си ја Everest Home и види што звучна имаш па да бараме драјвери.

ima izvi4nik pred sound max

ima pred sound max integrated digital audio

Види дали овие драјвери се совпаѓаат со тој каде што има извичник, ако се совпаѓаат, симни ги драјверите, инсталирај ги и рестартирај го компјутерот и ќе биде све во ред.

everestov ne mi dava link za da najdeme drajvery.daj objasnimi kako gi simnam i da probam.pls:vozbud:

ne se tie drajvery.mi pokazuva "this operatyng system is not supported by this software" ne mozam da gi instaliram.a da ne ima vrska oti imam 64 biten windows 7 a imam samo 1giga ram.:toe:

Пали Everest и иди во делот за звук... таму треба да пишува "Име на звучна". Пиши го тука целосното име и верзија на звучната која ја имаш или пак кажи што ти пишува во Device Manager кај што ти е тоа жолтото знакче (значи мора целосно име и верзија)...

sounds123.png

SoundMAX Integrated Digital Audio [NoDB].
eve ja

najde li nesto..gledam i ti imas 1 giga ama kaj tebe e 32 bitna.da ne ima nesto vrska toa
a kaj mene e 64 bitna
:kesa:

SoundMAX Integrated Digital Audio [NoDB].
eve ja

najde li nesto..gledam i ti imas 1 giga ama kaj tebe e 32 bitna.da ne ima nesto vrska toa
a kaj mene e 64 bitna
:kesa:

Е има врска :/

Иначе или стварно нема соодветни драјвери или јас сум ептен ќор или ептен ми се спие :vozbud: .

И ја ја имам истата SoundMAX Integrated Digital Audio Tреба самиот Windows да ти ја даде во Update незнам коа си го инсталирал ти беше ли со звук или после ја инсталира ??? дај кажи ми ја верзијата Во Device Manager, Мислам дека нема за 64 Bit

Title: Audio: Analog Devices ADI 198x Integrated Audio Driver
Version : A25
OEM name : Analog Devices
OEM Version: 5.12.01.7010
Computers : Dimension: 2400, 3000, DE051; OptiPlex: 170L, 170L, GX270 / GX270N, GX280, GX520, GX620, SX270 / SX270N, SX280; Precision: 360 / 360N, 370, 450, 470, 650, 670
OSes : Windows Vista 32-bit Business,Windows Vista 32-bit Home Basic,Windows Vista 32-bit Home Premium,Windows Vista 32-bit Ultimate
Languages : Brazilian Portuguese, Chinese-S, Chinese-T, English, French, German, Japanese, Korean, Spanish
Created : Tuesday, November 06, 2007

ne mozam da go napravam nikako site drajveri gi probav:toe: izgleda greskava e so staviv 64 biten treba 32 biten windows 7 oti imam samo 1giga ram.treba li da stavam 32biten???

snowmen, се обиде со тоа горе што ти пишав? Убаво прати ги упатствата, би требало да е се океј.

ne moze se probav od toa so mi pisa i ne saka.ke instaliram 32 bit windows 7
pa ke vidime dali ke odi so toj.ako ne pak ke mi pomagate:kesa::kesa::nesvest:

само за информација Рамот нема врска со тоа дали имаш 32 или 64 битен виндовс

разликата е само во тоа што ако имаш повеке од 3гб рам 32бит ке препознава само 3гб

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom