Поголемо зло?

• Креатор на темата Креатор на темата B. Boop
  • Време на започнување Време на започнување

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Читајќи ги постовите на темата за подржување на вашиот брат доколку е геј ме заинтересира како би одлучиле долколку во вашето семејство постои ваква ситуација:

Хипотетички замислете дека имате и брат и сестра.
Вашиот брат е успешен, реализиран човек со кого имате одлична комуникација, но истиот е среќен со својот дечко, а не со девојка. Освен "осудата" од околината не можете ништо друго да замерите во однос на неговата врска. Неговиот живот и развој се одвива сосем нормално.
Од друга страна, имате сестра која е смртно заљубена во својот дечко, кој на сите полиња е деструктивен по однос на неа. Разни забрани, ограничувања, скршнување од нормалниот пат на развој, неосновани сомневања и малтретирање ради истите, па, ете, дури и физичко малтретирање. И покрај укажувањата на сите она е сепак со него и ги трпи сите последици. Вие го гледата секојдневното нејзино назадување немоќни да сторите нешто во врска со прекинување на таа врска бидејќи она од необјасниви причини сепак го сака и не сака да го остави.
Со што попрво би се согласиле: со среќен, успешен и реализиран геј брат или стрејт сестра која се движи чекор назад?

jas sum masko ama koga brat mi bi bil gej znam deka ne mozam da go smenam ednostavno mora da se prifati toa istoi koga bi imal sestra lezbejka samo interesen e faktot sto homoseksualnosta ja ima i kaj zivotnite zamislete vaseto domasnomilenice da e gej:pos2:

jas sum masko ama koga brat mi bi bil gej znam deka ne mozam da go smenam ednostavno mora da se prifati toa istoi koga bi imal sestra lezbejka samo interesen e faktot sto homoseksualnosta ja ima i kaj zivotnite zamislete vaseto domasnomilenice da e gej:pos2:

Геј домашно милениче??? :shok:
Откако ќе се повратам од шокот ќе го замолам да го донесе партнерот дома чисто да го упознаеме. Не за друго да не се секирам со кого се "дружи" кога ќе го пуштам надвор. :pos:

Ти си почнал да ја читаш темава, ама на пола си се откажал. :wink:

Читајќи ги постовите на темата за подржување на вашиот брат доколку е геј ме заинтересира како би одлучиле долколку во вашето семејство постои ваква ситуација:

Вашиот брат е успешен, реализиран човек со кого имате одлична комуникација, но истиот е среќен со својот дечко, а не со девојка. Освен "осудата" од околината не можете ништо друго да замерите во однос на неговата врска. Неговиот живот и развој се одвива сосем нормално.
Од друга страна, имате сестра која е смртно заљубена во својот дечко, кој на сите полиња е деструктивен по однос на неа. Разни забрани, ограничувања, скршнување од нормалниот пат на развој, неосновани сомневања и малтретирање ради истите, па, ете, дури и физичко малтретирање. И покрај укажувањата на сите она е сепак со него и ги трпи сите последици. Вие го гледата секојдневното нејзино назадување немоќни да сторите нешто во врска со прекинување на таа врска бидејќи она од необјасниви причини сепак го сака и не сака да го остави.
Со што попрво би се согласиле: со среќен, успешен и реализиран геј брат или стрејт сестра која се движи чекор назад?
Би се согласила со среќен геј брат. Се` додека е глув и слеп пред осудата од општеството, (а претпоставувам дека ако е толку изреализиран човек, тогаш го поднесува и тоа) мене дефинитивно повеќе би ми одговарала комуникацијата со една среќна, исполнета личност, отколку со несреќна негативна личност. Туѓата негативна енергија, ми е еден од најлошите непријатели. Затоа јас дефинитивно МРАЗАМ песимисти. Не можам да ги поднесам. Веројатно затоа што ми го нарушуваат концептот на размисла, ми влегуваат во него и го трујат со своите фрустрации. Фиктивниот геј брат кој го наведе Бети БуШ:vozbud:, би ги имал сите човекови карактеристики кои мене ми се потребни за здрава комуникација. Не ги осудувам хомосексуалците, но, тоа дефинитивно не е причина за мојот избор, туку само карактеристиките на братот. Од друга страна, хетеро несреќната сестра, ќе се обидувам до смрт да ја ставам во ред, укажувајќи и` на сопствената подреденост пред порочен, агресивен сељак. Во секој случај, нема да ја оставам на цедило, сепак "ми е сестра".

Какви и да се брат ми или сестра ми , би го прифатила тоа и би се трудела да им дадам поддршка и помош.
Но, да расчистиме една работа.Ако таквиот избор само го премолчувате и се правите дека се е во ред, тоа не е поддршка. Поддршка е на пр. ако вашиот геј-брат со своето момче и вие со вашиот дечко/девојка излезете заедно на пица; поддршка е ако се обидете да ја сослушате и разберете стрејт-сестрата која поради врската тргнала да се движи наназад, па од таа позиција да и дадете совет......
Инаку, нема да се изјаснувам што преферирам повеќе, геј брат и ли стрејт сестра што истапила чекор назад, оти роднините не ги избираме, но можеме да избереме како ќе се однесуваме.

Не би се согласил ни со едното ни со другото.Како прво ако имам брат кој што е хомосексуалец тој можи да биди успешен, реализиран (привидно) и сигурно неговиот живот и развој не се нормални.За хомосексуалните пориви си имам јас сопствена теорија каде е коренот на проблемот( моја теорија, мое мислење што не мора да значи дека е вистина).Сум имал таква среќа да не мора да ја проверувам и тестирам таа теорија.Сега хипотетички стрејт сестра и деструктивен дечко.Имам мало скромно искуство околу деструктивните работи и отприлика знам што е како е.Тоа се вика ниво на прифаќање на работите, пр. има девојка која што е паметна, згодна, успешна но сите нејзини љубови се кој од кој(ѓубре по ѓубре), едноставно таа треба да се соочи со тоа и да си го подигни нивото на прифаќање.Знам дека ќе има замерки на ова што го пишувам, затоа што пишувам како тоа нешто да е едноставно.Не е едноставно, но јас така гледам едноставно на работите,затоа што понекогаш се изгубуваме во сложеноста.Инаку сестра ми има повисоко ниво на прифаќање на работите и зет ми е стварно ок.

Не би се согласил ни со едното ни со другото.Како прво ако имам брат кој што е хомосексуалец тој можи да биди успешен, реализиран (привидно) и сигурно неговиот живот и развој не се нормални.За хомосексуалните пориви си имам јас сопствена теорија каде е коренот на проблемот( моја теорија, мое мислење што не мора да значи дека е вистина).Сум имал таква среќа да не мора да ја проверувам и тестирам таа теорија.Сега хипотетички стрејт сестра и деструктивен дечко.Имам мало скромно искуство околу деструктивните работи и отприлика знам што е како е.Тоа се вика ниво на прифаќање на работите, пр. има девојка која што е паметна, згодна, успешна но сите нејзини љубови се кој од кој(ѓубре по ѓубре), едноставно таа треба да се соочи со тоа и да си го подигни нивото на прифаќање.Знам дека ќе има замерки на ова што го пишувам, затоа што пишувам како тоа нешто да е едноставно.Не е едноставно, но јас така гледам едноставно на работите,затоа што понекогаш се изгубуваме во сложеноста.Инаку сестра ми има повисоко ниво на прифаќање на работите и зет ми е стварно ок.

Може малку попрецизно околу нивото на прифаќање пошто не разбирам баш на што мислиш? :)

Може малку попрецизно околу нивото на прифаќање пошто не разбирам баш на што мислиш? :)
Ниво(левел, степен, скалило) на прифаќање.Како да ти го кажам сега ова, а да не злоупотребам нешто ( ме држи алкохолот од вчера малку претеравме :icon_bigg).Можи пример со девојка?Ај само немој сега да се запните зошто сега женско истото важи и за машките.Најниско ниво ти е курва, каменарка, ескорт девојка(жена која што има сексуални односи за пари), на малку повисоко ниво е промискуитетната жена(често ги менува сексуалните партнери), нареден степен ти е нормална девојка која што си има моногамна врска, ама ете не и пречи малку понекогаш да збрка нешто по страна и последен четврт степен е жена која што не изневерува(за жал многу ретки денеска).Тоа е има и подстепени ама доволно е и ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom