Во кој град е најблизок народот?

• Креатор на темата Креатор на темата BeBe11
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
100% sum sigurna deka Skopje nema da bide eden od ovie gradovi. Bez navreda na skopjani, ali mislam deka najpodeleni ste. Najmnogu se klasificirate i ednostavno edni so drugi ne se sakate. Mislam deka mali gradchinja kako Kavadarci, Negotino, Vinica, itn vo tie gradovi najblizok e narodot. jas sum od kavadarci i nema chovek koj sho ne go znam ili ne me znae mene. site eden so drug si ziveat, ne se delime premnogu (ima mnogu mala podelba shto ne se ni zabelezue), i site se znaeme, itn.

Kazete vie od drugite gradovi, kako e kaj vas, dali ima mnogu golema podelba ili cela mladina od cel grad ste si kako edno ogdomno drushtvo?

Познавајќи ги кавадарчаани се сложувам дека многу сте блиски.Риспект. Во скопје не ни може да бидат толку блиски луѓето зашто е пола МКД таму. Поздрав до кавадарчани.

Marlboro i ja isto mislenje iam. ali dobro toa radi etnicki pricini. jas zboref za gradovi kaj shto toa ne e tolku golem problem. znam vo strumica strogo makedonci se bez mn albanci ali pak se podeleni mnogu poshto 50% od populacijata vo selata im e, i nikoj so nikoj ne se znae

BeBe11 напиша:
Marlboro i ja isto mislenje iam. ali dobro toa radi etnicki pricini. jas zboref za gradovi kaj shto toa ne e tolku golem problem. znam vo strumica strogo makedonci se bez mn albanci ali pak se podeleni mnogu poshto 50% od populacijata vo selata im e, i nikoj so nikoj ne se znae

Ne ne ,ne mislev od etnicki aspekt.....ama stvarno e ludilo,kako vo skopje e isto.........a bi sakal i prasanjeto da go formuliras podobro .......mozebi togas ke ti dadam pokonkreten odgovor.........

„Блискоста” не е секогаш добра работа. Има предности, ама има и маани. Среќен сум што не живеам во Богданци или Кавадарци затоа што би се чуствувал затворено, и би сакал Скопје да е уште поголем град.

Познаниците сакам сам да можам ги избирам, а не тие мене. Ја сфаќате поентата?

dobro za kogo kako...marlboro ne znam choek kako da ti go razjasnam prasanjeto;) na primer, dali se lugjeto bliski dali se znaat site eden so drug si ziveat site, nema mnogu podelenost spored klasa itn itn. na primer pretpostavuvam od tetovo deka si: dali u tetovo mnogu se delite na bogati/siromasni, golemi/mali, ili pa bilo kako ili pa site se znaete eden so drug i se druzite.

a acid, zavisi za kogo kako. jas eve sega sum vo amerika vo grad shto e kolku makedonija golem i ke spoulavam. najubavo mi e u kav, mi se svigja taa atmosvera i povrzanost, kaj i da otidam ke znam nekoj. tuka edna lichnost tesko da ja videsh dva pati u tvojot zivot

Ако хипокризијата е близина јас сум Ајнштајн. За каква близина збориш бе човече : не во градови туку во фамилии во Македонија си ги вадат очите луѓето а ти ми дрндаш за некаква близина условена од градот во којшто лиѓето живеат. Блиски ти се тие што имаат корист од тебе и така било секогаш. Кога ќе бидеш материјално неинтересен за нив и кога ќе ти ги исцицаат сите ресурси - ќе те фрлат како смрдено магаре на буниште. Ниту Гевгелија, ниту Скопје, ниту Битола, ниту ништо бре : еден за сите - сите за никаде!!! Тоа е девизата којашто е залепена како фасада за македонското секојдневие во поглед на односи меѓу луѓето.

Знаеш како рекле : брат за брат - сирење за пари! Е тоа ти е медитеранска близина. :wink:

Морав да додадам оти темиве ме импресионираат!

BeBe11 напиша:

Malce ti greska esapot za Strumica.Selata si se sela i nema veza so gradot.Poznavas li ti narod od Ribarci na pr.?Ili Manastirec?a Resavci?Strumica e grad od 48.000 zitela,a u selata se okolu 65.000.Mesas nekoi raboti.Albanci nema u Strumica kako so nema u Kavadarci.Jas si ja poznavam generacijata cela na pr.a i mnogu drug narod bliski generaciski,pa i postari i pomladi,ama gradskite deca(so ziveat u gradot).Ako mislis za nekakva podelba taa e megu strumicani i seljaci,ama toa e veke drugo.Pravi razlika megu grad Strumica i okolijata(selata)

BeBe11 напиша:
dobro za kogo kako...marlboro ne znam choek kako da ti go razjasnam prasanjeto;) na primer, dali se lugjeto bliski dali se znaat site eden so drug si ziveat site, nema mnogu podelenost spored klasa itn itn. na primer pretpostavuvam od tetovo deka si: dali u tetovo mnogu se delite na bogati/siromasni, golemi/mali, ili pa bilo kako ili pa site se znaete eden so drug i se druzite.

a acid, zavisi za kogo kako. jas eve sega sum vo amerika vo grad shto e kolku makedonija golem i ke spoulavam. najubavo mi e u kav, mi se svigja taa atmosvera i povrzanost, kaj i da otidam ke znam nekoj. tuka edna lichnost tesko da ja videsh dva pati u tvojot zivot
Pa i kako vo sekade i ovde se custvuvaa kapitalizmot a i vojnata dovede do toa lugjeto da se delaat na klasi...Sega se podeleni na 2 onie sto imaat i onie sto nemaat....Pred vojnata imase mnogu prijatna atmosfera i vo famillite i vo skolo a sega se siri samo omraza vo istite.Nema kvalitetno skolo ,nema dobro drustvo ,se naopaku ni donese vojnata....
p.s Vojnata bila "donesena" od stranstvo za da se pobrze procesot na Kapitalizmot.....

Trgnuvajki od toa sto sum bil (po nekolku pati) i seuste odam vo site gradovi niz Mkd, a pominat mi e i golem del od selata, mozam da dadam nekoe svoe mislenje na ovaa tema.

Macedalien, tvoeto do nekade drzi, ama pa nemoj bre do tolku. Pa, zar samo tuka e toa taka? Isti k****c e sekade. Zar vo svetot nekade e drugacije?

Okolu gradovite. Iako rabotam i ziveam sega vo Sk (potekloto mi e od Juzna Mkd), ke kazam deka golem del od vas tuka izmesavte babi i zabi. Iako i jas ne go sakam Sk kojznae kolku, iako na nekoja druga tema bi go iskritikuval i toa kako (procitaj gi drugite temi), sepak da bideme realni, Sk e eden ogromen grad, i bas kako sto kazavte, tuka e pola od Mkd, taka da nema logika da sporeduvas dali lugjeto vo Skopje bile pobliski od na primer Kavadarci, Vinica ili Strumica.
Pak ke kazam, vo gradovi kade sto so edno izleguvanje mozes da gi sretnes site, ne moze da se sporeduva so Sk, koj e siroko rasprostranet. Na primer, Bitola go ima Sirok sokak, Strumica go ima korzoto i ulicata kaj kaficite, Prilep ja ima carsijata, Sveti Nikole isto taka, Gevgelija ulicata vo centarot, itn itn, da ne gi redam site sega, kade so edna prosetka ke gi vidis skoro site koi setaat tuka na istoto mesto. Dodeka kaj Sk situacijata e podruga, gradot e golem. Zatoa, za ova tema ne treba da gi mesate drugite gradovi so Sk.

Iako, pak ke kazam, mnogu poveke mi se dopagaat i Strumica, i Gevgelija, i Bitola, otkolku Skopje.

SeaGull напиша:
Macedalien, tvoeto do nekade drzi, ama pa nemoj bre do tolku. Pa, zar samo tuka e toa taka? Isti k****c e sekade. Zar vo svetot nekade e drugacije?

На тоа и мислев - човекот си е човек и близината зависи од начинот на образование иако понекогаш истата е преувеличена и тоа без потреба. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom