СрбоЛегенда
Сами против свих
- Член од
- 24 декември 2008
- Мислења
- 2.694
- Поени од реакции
- 123
Се додека има луѓе на планетава ќе има и војни - Алберт А. реченицава доволно кажува
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да да толку се разбираш од историја и изгледа си скиптар па затоа не си читла библијата да видиш дека уште пред да се насели тоа место господ бог ги водел народот израелев преку пророкот мојсеј токму до територијата каде што денес сакаат палестинците да им ја земат.
кои невини цивили кога газат света земја? ја не разбирам дека е некој невин а дошол да со намера да те уништи и што би се рекло да ти ја цица крвта.
п.с. и борбата помеѓу доброт и злото се води откога постои светот па и на небото како што пишува и во билијата дека ангелите на господ ќе војуваат против ангелите на сатаната. така да изрелците се божји народ а палестинците се народ на сатана.
a be ne znam sto e cudno sto imalo napad .... pa oni se vo otvorena vojna protiv cel svet... demek protiv evreite.. hristijanite... amerikancite... ite.. ite... na kraj site...
Pamtam kako se raduvaa edni arapski kokoski koga se srusija kulite bliznacki... go nemam videno toa od Izraelska zena... gi pustija toj den da se poraduvaat.... katastrofa....
Ајде бе си слушнал нешто свето и ај сега го дрвиш овде.Не ли разбираш дека никој нема право да убива цивили без разлика дали е од света нација или не.А + израелците не ни го признаваат на исус за нешто свето.Абе на кого ќе му докажеш кога овде на форумот доаѓаат и бугараши истите оние кои 1942 ги натоварија евреите од макеоднија за логорот на смрта во треблинка. Така да јас пак ќе кажам ако некој мрази нешто што е свето тогаш тој е нечист и е од темната страна.
Ајде бе си слушнал нешто свето и ај сега го дрвиш овде.Не ли разбираш дека никој нема право да убива цивили без разлика дали е од света нација или не.А + израелците не ни го признаваат на исус за нешто свето.
Јас не сум случнал тук усум читла исум ја проучувал билијата и ја знам вистината. Т изигледа не разбираш дека тие цивили што ги викаш кај сите има омраза против нешто свето бидејќи се од родот на сатаната. Значи јас ен знам како ќе сфатиш дека тие се логистика на војската, тие се жени кои раѓаат луѓе кои покасно го мразат израел и сакаат да го уништат и така натаму. Значи борбата помеѓу доброт и злото ќе трае додека не биде уништено злото. И во билијата пишува дека тие души господ бог ќе ги уништи. така да секој има право да си ја брани својата земја а уште повеќе бидејќи е таа света, што значи дека се води војна помеѓу небесен наорд и народ на сатаната. ја не знам како тоа не можеш да го разбереш.
Хамас е чедо на Хезболах, а Хезболах е чедо на Иран. Палестинците беа сунити, сега се поделени на сунити и шиити баш поради Хамас. Хамас е инсталација која го користи палестинскиот народ, за туѓи интереси. Жртвува свесно Палестински цивили за да добие осуда на Израелците. Хамас не се бори за Палестински интереси туку за Ирански.
Независноста на Палестина и мирот со Израелците што како така успеа да ја создаде Ал Фатах, на Иранците не им се свиѓаше, па го уништија движењето што првпат се договори со Израелците за соживот, па од борба за независност ги вовлече Палестинците во борба за уништување на Израел.
Едно нешто нека ви биде јасно, политиката на Израел се води од два збора „НИКОГАШ ПОВЕЌЕ“. Тоа не се однесува на тоа дека тие нема да дозволат да бидат уништени, туку дека никогаш повеќе нема да дозволат без борба да бидат уништени, туку ќе се борат до последна капка крв. Агентите на МОСАД даваат заклетва на едно место што се вика Масада, па прогуглајте и видете што тоа место значи.
А нели знаеш дека Израелците не го признаваат Исус за син Божји.Или си забегал со паметот или не можеш да ја разбериш Библијата.И едните се луѓе и другите и не ми дава некоја причина да ги сакам повеќе Израелците затоа што биле одбран народ.Ако се одбрани што точно видел Бог во нив за да се одбрани луѓе,луѓе на доброто.Веројатно лобито Еврејско влијаело уште од порано врз пишувањето на светите книги па така денес имаме луѓе како тебе што слепо веруваат во некои работи што немаат смисол.И јас верувам во Исус и во Бог ама ти погрешно си протолкувал некакоЈас не сум случнал тук усум читла исум ја проучувал билијата и ја знам вистината. Т изигледа не разбираш дека тие цивили што ги викаш кај сите има омраза против нешто свето бидејќи се од родот на сатаната. Значи јас ен знам како ќе сфатиш дека тие се логистика на војската, тие се жени кои раѓаат луѓе кои покасно го мразат израел и сакаат да го уништат и така натаму. Значи борбата помеѓу доброт и злото ќе трае додека не биде уништено злото. И во билијата пишува дека тие души господ бог ќе ги уништи. така да секој има право да си ја брани својата земја а уште повеќе бидејќи е таа света, што значи дека се води војна помеѓу небесен наорд и народ на сатаната. ја не знам како тоа не можеш да го разбереш.
Јас не сум случнал тук усум читла исум ја проучувал билијата и ја знам вистината. Т изигледа не разбираш дека тие цивили што ги викаш кај сите има омраза против нешто свето бидејќи се од родот на сатаната. Значи јас ен знам како ќе сфатиш дека тие се логистика на војската, тие се жени кои раѓаат луѓе кои покасно го мразат израел и сакаат да го уништат и така натаму. Значи борбата помеѓу доброт и злото ќе трае додека не биде уништено злото. И во билијата пишува дека тие души господ бог ќе ги уништи. така да секој има право да си ја брани својата земја а уште повеќе бидејќи е таа света, што значи дека се води војна помеѓу небесен наорд и народ на сатаната. ја не знам како тоа не можеш да го разбереш.
А нели знаеш дека Израелците не го признаваат Исус за син Божји.Или си забегал со паметот или не можеш да ја разбериш Библијата.И едните се луѓе и другите и не ми дава некоја причина да ги сакам повеќе Израелците затоа што биле одбран народ.Ако се одбрани што точно видел Бог во нив за да се одбрани луѓе,луѓе на доброто.Веројатно лобито Еврејско влијаело уште од порано врз пишувањето на светите книги па така денес имаме луѓе како тебе што слепо веруваат во некои работи што немаат смисол.И јас верувам во Исус и во Бог ама ти погрешно си протолкувал некако