Hip Hop облекување

• Креатор на темата Креатор на темата Cayman
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
19
И покрај тоа што е хип хоп трендот проширен во светот, сепак во Македонија, (барем во Охрид), овај тренд тотално е заборавен.
Значи зборувам за големи црнечки јакни, конверс патичиња, маици со некој јак натпис. Па трагично е што нема ни каде да се купи ваква облека. Многу ми се свиѓа начинот на облекување на Тони Зен. Слушнав и дека отворил некој бутик во Скопје за ваква облека. Сакав да ве прашам и за други места на кој може да се набави ваква облека

аааа да
може и слики од добар пример на пратител на хип хоп трендот

Што бараме па ние во црнечки вреќи и пантолони симнати под боксерките? Искрено, таквиот „стил“ ми изгледа премногу несредено и...црнечки...едноставно црнечки.

Начинот на облекување е претерано нафуран .
Едноставно е најлош начин на кој би можел еден нормален човек да се облече ...

по описов мене ми изгледа дека ти сакаш да научиш нешто отколку што се разбираш во стилов

Не мора да значи дека треба да одиш со панталони 5 броја поголеми, баш добар стил имаат некои од црнциве :)

Тука на пример има одлични дуксери, кои секој нормален човек би можел да ги носи.

Cayman, разгледај низ сајтот погоре, има добри парчиња облека :)
Има онлајн порачка ама поима неам дали важи за Македонија :)

Иако многумина го мразат овој стил и гледаат на него со презир, сепак треба да бидат свесни дека многу модни трендови и додатоци во секојдневната облека, произлегоа токму од овој стил на облекување.

Хм, кога бев помлад и сеуште немав изградено свој стил на облекување, експериментирав... и стигнав до овој дел од хипхоп културата, па можам да кажам дека извесен период и се носев вака. :D Интересно е во секој случај, доста ексцентрично и те дели од околината, особено во мое време. Сега повеќето тинејџери гледам пак го форсираат стилот спуштена капа, долга маица и спуштени пантолони... но сепак не е тоа, тоа. Премногу накитено делуваат како новогодишна елка, немаат граница. Стегаќ на глава, над стегачот капа, стегач на рака, стегач над него, ланец од лево ланец од десно, марама итн. :D Значи ако си љубител на тој убранлук, носи се така само внимавај да не претеруваш. Less is more.

Иако многумина го мразат овој стил и гледаат на него со презир, сепак треба да бидат свесни дека многу модни трендови и додатоци во секојдневната облека, произлегоа токму од овој стил на облекување.

Хм, кога бев помлад и сеуште немав изградено свој стил на облекување, експериментирав... и стигнав до овој дел од хипхоп културата, па можам да кажам дека извесен период и се носев вака. :D Интересно е во секој случај, доста ексцентрично и те дели од околината, особено во мое време. Сега повеќето тинејџери гледам пак го форсираат стилот спуштена капа, долга маица и спуштени пантолони... но сепак не е тоа, тоа. Премногу накитено делуваат како новогодишна елка, немаат граница. Стегаќ на глава, над стегачот капа, стегач на рака, стегач над него, ланец од лево ланец од десно, марама итн. :D Значи ако си љубител на тој убранлук, носи се така само внимавај да не претеруваш. Less is more.

Боље така да се носат , него со розеви кошулки со циркони наредени како некои педерчиња , влијание од бугарија и од нивниот ебан цигански менталитет ... згора на тоа се изгуби целата смисла на облекување неможеш да знаеш дали некој е хомосексуалец или стрејт , гледам па и машки со хулахопки нешто .. немам зборови , само една голема 5ка за хип-хоп модата, го објаснува целиот процес на бунтување и незамарање, невлијание од наметнатите модни дешафки .. секоја чест.

Се носев и сеуште се носам така. И зошто таа "хип хоп" облека ве тера да мислите на нешто широко спуштено до гзна линија стегачи курци и врагови?
Еве пример за сите
Snoop.jpg

а уствари е рапериште човекот:)

И да ко што кажа Јове, мада и поголем дел од модните креатори "крадат" од оние што си се носеле баш РАПЕРСКИ, маскирната боја која ја користат раперите лани мислам ја гледав по фенси бутиците.
Имам нешто облека од "модните хип хоп куќи". Фармерки Kani, Wu wear дуксер, RocaWear итн итн.
И ај да ставиме по некој пример на најнова хипхоп облека

RocaWear (Jay Z)
RW-R1008W13_White_front

RW-R0008J14C_C477_front

RW-R1008J10_Coated_front

RW-R1008K14_Black_front

RW-R1008K09_Black_front

RW-R0109W07_100_front

RW-R0009K86_Black_front

RW-R1208S03_Vintage_front

RW-R0009J10_Silver_front

RW-R00J996932_476_front

RW-R1108B10_Black_front

RW-R0808J56_006_front

RW-R0508B20_A449_front

RW-R0009K31_Black_front

RW-R1208K09_Navy_front

RW-R0808K20_100_front

RW-R0808K07_600_front

RW-R0008X69_Chocolate_front

RW-R0008X26_Chocolate_front

RW-F120801_Vintage_front

RW-F100814_True_front

RW-F100820_Black_front

RW-RW1043_Black_front

RW-R977_SLV_front

Епа доста беа

И покрај тоа што е хип хоп трендот проширен во светот, сепак во Македонија, (барем во Охрид), овај тренд тотално е заборавен.
Значи зборувам за големи црнечки јакни, конверс патичиња, маици со некој јак натпис. Па трагично е што нема ни каде да се купи ваква облека. Многу ми се свиѓа начинот на облекување на Тони Зен. Слушнав и дека отворил некој бутик во Скопје за ваква облека. Сакав да ве прашам и за други места на кој може да се набави ваква облека

аааа да
може и слики од добар пример на пратител на хип хоп трендот

nike-af1-white-grey-2.jpg

blogsaggy-1.jpg

CLOT582_large.jpg

се тоа е ОК.
али од кога конверс патичиња ХИП-ХОП стил ????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom