Speed up torrent download :)

• Креатор на темата Креатор на темата ice_cube
  • Време на започнување Време на започнување

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Чепкав нешто на гугле, најдов нешто, ама нејкам да ставам ништо, да не заебам нечиј компјутер ако го проба тоа што би го ставил, а нејкам.
Знае ли некој како да ја зголемите брзината на download на торенти?
Ако знае некој нека објасни тука, ако може и со слики, или пак видео.
Поздрав:helou:

Спидапирање не постои.
Прво, брзината со која симнуваш некој торент зависи од тоа колку сидери има за точно тој торент. Не постои програм што од 10 сидери ќе направи 20.
Второ, брзината со која симнуваш некој торент зависи од тоа колкава им е брзината на upload на сидерите. Ако имаат мал upload и во мал број се, не постои програм што со тоа што ти ќе го инсталираш ќе им го убрза на нив upload-от.
Трето, брзината со која симнуваш некој торент зависи од тоа која е максималната брзина со која ти можеш да симнуваш доделена од твојот интернет сервис провајдер. Во време кога хипотетички првите два услова се исполнети (имаш многу сидери со многу брз upload), не постои програм кој ќе ти го убрза твојот download, односно ако ти пуштил ISP-то 5Мбпс, ти да симнуваш со 10Мбпс.

Бидејќи верувам се ти е јасно сега, ќе ја избришам темава за 24 часа. Доколку пак нешто ти е матно, имаш време да допрашаш.

И да, офтопици како и на секоја тема, и овде бришам. Дискусија нема да дозволам да се развие од оваа тема кога се е јасно како 2+2.

Princ кога веќе стои темава сакам да прашам како можеш да ја сидуваш играта да додадеш seeds ?

Ок друже, јасно ми е сега фала ти:smir:
Значи тоа што го гледав било срање..."I have downloaded the Matrix in just 33 minutes"-Значи нема врска тој пакетот што го нудат(демек таму имало разјаснето што, како да направиш за побрзо да идело(лол)).Се зависи од сидерите и нивната upload брзина:icon_lol:

Не зависи само од брзината на upload на сидерите туку и брзина на download на твојот интернет.
Ако имаш добар интернет барај торент со повеќе сидери а помалку личери.

Koj saka brzi torrenti neka gi zema od arenabg ili od zamunda,vo momentot tie se so najmnogu seachi(seeds) a ti pisa na sekoj film kolku ima seeder a kolku leecher,pogledni na podolu:

Last seederLast active 0:01
Size1.38 GB (1,486,338,621 bytes)
Rating
4.gif
(4.1 from possible 5 with 428 vote(s) total) add rating 5 - Kewl! 4 - Pretty good.. 3 - Decent 2 - Pretty bad.. 1 - Sucks! Added2008-12-24 13:49:26
Info:Views: 245978 times Hits: 72024 times
Num filesPeers
3312 seeder(s), 798 leecher(s) = 4110 peer(s)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom