Презимето МРЊАВЧЕВИЌ е српска измислица

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Очигледно е дека не кажа ништо во врска со темава.Не изнесе ниту еден доказ за измисленото презиме да докажиш дека не е измислено.

А што кажа ти како доказ дека презимето е измислено...??? Ти текнало да си кажеш дека е измислено и сега мислиш дека си ја излечил комплекста и така ти е полесно на душата... Нека ти биде... Неможам јас сега тебе стално да ти докажувам што е вистина, а што не... Утре ќе ти текне нешто друго дека е измислено... :toe: Така да живеј си со тоа твое незнаење... :toe:

А што кажа ти како доказ дека презимето е измислено...??? Ти текнало да си кажеш дека е измислено и сега мислиш дека си ја излечил комплекста и така ти е полесно на душата... Нека ти биде... Неможам јас сега тебе стално да ти докажувам што е вистина, а што не... Утре ќе ти текне нешто друго дека е измислено... :toe: Така да живеј си со тоа твое незнаење... :toe:

Кога нешто не постои како да се докаже дека не постои?? Едноставно не постои го нема. Ти кажуваат уште во првииот пост дека нема никакви записи дека така се презивале. Напротив ти треба да докажиш дека постои тоа презиме.

За мене и за сите оние кои бараат да има логика во нешто пред да веруваат ни треба доказ.Јас не треба да наведам доказ, вие треба да наведите доказ за тоа презиме дека не е измислено :vozbud:.Ние велиме дека нема документ од тоа време каде тој се потпишал како таков.А вие на сето ова возвраќате со прашање:Дали има документ каде се потпишал како Македонец.Смешно.
И треба да ви биди јасно дека сите соседи го искористиле периодот голем без постоење на Македонска држава(оригинална Македонска а не како Србите кои се тепале да се пишат "Цар на Македонците") и си присвоиле се од историјата.На Пр. Во таткоми учел дека Методија Шаторов Шарло кој е од ПП и негов комшија дека е најголем предавник а сега излезе дека е НАЈ Македонец, врз база на докази.Прво велите дека имаме заеднички делови од историјата или дека заедничките делови на овие два народи се Српски.Јас че кажам само едно најлесно му е на оние ја гледаат само едната страна како во случајов Србите.

ДА отворите тема-потеклото на Србите, а ова да ја оставите за Волкашин и Марко?
Знам дека ќе спомнете дека е битно и тоа за темава, но мислам дека може да се развие и посебна тема.
Би предложил тоа да го направат Србите на форумов, да ја постираат темава. ( само предлагам):smir:

Кога нешто не постои како да се докаже дека не постои?? Едноставно не постои го нема. Ти кажуваат уште во првииот пост дека нема никакви записи дека така се презивале. Напротив ти треба да докажиш дека постои тоа презиме.

Нормално

За мене и за сите оние кои бараат да има логика во нешто пред да веруваат ни треба доказ.Јас не треба да наведам доказ, вие треба да наведите доказ за тоа презиме дека не е измислено :vozbud:.Ние велиме дека нема документ од тоа време каде тој се потпишал како таков.А вие на сето ова возвраќате со прашање:Дали има документ каде се потпишал како Македонец.Смешно.
И треба да ви биди јасно дека сите соседи го искористиле периодот голем без постоење на Македонска држава(оригинална Македонска а не како Србите кои се тепале да се пишат "Цар на Македонците") и си присвоиле се од историјата.

Tvoja logika je, ako je vladao tuka on je makedonac. Tuka vladali i Stefan Dushan, i Vuk Brankovic i Lazaervic, i Dejanovici itd. To shto i ti i Marko ste prilepchani, je isto kao shto i neki skopljanac i Dushanov sin, Urosh, su skopljani. ako to ne mozesh da shvatish i prihvatish, onda ni ja ni istorija ne mozeme da ti pomogneme. ja se isto nadam deka ke se pomirish so sudbina da tvoja logika i 'znanje' uspeva samo u prilep i mozda u RM.:toe:

za onaa nebuloza da vl'kashin je 'dokaz' da je makedonac, dao sam ti zashto ne e. A sin na srpski vladar ne moze biti makedonac(u deneshna smisla), makar se rodil u prilep.

Јас че кажам само едно најлесно му е на оние ја гледаат само едната страна како во случајов Србите.

Strana je da to je period na srpsko vladanje.:toe:
ja ne poreknuvam da tadashnje slovensko naselenie se deneshni makedonci i srbi, ali to ne znachi da stvari treba da se gledaat od moderna perspektiva i da ufrlash nacionalizam u likovi samo zbog nivna teritorija. niko ne moze da vi zabrani da budete gordi na vukashina i na marko. Meni je i milo da bidete.

Варнава уште ли бистриш српска полититка. Треба да одиш на тема полититка а не на Историја

Tvoja logika je, ako je vladao tuka on je makedonac. Tuka vladali i Stefan Dushan, i Vuk Brankovic i Lazaervic, i Dejanovici itd. To shto i ti i Marko ste prilepchani, je isto kao shto i neki skopljanac i Dushanov sin, Urosh, su skopljani. ako to ne mozesh da shvatish i prihvatish, onda ni ja ni istorija ne mozeme da ti pomogneme. ja se isto nadam deka ke se pomirish so sudbina da tvoja logika i 'znanje' uspeva samo u prilep i mozda u RM.:toe:

za onaa nebuloza da vl'kashin je 'dokaz' da je makedonac, dao sam ti zashto ne e. A sin na srpski vladar ne moze biti makedonac(u deneshna smisla), makar se rodil u prilep.

Strana je da to je period na srpsko vladanje.:toe:
ja ne poreknuvam da tadashnje slovensko naselenie se deneshni makedonci i srbi, ali to ne znachi da stvari treba da se gledaat od moderna perspektiva i da ufrlash nacionalizam u likovi samo zbog nivna teritorija. niko ne moze da vi zabrani da budete gordi na vukashina i na marko. Meni je i milo da bidete.

Јас никогаш не ја зедов само територијата за да докажам.Јас реков:Дека нивното кралство било независно од било кое друго и дека не било српско, а се наоѓало на нашата територија.На писателите од доцниот среден век му било нејасно нивното потекло а сега ти без некој нов доказ велиш дека бил србин.И сватиме никој не го натерал да се потпиши така како шо се потпишал.А за тоа дека дедото на крали Марко е од босна е само претпоставка и толку.

Na srednjevekovni pisateli nije mu bilo nejasno. Orbini je napisao da je chinovnichka familija na Vukashin iz herzegovine zdobila milost Dushanove, t.j. dobila zemlja i pozicija.
Za potpis objasniv, vrati se neka strana unazad. Treto, Vukashinova teritorija ne bilo jedino nezavisno srpsko vladanje na teritorija na RM. Po 26ti put. Ova ne e politika nego fakti. Kao shto e fakt da vladal nad meshano naselenje.

За мене и за сите оние кои бараат да има логика во нешто пред да веруваат ни треба доказ.Јас не треба да наведам доказ, вие треба да наведите доказ за тоа презиме дека не е измислено

Нема ни логика таткому да се вика Волкашин ама ајде... :tapp:
Ај ти мене кажи ми тогаш КАКО СЕ ПРЕЗИВАЛ МАРКО...!!!??????????????
Кажи ми го неговото презиме, мора да го имал така...??? Ваљда нема да ми кажеш дека се презивал Крале... :pos2:

Нема ни логика таткому да се вика Волкашин ама ајде... :tapp:
Ај ти мене кажи ми тогаш КАКО СЕ ПРЕЗИВАЛ МАРКО...!!!??????????????
Кажи ми го неговото презиме, мора да го имал така...??? Ваљда нема да ми кажеш дека се презивал Крале... :pos2:

Пак незнајш шо зборуваш.Ме прашуваш за презиме:vozbud:.Тешко тебе.А одговоров јак ти е "Нема логика да се викал Волкашин":pos2:.Овде дефинитивно го завршувам разговоров со тебе.И по натаму на прашање одговараш со прашање.:uvo:

Na srednjevekovni pisateli nije mu bilo nejasno. Orbini je napisao da je chinovnichka familija na Vukashin iz herzegovine zdobila milost Dushanove, t.j. dobila zemlja i pozicija.
Za potpis objasniv, vrati se neka strana unazad. Treto, Vukashinova teritorija ne bilo jedino nezavisno srpsko vladanje na teritorija na RM. Po 26ti put. Ova ne e politika nego fakti. Kao shto e fakt da vladal nad meshano naselenje.

Му било нејасно и тоа како.А и не е битно потеклото нивната држава била независна од било која друга.Значи просто не е Српски крал затоа што нема доказ каде тој бил таков или некаде се изјаснил.
Тешко на тие шо мисла дека историјата што се учи во моменто е секогаш точна и во иднина че остани непроменета.:oeoeoe:

Значи ако ја прифатиме Бугарската историја сне бугарофили а?А српската секогаш е точна.Македонското гледиште сега е сосема поинакво.Имаме своја држава независна(фаламу на госпо) и историјата ја гледаме од наша страна.Ни од татарска(бугарска) ни од српска.А за тоа кој се обидува да ги присвои заедничките делови од историјата веќе кажав.Тоа се тие кои го измислиле презимето Мрњавчевич и нивниот грбовник без некаков доказ.:smir:

Пак незнајш шо зборуваш.Ме прашуваш за презиме:vozbud:.Тешко тебе.А одговоров јак ти е "Нема логика да се викал Волкашин":pos2:.Овде дефинитивно го завршувам разговоров со тебе.И по натаму на прашање одговараш со прашање.:uvo:

Значи немаш одговор, односно НЕЗНАЕШ како се презивал Марко...???
Кога незнаеш. што тогаш измислуваш глупости и од каде докази дека не се презивал Мрњавчевиќ...
Цела светска историја знае за тоа, постојат записи кои овде ти ги постуваа за цела негова фамилија... Дај ти нешто за неговата фамилија да видиме и ние... Ајде...
Еее човече, човече... со глава низ зид небива... :zid:

Значи немаш одговор, односно НЕЗНАЕШ како се презивал Марко...???
Кога незнаеш. што тогаш измислуваш глупости и од каде докази дека не се презивал Мрњавчевиќ...
Цела светска историја знае за тоа, постојат записи кои овде ти ги постуваа за цела негова фамилија... Дај ти нешто за неговата фамилија да видиме и ние... Ајде...
Еее човече, човече... со глава низ зид небива... :zid:

На прашање "Дали има доказ каде се презивал така" ти ми велиш јас да дадам доказ.Па нема потреба јас велам нема доказ.Многу просто. Како да ти дадам кога нема освен каде Волкашин се потпишал како В‘лкашин,а никогаш Вукашин.

Му било нејасно и тоа како.А и не е битно потеклото нивната држава била независна од било која друга.Значи просто не е Српски крал затоа што нема доказ каде тој бил таков или некаде се изјаснил.
Тешко на тие шо мисла дека историјата што се учи во моменто е секогаш точна и во иднина че остани непроменета.

Значи ако ја прифатиме Бугарската историја сне бугарофили а?А српската секогаш е точна.Македонското гледиште сега е сосема поинакво.Имаме своја држава независна(фаламу на госпо) и историјата ја гледаме од наша страна.Ни од татарска(бугарска) ни од српска.А за тоа кој се обидува да ги присвои заедничките делови од историјата веќе кажав.Тоа се тие кои го измислиле презимето Мрњавчевич и нивниот грбовник без некаков доказ.:smir:

Kako bre nije bitno poteklo prilepchanac?..:pos2:nije V'lkashin nego Vl'kashin. so ovaa tvoja logika, cela srekja da je samo Marko pomakedonchen, za sad.
i ne teram ja tebe da budesh ni bugarash ni srboman, nego da prihvatish fakti. ako nekjesh to e tvoje pravo. nit mogu nit sakam da te obrazuvam na silu.:toe:

Значи просто како 2+2. Се додека не се изнесе некој доказ освен празно толкување на темева дека Марко се презива Мрњачевич неговото презиме останува непознато:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom