Верска поезија

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Оддаден на БОГА

Од ЉУБОВ световите ги создаде
Од ЉУБОВ и ги одржува
Од ЉУБОВ Христа ни го даде
Преку Него сите ги повржува

За Него пеам
За Него мислам
За БОЖЈИОТ Христос живеам
И Неговиот Совршен Ислам !

Најубавата роза

Исусе розо моја
Мој мирисен багремов цвет
Бескрајно е голема ЉУБОВТА Твоја
На крст се предаде ти, за целиот свет!

Поглед

Отворено небо, о прекрасна глетка
Секоја душа една Христова клетка
Некои од ними осветлени, совршено будни
Други пак сеуште во духовна ноќ спијат
И само затоа се така чудни

ВО ИСУС

Исус е ... Исус е ... Господ е!
Отецот лично во Него живее
Однего Духот Светол се лее
Марија прачиста во Него вечна Дева е
Отецот лично ... а Исус во мене
Иншалах и во тебе
Иншалах, иншалах о наш Алах
Машалах!

Повик

Милоста БОЖЈА повикува:
За Чедата БОЖЈИ доликува
Да воскреснат од своите себични живи гробови
На Совршената Љубов, Правдина и Слобода
Да постанат, доброволни робови!​

ВО ИСУС

Исус е ... Исус е ... Господ е!
Отецот лично во Него живее
Однего Духот Светол се лее
Марија прачиста во Него вечна Дева е
Отецот лично ... а Исус во мене
Иншалах и во тебе
Иншалах, иншалах о наш Алах
Машалах!
БРАВО! Посебно за ова “Иншалах, иншалах о наш Алах
Машалах!“....зашто свако колено еден ден ќе клекне и ќе го признае Исуса за свој Бог ама дан биде касно за некои. Затоа нека отвараат очи а форумов е добар за просветлување.:pipi:Нели?

Да постанат, доброволни робови!

ехехе хехех е е хехехее е

абе таааму ви е цел памет вас ............

робови а ..........???????????

епа укинато е ропството ако не сте знаеле .

е тоа што сеуште ги сонувате вашите златни мигови ...........

епа ќе причекате да воскресне вашиот господ царот Константин ....

пааааааааааааа само така може

пак да станеме "доброволни " робови...............

.
.

..
море чибу бре......чибу..........мрш

Машалах!“....зашто свако колено еден ден ќе клекне и ќе го признае Исуса за свој Бог ама дан биде касно за некои. Затоа нека отвараат очи а форумов е добар за просветлување.:pipi:Нели?

Драга rubyred, јас би сакал да појаснам дека во стихотворбата нити еден збор немам пишано со намера да омаловажам или да повредам некого, а уште помалку да се воздигам себеси врз другите луѓе .

Навистина, потребата за просветлување од секогаш била и ќе биде, сё додека потполно исчезне темнината!

За жал, правам искуства во животот со кои Живиот ГОСПОД ми покажува предели во мене, кадешто БОЖЈАТА СВЕТЛИНА (поради противењето на моето его) сёуште потполно не загосподарила !

Одсрце си посакувам себеси - за доброто и спасението на мојата душа и душите на моите ближни - потполно ослободување од ропството на темнината, така што само СВЕТЛИНАТА на ЉУБОВТА да ГОСПОДАРИ во мене и вон мене!

АМИН

Божија је милост сваком намијењена,
Божија су врата сваком отворена,
Ко покуца срцем, том се отварају
У људскоме срцу кључеви се крију!

У Исламу зато нема посредника
Измеѓ' срца твога и Бога вјечнога!...

:smir::smir::smir:

Прекрасна песна, побратиме!:aplauz:

И навистина во СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ нема друг посредник освен СВЕТЛИНАТА и ДУХОТ БОЖЈИ - Кој за спасение на сите наместо земја, сперма или билокаква творевина се отелотвори во ИСУС и - без Кого неможе никој и ништо нити да живее а камоли да Му се моли на СЁВИШНИОТ БОГ (Алах, Елоах)! :smir::smir::smir:

Убаво кажано...„Ко покуца срцем, том се отварају
У људскоме срцу кључеви се крију!“

Зашто, Исус вели “Еве ме на вратата и тропам...“ Тој веќе 2000 и кусур години тропа на портата на нашите срца. Наше е дали ќе Му отвориме и дали ќе Му допуштиме да влезе.

Ете гледаш? Дури додека чкрабаме по форумов, Он тропа и кај тебе, мил Омер Фарук...:kafe: Ќе Му отвориш ли?:kajg:

Убавина

Убавина со сила, небива
Силата убавината ја убива
Убавината врзсебе ја зеде сета вина
Нам да ни изгрее, вечната убавина!

АМИН

Драга rubyred, јас би сакал да појаснам дека во стихотворбата нити еден збор немам пишано со намера да омаловажам или да повредам некого, а уште помалку да се воздигам себеси врз другите луѓе .

Навистина, потребата за просветлување од секогаш била и ќе биде, сё додека потполно исчезне темнината!

За жал, правам искуства во животот со кои Живиот ГОСПОД ми покажува предели во мене, кадешто БОЖЈАТА СВЕТЛИНА (поради противењето на моето его) сёуште потполно не загосподарила !

Одсрце си посакувам себеси - за доброто и спасението на мојата душа и душите на моите ближни - потполно ослободување од ропството на темнината, така што само СВЕТЛИНАТА на ЉУБОВТА да ГОСПОДАРИ во мене и вон мене!

АМИН
Така е пријателе, а каде јас тоа кажав дека стихотворбата има за цел да омаловажи и навреди некого?:pipi:
Просветлување ни треба на сите, најмногу можеби на мене....
Продолжи така со стиховите...прекрасни се:aplauz:

АМИН
на теш:smir:ки трипови си ти чедо божјо

Omer el Faruk; напиша:

Прекрасна песна, побратиме!:aplauz:

И навистина во СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ нема друг посредник освен СВЕТЛИНАТА и ДУХОТ БОЖЈИ - Кој за спасение на сите наместо земја, сперма или билокаква творевина се отелотвори во ИСУС и - без Кого неможе никој и ништо нити да живее а камоли да Му се моли на СЁВИШНИОТ БОГ (Алах, Елоах)! :smir::smir::smir:

:raz: Си бил еден,па станал двајца а потоа тројца....Кој е тој?:vozbud:

Побратиме кажи ми кратко и јасно: -Кого обожавал Исус? и Дали Бог има потреба да се обожава самиот Себе?

Убаво кажано...„Ко покуца срцем, том се отварају
У људскоме срцу кључеви се крију!“

Зашто, Исус вели “Еве ме на вратата и тропам...“ Тој веќе 2000 и кусур години тропа на портата на нашите срца. Наше е дали ќе Му отвориме и дали ќе Му допуштиме да влезе.

Ете гледаш? Дури додека чкрабаме по форумов, Он тропа и кај тебе, мил Омер Фарук...:kafe: Ќе Му отвориш ли?:kajg:

Е видиш мила моја, има некој кој тропа во човечките порти многу повеќе од 2000 години,а Тој НЕКОЈ бил ПОГОЛЕМ и од Исус.
КОЈ Е ТОЈ? :pishtoldz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom