Прашања во врска со матура

• Креатор на темата Креатор на темата *Slash*
  • Време на започнување Време на започнување
Не али може да ти прават проблеми школо.Али ако ја немаш уште почнато проектната и немаш одбрано тема да ти ја пратам ја мојата да не се мачиш за џабе.

Не али може да ти прават проблеми школо.Али ако ја немаш уште почнато проектната и немаш одбрано тема да ти ја пратам ја мојата да не се мачиш за џабе.
Фала сонце на мајка, ама КОНЕЧНО ја завршив:vozbud:.:back:

Дали е вистина дека ако одберам да презентирам проектна задача по предмет кој ми е интерен или екстерен, (на пример сакам да презентирам проектна по македонски, а екстерен ми е македонски), тогаш бројот на поени кои ми се пресметуваат за уписот на факултет се намалува?
ne ti se namaluvaat poenite tuku podobro e ako na koj fax ke odis da si zemes predmeti za na toj fax sto odgovaraat, a vaka mak ne ti nosi poeni za nikade.

ne ti se namaluvaat poenite tuku podobro e ako na koj fax ke odis da si zemes predmeti za na toj fax sto odgovaraat, a vaka mak ne ti nosi poeni za nikade.

Ниту се намалуваат поените, ниту ти носат поени.. нц нц нц. :pos2:

Перцентилниот ранк ти покжува од колкав број на матуранти кои полагале, ти имаш подобри резултати по дадениот предмет.

Овој ранк е на ниво на училиште,нели ?

Овој ранк е на ниво на училиште,нели ?

Не, на ниво на државата е. Перцентилниот ранг ти е всушност за колку си подобар од сите матуранти што ја полагале државната матура по дадениот предмет.

Едно време планирав геодезија и земав информатика и географија како интерни предмети. Сега нешто во последно време почнав сериозно да размислувам за нешто друго, поточно за информатика на UACS, ама па таму во предметите за интерниот дел го нема географија. Може ли ова да ми претставува проблем при запишување во факултетот, и ќе треба ли дополнително да се полага некој друг предмет? Има некој вакво искуство од минатата година?

Не, на ниво на државата е. Перцентилниот ранг ти е всушност за колку си подобар од сите матуранти што ја полагале државната матура по дадениот предмет.

Да,да знам што е пецентијалниот ранг,само не ми беше јасно дали е од колку си подобар во училиштето или во цела држава.
Фала на информацијата.

има некој што полага историја ?
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 22:44 ---
има некој што полага историја ?

1 екстерен - Македонски
2 екстерен - Англиски
1 интерен - Филозофија
2 интерен - Географија
Прокетна - ???

Одговара ли ова комбинација за туризам факултет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom