Што би одбрале?

• Креатор на темата Креатор на темата PoolGirl
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Идејата за темава е од еден филм, Cast away, каде што главниот глумец живее 4 години на пуст остров, после преживувањето на една фатална авионска несреќа. Неговата девојка Кели е принудена да го заборави мислејќи дека тој е мртов, се венчава и продолжува со својот живот...
Но тој успева да се спаси и се враќа во родниот град. Тука двајцата се соочуваат со тешка одлука.

Таа треба да одлучи дали ќе продолжи да живее со својот маж и покрај фактот дека потајно тој сеуште и значи или да замине со него, отфрлајќи ги последните 4 години проживеани со маж и, кој неизмерно ја сака.
А тој, треба да одлучи дали да биде себичен и да ја одземе Кели од нејзиниот маж или да замине и да ја заборави својата животна љубов за да не го растури семејството кое го градела изминатите 4 години.

Значи, замислете дека сте во една ваква ситуација. Што би сториле вие?

Да продолжи со новиот и со семејството. Запто чим одлучила да се мажи за него го сакала...а со него има и деца. А на овој само го сака, а немаат деца.

љубов+деца > љубов

би заминал и би ја остајл ако таа ме сакал немаше да биди со друг...сепак нели никакви остатоци од него не биле најдени или?дур не го видам телото нема да верувам дека е мртов некој..а не да ми каже нема тело а мртов бил...сепак после толку време таа си нашла друг со кој и е соодветно добро а јас шо сум бил на остров сум заостанат па нема да дозволам да и го уништам животот со тоа што таа ке ми биди наставничка дома...иако ке ја сакам....чим ке биди срекна со него нека си продолжи некам на никој товар да му бидам...па посебно да растурам парови бракови...колку и да ја сакам..

Да продолжи со новиот и со семејството. Запто чим одлучила да се мажи за него го сакала...а со него има и деца. А на овој само го сака, а немаат деца.

љубов+деца > љубов
а дете кое е плод на силување = љубов?

незнам што би направил.
знам дека ко за почеток ќе напрам муабет со неа, па после ќе ви кажам шо ќе прам

би заминал и би ја остајл ако таа ме сакал немаше да биди со друг...сепак нели никакви остатоци од него не биле најдени или?дур не го видам телото нема да верувам дека е мртов некој..а не да ми каже нема тело а мртов бил...сепак после толку време таа си нашла друг со кој и е соодветно добар а јас шо сум бил на остров сум заостанат па нема да дозволам да и го уништам животот со тоа што таа ке ми биди наставничка дома...иако ке ја сакам....чим ке биди срекна со него нека си продолжи некам на никој товар да му бидам...па посебно да растурам парови бракови...колку и да ја сакам..

Да, да... Секако:))
Јас би продолжила со оној со кој сум омажена. После 4 години сигурна сум дека целата љубов кој би ја чувствувала кон „воскреснатиов мртовец“ ќе биде помала од онаа која ја чувствувам кон оној со кој сум била секој ден во претходниот период...
А во случај јас после многу време да „воскреснам“, не би ни очекувала дека ме чека, и во никој случај не би го барала назад..

Шо мешаш баби и жаби сеа. Од кај ти текна силОвање..не е спомнато нигде погоре.
А, ако прашуваш општо, дете плод на силување=абортус

Се враќам, ја гледам со друг. И го растурам бракот. После тоа ја оставам и неа.
Си наоѓам друга. Се селам со неа на пустиот остров.

Prodolzuvam so toj noviot sto i ne e bas nov zasto so nego sum 4 god. vo brak.Sepak cim sum resila da se omazam za nego i da imam so nego familija znaci deka taa osoba mi znaci nesto

После 4 години на пуст остров !!

Би ги еб.л и него и неа. Би ги зел двајцата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom