Филмови со Клинт Иствуд

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Филм кој се исчекува со нетрпение, Gran Torino, во киносалите денес:

158553.568grand_torino_1.jpg

Го гледав пред некој ден, Клинт во издание во какво што отсекогаш бил...малце само претерале со неговата тврдокорност, ама добар филм.

абе каков Gran Torino.
закон му е ДОБРИОТ,ЛОШИОТ И ГРДИОТ,другите му се жими мајка.

Филмот е излезен од пред неколку недели, иначе нишо посебно. Филмот е добар, ама не на ниво на револверашот. Да ги догледам сите ДртиХери ќе напишам една сторија за К.И.

абе каков Gran Torino.
закон му е ДОБРИОТ,ЛОШИОТ И ГРДИОТ,другите му се жими мајка.

Немој така за Клинт молим те :pos2:

Не е само The Good, the Bad and the Ugly (1966). Тука се уште и A Fistful of Dollars (1964) и For a Few Dollars More (1965) од шпагети вестерните.

Од другите филмови што ги имам гледано, легендарниот воен филм Where Eagles Dare (1968) кај нас познат како “Орловото гнездо“, уште еден вестерн Pale Rider (1985), 5-те дела на Валканиот Хари: Dirty Harry (1971), Magnum Force (1973), The Enforcer (1976/I), Sudden Impact (1983) и The Dead Pool (1988).

И секако Оскаровците, вестернот Unforgiven (1992) и мојот омилен филм со Клинт, Million Dollar Baby (2004).

Gran Torino (2008) се уште не сум го гледал а би требало да е нешто во стилот на предходните два. Го имам, а сеуште не сум го изгледал The Bridges of Madison County (1995) кој има одлични критики.

Ги режираше и Letters from Iwo Jima (2006) и Flags of Our Fathers (2006) кои не постигнаа посебен успех но беа нов и храбар обид: во два филма да се прикаже истата приказна, раскажана од гледна точка на двете завојувани страни.

Clint Eastwood, актер кој е омилен меѓу сите генерации, од мене има огромна почит за се што досега направил во светот на филмот.

Meне омилен филм со зверкава ми е Бегството од Алкатраз...На страна тоа што обожавам филмови што имаат било каква поврзаност со затвори и приказни блиски до нив,ама тој филм ми е најблиската верзија на тој историски чин...Стар е филмот,на Сител сум го глеал 5,6 пати и никад не ми е досаден, нема нешто посебно сценарио али глумата на Иствуд е фантастична и неповторлива...Најавтентичен приказ на тоа што се десило на островот со најпознатиот затвор на светот...

Сите филмови му се страшно добри...Инспектор Хари Калахан со пиштолот од пола метар,Писмата од Ивоџима има одлична приказна,Девојка од милион долари, а владее и во вестерн-филмовите...

Ги режираше и Letters from Iwo Jima (2006) и Flags of Our Fathers (2006) кои не постигнаа посебен успех но беа нов и храбар обид: во два филма да се прикаже истата приказна, раскажана од гледна точка на двете завојувани страни.
Кога сме веќе кај режираните филмови, "Мистична река" исто од поновите филмови на Иствуд е според мене одличен филм.
Гран Торино уште не сум стигнал да го гледам. Ќе го начекам на подобар квалитет, слушнав добри критики, па ќе видиме.

Meне омилен филм со зверкава ми е Бегството од Алкатраз...

Кога сме веќе кај режираните филмови, "Мистична река" исто од поновите филмови на Иствуд е според мене одличен филм.

Точно така! Знаев дека испуштив нешто. На едно ДВД имам една компилација филмови на тема затвори, покрај
b.gif
Escape from Alcatraz (1979) уште и
b.gif
The Shawshank Redemption (1994),
b.gif
The Green Mile (1999),
b.gif
Papillon (1973) и American History X (1998). Ги напишав како предлог во случај да си испуштил нешто од нив, штом го сакаш жанрот.

Да се вратиме на темата,
b.gif
Mystic River (2003), прекрасна и трагична приказна, слично како и Million Dollar Baby (2004). Неверојатно е како после толку долга актерска кариера од неколку обиди успеа да се наметне и како врвен режисер. Секоја чест!

Го ценам овој легендарен актер и режисери, најмногу ми се допаднаа Changeling најновиот со Анџелина, во видеотека гледам преѓеска и одлична снимка стигнал, исто и за Гран Торино но другата недела ќе го купам.

А негово најдобро ремек дело, дефинитивно ми е Мистична река :smir:

Еден од моите омилени актери,а и режисери.Омилени имам повеќе,како актер ме импресионира во "Бегство од Алкатраз","Валканиот Хари","Добриот,Лошиот и Грдиот","Непростено"...
"Писма од Иво Џима" е одличен филм,една од најавтентичните филмски приказни од втората светска војна."Мистична Река" исто едно од неговите врвни режисерски остварувања.Гран Торино не сум го гледал,но прочитав еден куп на позитивни оценки за филмот и сигурен сум дека ќе е уште едно негово врвно филмско остварување.

Gran Torino e stvarno dobar fim covek moze da nauci mnogu raboti od nego. A za Clint so mozam da kazam osven deka covekot e stvarno covek koj ima golema vrednost i golem respekt od mene.Da vidite samo patot do filmskoto platno kakov mu bil... a bumpy road :)

Да бидам искрена, баш и не ми се допаѓа како фаца, но како актер е добар.
Некако ми има фаца како Чак Норис, не изкажува многу емоции.
Додуша, и немам гледано којзнае колку негови филмови(како актер или режисер) само The Bridges of Madison County го имам изгледано цел, и тоа неколку пати.

Филмов е многу добар, иако 60% филмот го ценам само затоа што Мерил Стрип игра во него

Најомилен глумец ми е Клинт, Дрти Хери, fistful of dolars Алкатраз, Добриот Лошиот и Грдиот ремек дела по сто пати гледани, Девојка од милион долари и Гран Торино такуѓере добри филмови, јака приказна, фина симболика и никаков хепи-енд :)
Клинт е факман на векот бре, во секоја улога е одличен.Идол ми е жими све:pipi: :)

Ах колку ли филмови има он :))

Некои наслови што не беа спомнати а се дел од мојата колекција.

Absolute Power

absolutepower.jpg

A Perfect World
perfectworld.jpg

HeartBreak Ridge
Heartbreak%20Ridge%20DVD.jpg

In the line of Fire
45883_3.jpg

и секако
The Rookie
rookieeastwooddvd.jpg

Kajgana Shop