Илинденска организација 1921

• Креатор на темата Креатор на темата Rock'n Rose
  • Време на започнување Време на започнување
Јануари 1939, прочитај.
Само неарните наци-шовинисти како тебе може да се преправаат дека демек "не знаат" дека Бугарија и Бугарите во континуитет до ден денешен се обидуваат да ја сотрат или се инфилтрираат и компромитираат и извртат секоја оригинална идеја на вистинските македонски национални организации.

Еве ја преписката меѓу Народниот Фронт на Македонија и Илинденската Организација за организирањето на преносот на посмртните останки на апостолот на македонскиот народ и неговата борба за слобода Гоце Делчев, за да според неговиот аманет почива "во столицата на слободна и независна Македонија"

Барањето:

DoIlindenskaOrganizacija-1.jpg

Одговорот од Илинденската Организација:

OdIlindenskaOrganizacija-1.jpg

OdIlindenskaOrganizacija-2.jpg

Овие документи сум ги прочитал пред 10-12 години, и што од тоа? Која нова информацjа ни даваат тие?

Овие документи сум ги прочитал пред 10-12 години, и што од тоа? Која нова информацjа ни даваат тие?
- Каде тоа си ги прочитал "пред 10-12 години" бе војвоѓанац..?

- Темата каде коментираш има некаков наслов, да ти го повторам, или да почекаме да ти помине привременото кокошкино слепило..?
Да не сакаш и чаша вода со шеќерче, да се потсмириш троа..?

- Каде тоа си ги прочитал "пред 10-12 години" бе војвоѓанац..?

- Темата каде коментираш има некаков наслов, да ти го повторам, или да почекаме да ти помине привременото кокошкино слепило..?
Да не сакаш и чаша вода со шеќерче, да се потсмириш троа..?

За разлика од Република Македонија, Бугарија има долгогодишно архива (и историја во архивите дело), од кој редовно се издаваат книги. Спаѓаат сум и на двата документи. Не се непознати за мене. Огромен дел од документите поврзани со целата географска област Македонија се наоѓаат во Државна агенција "Архиви".

Темата е "Илинденска организација 1921". Ти постираш документи од 1944 кои се добро познати. :)

Image0012.JPG
E, па ja да постирам нешто од април 1940 г.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Scan+40.jpeg
М.П.О -С. Америка
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Scan%2B5a.jpeg

Од Македоските студенски дружества во чужбина(тугина).

Зошто ми е избришан последниот пост, а на бугаров над мојов пост му е оставено да спамира со глупости што немаат никаква врска со темата..?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom