Спротивност или сличност?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Веб-сајт
www.kajgana.com
Велат дека спротивностите највеќе се привлекуваат. Дали е навистина така? Или, во реалноста сепак успеваат врски каде што вториот знае што ќе каже првиот и пред тој да каже што има да каже.
Бидејќи по запознавањето ги осознаваме оние главни атрибути кои не привлекуваат кај личноста, логично би било да ги бараме заедничките работи.

Спротивност или сличност? Кој е вашиот избор?

Јас си се определив за златната средина.Тоа мислам дека највеќе ми одговара.Има работи за кои што сме тотално различни и затоа се случува да се забораиме у некоја дискусија и по 3-4 саати и нормално преку тоа еден од друг да поднаучиме по нешто или пак еден на друг да влијаеме за да си ги смениме или зацврстиме нашите ставови.
А па има работи за кои сме исти! Баш како што кажа Мистичен - знам што ќе каже уште само што ќе помисли.Веројатно тоа си доаѓа со времето што двајцата го поминуваат заедно без разлика колку биле или се различни.
Според мене добро е кога двајцата се различни но не екстремно бидејќи кога тоа е во мала доза двајцата можат да споделуваат мислења,да дискутираат,да се надополнуваат ...но кога тоа е екстремно тогаш тие дискусии може да преминат во инаетење што завршува со кавга и прекинувања на врската пореди преголеми разлики...:)

pa jas onaka so devojkata sho bef najdugachko beshe onaka sprotivnosti do negde ama ajde koga bi kazal definitivno zlatna sredina mi e najubao ali mnogu mrzam slichnosti ednostavno nesakam lichnost slichna na mene vi teknue

Битно е за клучни работи да се има исто (или слично) мислење. Се друго е забавно.

Спротивности да, ама со добар карактер за да може да се надополнуваат еден со друг. Клучните потреби не би требало да се од спротивен карактер дека нема ништо од таа врска во тој случај.

Спротивности афкорс. Ако у се се слагаме и ако знаеме што си мислиме досадно е.
Овака има динамика у веза.
Сепак да сте па ептен на спротивни полови па не е добро.
Од све по малце.

spooky напиша:
Битно е за клучни работи да се има исто (или слично) мислење. Се друго е забавно.

se soglasuvam barem da imate za sto da praite muabet!!!!

Типувам на сличности.

Секако, интересно е да има некои спротивности.

Најдобро е да има и спротивности и сличности. Ама мене некако не ми се троши енергија на евентуални недоразбирања и кавги околу спротивностите - па да можам би одбрал девојка која има сосема исти размислувања како моите.

Нормално, тоа е невозможно и затоа моментално држам „златна средина”.

Samo vrskite na lugje sto se mnogu slicni -- so slcni vrednosti i interesi -- imaat realna sansa da uspeat dolgorocno. Toa ne znaci deka ne treba da se nadopolnuvaat. No retko koga atipicni osobi koi nemaat blaga vrska eden so drug vo pogledite na svetot, obicaite, navikite, itn. uspevaat na ljuboven ili pak na bracen plan.

Tie sto se slicni zboruvaat ako ne ist togas mnogu slicen jazik. A komunikacijata e klucnot vo bilo koj chovecki odnos.

Па кој би бил со некој доколку немаат барем нешто слично? Кога разговараш со личност и сфатиш дека добро би ви било заедно, тоа би било поради она кое го сакате и двајцата, имате слични сфаќања, едноставно се движите во иста насока. Сигурно нема да одбереш партнер со кој не можеш да се разбереш, со кој постојано доаѓаш во конфликт и има поинакви сфаќања за животот од тебе.
Добро би се сложувала со човек кој ќе биде толку добар да не дозволи брзо да се заљубам, ќе знае што мислам без да прозборам, кој ќе ми рече "ти е гајле" кога ќе му ја мислам за нешто кое не вреди.

Различни се повеќето размислувања, па и интереси на машките и девојките, така да може да се зборува за соработка за постигнување на заеднички прифатлива цел, не за сличност.

...до сега мислев дека луѓето треба да бидат доста слични доколку сакаат да функционираат како пар,значи и физички и карактерно...али коа ќе подразмислам подобро,според мое искуство најзабавно било со тие што биле тотално различни од мене..значи се се сведува на тоа што ние сакаме или бараме од другата личност...

Слични во потребите, различни по карактер, за да има надополнување, интензитет, развој, доживелици, преживелици, искра, експолизија...

Викаат дека спротивности најмногу се привлекуваат. Дали е навистина така? Повеќе успеваат врските кога едниот партнер знае што ќе каже другиот или не? Спротивност - сличност, или обратно? Кој е вашиот избор? Со кого повеќе ви одело, со тие со кои сте биле слични или со тие кои не сте биле?:wink:

Лично не можам да трпам некој којшто е плукнат на мене. Боже сачувај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom