Разбери дека не ме разбираш!

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Зошто? Затоа
Кога? Сега
Каде? Таму
А зошто? Кога? Каде?
Уф..
А зошто е крај?
Не ме разбираш!
Кажи ми те молам, ке пробам да те разберам..

Поголемо објаснување за темава амин..
Што кога едноставно не само што немате заеднички јазик со партнерот него се чувствувате дека се е топ само додека се симнуваат ѕвезди?
Што кога тој/таа буквално може цел ден да седи и да ве слуша како му објаснувате зошто е зелена тревата и единствениот заклучок до кој ќе дојде е дека сте кажале дека тревата е зелена?
Мислам.. Што кога тој/таа не ве разбира ама ич..
Раскинувањето е единствен лек?
Сте биле ли со некој вака?..
Лек за нерви?
Се надевам разбирате што ми е поентата на темата.. :pipi::pipi:

Кога некој не ме разбира, кога ќе се разминат едноставно нашите души , кога веќе ќе го снема заедничкото што не поврзува, не може да опстане врската...
Ако не ме сфаќа, ако моите зборови губат значење во неговите , ако конверзацијата се одвива на два сосема различни света, понатаму е само крајот...
Би се обидела да му докажам каков е звукот на моите мисли , ако не ме сфати, го знае патот... За назад.

И искрено не те разбирам во некои моменти за тоа што сакаш и како сакаш.Оти некогаш не се изјаснуваш како што треба и оставаш место за надеж и сите тие работи,а во моменти не оставаш ништо!!Сакам да те разберам како што те разбирав до пред некое време,но пак ќе речам има време ќе видиме како ќе се одбиваат работите па после тоа ќе правиме муабет за тоа што беше,е и ќе биди понатаму!Сега за сега е вака...дури не се разбираме не прајме ништо...Кога јас ќе те разберам тебе и ти ќе ме разбериш мене тогаш то е то мало срценце.Ајт!!

Или во превод,ти му викаш антеле,он ти вика пантеле:)
Затоа секогаш зборувајте директно,нема потреба да вртите,да бирате поблаги зборови,знам луѓето лесно се навредуваат,но подобро е за нив,за да сватат баш како што мислите.Јас многу ги сакам таквите луѓе и многу ги поштувам.Лично се сметам за многу директна личност,со голема уста,за да ме истрпи некој мора да биде сличен на мене.Затоа со партнерот се разбираме со еден збор:)
Но има случаеви каде воопшто неможеме да најдеме нзс со некоја личност.Едноставно не се разбираме,минутите траат саати,саатите години.Различни карактери со различни гледишта на животот и различни сваќања.
п.с.оди разбери го Славевски што сака да каже:pos2:

Ова нешто доаѓа како кулурно сакам да раскунеме ама не ме разбираш,како сте се разбирале претходно? :toe: и ја како Леандра сум директен ако ми се свиѓа нешто кажувам у фаца и обртано,нема потреба од додатни зборови,или она сам нека сфати :tapp:

десет пати ги прочитав мислењава на темава и не ја сватив ептен...ама бев ваков со првата женска...
јас:Зошто?
таа:Затоа
јас:Кога?
таа:Сега
јас:Каде?
таа:Таму
јас:А зошто? Кога? Каде?
таа:Уф..
јас:А зошто е крај?
таа:Не ме разбираш!
јас:Кажи ми те молам, ке пробам да те разберам..
јас незнаев зошто, а таа незнаеше што сакаше :)

Razlikite se privlekuvaat:)Toa e isto kako + i -

Не секогаш. Некогаш преголемата различност може да придонесе за уште поголема оддалеченост, но не и за зближување. Инаку нешто вакво...не знам, не знам, мислам се случило да не бидам разбрана, ама се случило и лошо да се изразам па да не бидам разбрана што сакам. Нормално лекот за тоа е комуникација. Алал да им е оние што знаат како треба да комуницираат.

Sum imal vrska slicna na uvodot na temava,i tokmu kako sto kazaa pogore lekot e komunikacijata.Kolku i da ne se razbirate,da ne se slagate dokolku ima dovolna komunikacija se ke bide nadminato.

Komnikacijata,doverbata i seksot se nesto sto edna vrska nemoze da opstoi:)

Не ме разбираат кога не знам што сакам. Или кога знам што сакам, а тоа не е ТОЈ, па пробувам да ублажам и да оставам времето да не оддалечи преку моите трипови. Инаку, со секој со кој сум била извесно време, го имам најдено начинот на комуникација кој највеќе одговара, па лесно можам да му објаснам се што сакам...
За зеленилото на тревата.. Хм... Не сум сигурна ни дека јас и ти или било кој друг ја гледаме истата зелена. ОНаа моја зелена е секогаш покомплицирана на пример од зелената која ја гледа он, и тоа не ми е проблем. Се додека се согласуваме дека е зелено... Јас дрвам за зелената, он не, ама на крај на истиот заклучок доаѓаме:) Лек не е раскинувањето, бар за мене. Особено зошто не гледам на што треба да се најде лек..
Ама од друга страна, јас си кажав дека не ем разбираат само кога сакам да е така. За твојот случај - не знам:)

Лол, какво драматично обраќање за толку распростанета појава. Е добро де, не те разбира. Или извади блокче и нацртај му, или чао-пријатно. :)
Се случува да сте на различна бранова должина со некој, да имате различен начин на комуникација, различен смисол за хумор, различни гледишта на работите и тогаш, кога е некој многу различен од тебе, нормално дека нема да те сфати или дека тешко ќе те сфаќа.
Втора опција е.. знаеш, да речеме дека е малку спор. Тука, нема муабет. Човекот не те разбира зошто нема баш капацитет за тоа. :)
И last, but hell not the least, да не те разбира зошто ти (пот)свесно сакаш да не те разбира. Веќе ти е преку глава од некој, и иако горе-долу те разбира што сакаш да кажеш, од што не можеш да ја трпиш личноста, избувнуваш со зборовите “Не ме разбираш!“ иако знаеш дека приближно те сфатил. Не знам дали раскинување е мајката, не сум била во таква ситуација со дечко. :) Ама ако некого не можеш да трпиш, тоа е повеќе од доволен мотив за раскинувајне.

Ми се има случено да. Со една девојка која што бев се каравме многу. Не можеше да го разбере моето шмекање на страна. Не можеше и не можеше...па више пукнав (А1 култна реклама :) )...ја седнувам на клупа на кеј (повеќето парови за озбилен муабетот со партнерот ги користат клупите на кеј) и и викам..Абе девојко ај шо ми префрлаш за секој шмек ми префрлаш...и не разбра и не разбра дека тоа е моја доблест и воедно маана шо не можам да ја контролирам. Посилно е од мене. А ти место да сфатиш дека имаш дечко и тоа не било кој туку Шмекерот...па да пукнат од мака сите други шмекерици коа ке те гледаат со мене ти си запнала си ми се фатила за шмеков. Па преку шмек (толкувајте кур) ми дојде!...Не можам веќе...готово е меѓу нас...со твојата љубомора даде анти шмек на нашата врска.
Со моменталната девојка го неам тој проблем...хмм или имам..Хммм не бе не неам :)...леле иам излеа...ај да си ќутам ја...и да се надевам дека неам :)

Najnormalna stvar e da ne se razbereme i da se protivime dodeka edniot ne popusti ama pa zatoa posle toj so e kriv i so ne a razbral rabotta se izvinue :salut:

Сите сакаме да не` разберат, но можеби проблем е ако очекуваш секогаш да те разберат. Сакам да кажам дека, за време на еден таков муабет, секој бара неговото да биде разбрано, без да мисли дали треба да ја разбере личноста од другата страна. Доколку дојде до некое недоразбирање (благо кажано), се дрви и дрви додека не се прифати. И секогаш во таква ситуација ќе постои она: „Те разбирам јас тебе, ама...“ Секој да си го гледа своето.
Се` додека не дојде личност со која ќе биде поразлично.

Се` се сведува на ова:
===Срцуфка=== напиша:
Се случува да сте на различна бранова должина со некој, да имате различен начин на комуникација, различен смисол за хумор, различни гледишта на работите и тогаш, кога е некој многу различен од тебе, нормално дека нема да те сфати или дека тешко ќе те сфаќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom