Кој бенд има најдобар настап во живо?

најдобар настап во живо

• arctic mokeys

Гласови: 1 1,1%
  • audioslave

Гласови: 0 0,0%
  • avenged sevenfold

Гласови: 0 0,0%
  • bullet for my valentine

• guns'n'roses(starite)

• iron maiden

Гласови: 18 19,1%
  • metallica

Гласови: 14 14,9%
  • nirvana

Гласови: 3 3,2%
  • pantera

Гласови: 6 6,4%
  • red hot chilly peppers

Гласови: 7 7,4%
  • slipknot

• system of a down

• bon jovi

Гласови: 4 4,3%
  • green day

• Radiohead

Гласови: 31 33,0%
  • некој друг бенд

• Вкупно гласачи
    94

ZACKY VENGEANCE

chuck SUCKScorey ROCKS
Член од
25 ноември 2008
Мислења
226
Поени од реакции
16
Што мислите вие?
според мене metallica се најдобри.

Едит од Модератор: Доколку не објасните зошто, доволно ќе биде само да гласате на анкетава. Во спротивно вашиот пост ќе биде избришан.
Ова ќе го правам се со цел да се развие дискусија на темава, да се види вашиот став. Исто така би било пожелно да кажете дали она што го мислите се базира на концерт гледан во живо или само гледан на некоја снимка.

Темава ќе е скоро иста реплика од темата ваш омилен бенд.
Еве и јас ќе си кажам дека Мејден (да да омилениот бенд) се најдобри во сценски настап дека нивните концерти се полни со енергија, Брус трча како ненормален по сцена, гитаристите и тие полни со енергија без разлика на годините што ги имаат, и на крај доаѓа бубњарот што понекад во ракавот чува некое добро шоу за на крај. Ама се разбира не е само овој бенд, тука се и Пантера, СОАД, Слипкнот и други.

Барем да објаснете по што се добри во настап бендовите што сте ги кажале.

Мене Металика воопшто не ми се свиѓаат дека ми се како здрвени, али јбг прават добра музика.

spored mene slipknot.. imaat neverojaten nastap vo zivo.. se super organizirano ubo izpeano ubo izrikano ubo izsvireno ubo iztropano.. ne se dzabe 9 dushi vo bandot.. i pokraj toa shto system of a down mi se omileni mora da priznam deka nema kako slipknot vo zivo..

абе шо се заебавате со рамштајн никој не може да се мере...не дека ги слушам нив ногу али настапите и се кој од кој по јак

Не само според мене туку и според многу други стручњаци Бон Јови и Квиин...позз:vozbud:

...Гласав за Пантера, заш многу се енергични , подвижни на секојнивни концерт,Што го имам гледано.Премногу ги обожавам. Ама исто таке јаки се Металика, Ајрон Мејден и ГНР.ПРЕјаки се во живо :pipi: А ги додавам и Мисфиц!!!!!!!!!!! :vozbud:

абе шо се заебавате со рамштајн никој не може да се мере...не дека ги слушам нив ногу али настапите и се кој од кој по јак
QFT

Rammstein се права атракција на бина.
Не дека имам гледано многу концерти, ама од тие шо сум ги гледал Rammstein стварно ми остаја голем впечаток.

Од наведениве знам дека сите прават атмосфера гооооолема ама ако треба да се определам за еден тогаш Металика:vozbud::vozbud:

Темава ќе е скоро иста реплика од темата ваш омилен бенд.
Еве и јас ќе си кажам дека Мејден (да да омилениот бенд) се најдобри во сценски настап дека нивните концерти се полни со енергија, Брус трча како ненормален по сцена, гитаристите и тие полни со енергија без разлика на годините што ги имаат, и на крај доаѓа бубњарот што понекад во ракавот чува некое добро шоу за на крај. Ама се разбира не е само овој бенд, тука се и Пантера, СОАД, Слипкнот и други.

Барем да објаснете по што се добри во настап бендовите што сте ги кажале.

Мене Металика воопшто не ми се свиѓаат дека ми се како здрвени, али јбг прават добра музика.
Се согласувам за Мејден,да не се повторувам,има активност на сцена.
Ама за Металика не.Може у последно време се здрвени на сцена,јес да колку толку е “прикриено“ на некој начин со сценски ефекти,ама гледај постари концерти ќе видиш,како на пример у Сан Диего концертот,Сиетл исто така.А и музикава не дека нешто им е за трчање,повеќе им одговара за здрвосување :)

Кој сме кај активност на сцена,и ГНР на времето ги биваше,Аксел се растрчуваше на се страни по гаќи,па паѓаше и понекоја тепачка у публика.
Кој сум кај тепачките,и Скид Роу ги биваше за тоа со Себастиан на времето(ова на времето веќе ко јас да сум била ете те :pos:)
Добар сценски настап имаше и Сид Вишс,Нирвана,и крајно субјективно мислење,Блек Сабат со Ози,мислам многу дебилно изглеа на сцена на поновиве концерти али мене ми е интересен,задоволство ми е да гледам концерт од Сабат,особено од порано.
И секако како и сите и ја да ги спомнам Пантера,особено настапот на Монстерс оф Рок не знам која година,многу енергичен настап,особено Дајм кој ќе се спушти до земја со гитарата.

Lele gi ima mnogu dobri nastapi na mnogu poveke grupi vo svetot ke gi napomenam dosega sto sum gledal i sto ke mi bide ostanato.

Metallica
SlipKnot
Pantera
Korn
Bijelo Dugme
Bon Jovi
Whitsnake

Nekolku mozav da izdvojam koi bea podobrite.

нз, студиска прецизност јас досега сум чул само од Dream Theater, не дека ми се омилен бенд, ама нема преработки и уедноставување на сцена, навидум невозможните студиски ритми си ги свират на сцена ко да е нешто наједноставно!
Дури, тие се единствениот бенд што имаат пресвирено музика од металика, притоа музички експерти и членови на металика се согласуваат дека е отсвирено точно дури до тон, ете тоа е музичко совршенство и во студио и на сцена!
Добар настап во живо имаат и Queen!

Bloodhound Gang :cuc:
Каков концерт, кои глупости, кој циркус, кои шеги....
Бенд каков што многу бендови сакаат да бидат и очајно се трудат, но не им оди.

Инаку прилично ме бендисаа и The Hives, летово на EXIT имаа интересен настап, без оглед на тоа колку не сум по нивната музика.

Јас гласав за (некој друг бенд).
Најдобар настап во живо имаат: Cannibal Corpse, Nile, Necrophagist, Dying Fetus и уште многу други.

Настап во живо... хм, Rammstein дефинитивно. Може и Led Zeppelin - на база на катарза :):smir:

мејден строго
во смисла како пеат на плејбек така пеат и во живо - звук неможе да згрешат, никако
ако ја промашив поентата кажете:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom